2011-07-19, 20:11
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia zaczynamy, ale o wizażowaniu nie zapominamy! - cz. IX :)
Cytat:
Napisane przez _basia
Ja się zapisywałam sama  Szłam do tej kasy dawałam dowód i dokumenty (ukończenie kursu,zaśw. lekarskie i wypełniony formularz) Pani mi podała termin i godzinę potem wydrukowała dowód wpłaty i kartkę z datą i numerem sali na testy
Aaa i jeśli nie miałaś wypełnionego formularza wcześniej (u mnie wypełniała to pani z biura OSK ) to musisz wypełnić na miejscu 
|
Ja już się dowiedziałam, że też muszę zapisać się sama. 
Cytat:
Napisane przez Maarjorie
 nie luubie tego.. ojj niee...
a jak robicie luk? przy cofaniu jak drugi slupek pojawia sie w oknie pasazera pelny obrot kierownica w prawo i pozniej jak zaczyna jechac prosto to pelny obrot w lewo i pozniej juz prawie nic nie trzeba robic. czy wasi instruktorzy maja na to inne sposoby?
kiedy masz egzamin ? :p
|
Hmm widzę, że większość z Was robi tak jak Maarjorie łuk, a ja nawet nie wiem jak robię. Nie umiem tego wyjaśnić.
Nie mam jeszcze ustalonego terminu egzaminu. Jeszcze zostało mi 7 godzin jazd i egz. wewnętrzny, który pewnie będę zdawać w nieskończoność. 
Cytat:
Napisane przez yasminuuum
Egzamin nie jest z każdego przedmiotu. Musisz zobaczyć na swoją siatkę godzin i tam jest napisane które przedmioty kończą się egzaminem a które oceną/zaliczeniem. Chociaż przeważnie zaliczenie i egzamin mają taką samą ilośc materiału więc to tylko jest inna nazwa 
W sesji masz same egzaminy: możesz mieć 5 w semestrze zimowym i 4 w letnim ale ich suma nie może przekraczać 8.
Na koniec ćwiczeń masz zaliczenie które jest warunkiem do przystąpienia do egzaminu z tego przedmiotu. Czasami prof. rozkładają materiał na raty i wtedy masz tak jakby 2 zaliczenia i wyliczasz z nich średnią ocenę.
No i są jeszcze takie przedmioty nikomu nie potrzebne głównie na zaliczenie/ocenę. Tu wystarczy raczej coś wykuć na pamięć i napisać lub jakiś referat zrobić chociaż zależy na jakich studiach jesteś 
|
Zaraz sobie to wszystko zapiszę. 
Cytat:
Napisane przez Jamajka007
Załamię się z tymi mieszkaniami 
|
Ja też, a głównie chodzi mi o umowę. Trzeba kurde było iść na prawo to może bym nie była taka zielona jak teraz.
Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown
Kaja, na PWr no to egzaminów miałam mało, bo np. 7 na 25 przedmiotów i to obejmuje cały materiał z semestru. Czasami też trzeba chodzić na wykłady, by być dopuszczonym do egzaminu albo zaliczyć laboratoria/ćwiczenia/seminaria z tego przedmiotu.
Na ćwiczeniach zwykle są kartkówki na zaliczenie albo mini kolokwia  Ja z fizyki z ćwiczeń miałam co miesiąc kolokwium.
Na laboratoriach zwykle są wejściówki z tematu omawianego, potem doświadczenie, a za tydzień przynosi się sprawozdanie z wyliczonymi wszystkimi rzeczami i błędami pomiarowymi.
Na wykładach z zaliczeniem u mnie były kolokwia końcowe, w trakcie sesji i tu wykładowcy dawali popalić, bo nie robili popraw. Np. z jednego przedmiotu babka oblała 90 kilka osób i będą kurs powtarzali teraz.
|
To też zaraz zapisuję. 
Cytat:
Napisane przez kaja_92
Czuję się jak kretynka- nic nie wiem, bo nigdy nie przywiązywałam uwagi do takich rzeczy 
|
Też się tak czuję. 
Cytat:
Napisane przez Flossy15
Super. Znowu trzy lata grania w ping ponga. Chociaż to lepsze niż gry zespołowe. A jak to wygląda? Jakiś aerobik? Bo jak będą zaliczenia, to normalnie nie zdam przez wf  Już wolę tę mechanikę. Serio, moja kondycja jest słaba odkąd pamiętam.
|
U mnie wybieram określone zajecia w ramach wfu. Dość dużo jest do wyboru. I się cieszę, że można wybrać, bo na pewno chętnie będę chodziła. No i wf jest przez dwa semestry.
Cytat:
Napisane przez Jamajka007
Powinno być napisane. Ja mam do wyboru zajęcia ogólnorozwojowe, grupy przygotowania sportowego (?), naukę pływania, rehabilitację ruchową, grupy AZS.
Ciekawe tylko, na jakiej zasadzie jest przydział  No i mam nadzieję, że na tą "rehabilitację" nie potrzeba zaświadczeń o krzywym kręgosłupie, bo nie mam zamiaru dołączać do sekcji siatkarskiej 
|
U mnie każdy sam się zapisuje do wybranej przez siebie dyscypliny. Czyli kto pierwszy ten lepszy.
|