2011-08-01, 18:43
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Napisane przez brumek
I pytanie do mam: dziewczynki kochane, kiedy umawiałyście się na te wizyty po 6 tygodniach do ortopedy? To jakoś mówią przy wypisywaniu ze szpitala, czy wszystko załatwia się na własną rękę, czy położna przypomina na wizycie? Tak z ciekawości chciałabym już wiedzieć 
I jeszcze jak jest z tą położną? To jakoś tuż po porodzie trzeba się zapisać z dzieckiem do przychodni i oni wysyłają położną, tak?
|
Co do ortopedy to w książeczce w szpitalu w zaleceniach wpisują wizytę u ortopedy. Trzeba się udać do pediatry pod skierowanie i od razu iść się zapisać w przychodni bo trochę się czeka. Ja dzisiaj dopiero zapisałam bo nie było grafików jeszcze dla ortopedy bo urlopy, i mam termin na za 3 tygodnie. Mi położna mówiła, że można nawet iść pod koniec 2 miesiąca życia dziecka. Bo bioderka się rozwijają do 3 miesiąca. Te 4-6 tygodni podobno jest umowne, żeby rodziców zmobilizować 
Brunetko mój dopiero od 3-4 dni wydaje mi się że załapał że w nocy się śpi. Ale ja np. w nocy nie rozmawiam z nim, nic nie mówię, tylko jak się obudzi, przewijam, robię butlę, po butli mówię że wracamy spać i albo go chwilę na rękach ponoszę, albo kładę i przytulam aż zaśnie. Oczywiście nie jest idealnie, że zawsze to działa :P W dzień wszystko robię w tej samej kolejności, ale oprócz tego rozmawiam z nim, robię miny itp, i dopiero po tym go usypiam
Czas edycji: 2011-08-01 o 18:45
|
|
|