Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Dzień dobry Kochane Wczoraj już nie pisałam, bo spędzałam czas z TŻ i już nie chciałam wisieć na kompie, żeby nie robić mu przykrości i poświęcić mu czas. I w sumie warto było bo mam za sobą bardzo fajny wieczór i noc. Byliśmy na dłuuuugim spacerze na starówce, ja przez drogę zjadłam małego loda śmietankowego (ale nie jadłam kolacji) i w domku wypiłam do filmu dwa piwka Chat z Careffoura Dziś wstałam z pół godziny temu i tak nadrabiam to co napisałyście. Nawet jeszcze kawy sobie nie zrobiłam. Może na TŻ poczekam Lubię tak z nim byczyć się w łóżku i popijać kawę. A wczoraj powiedział, że jak dziś będzi epogoda to pociśniemy nad jezioro, i pewnie tak będzie bo niebo czyściutkie 
Cytat:
Napisane przez zielonykotek
Ja mam 22 bliżej mi do 20 niż 30 a też mam problem z wagą to znaczy utrzymaniem jej w rozsądnych granicach, ale powiem Wam, że zanim stałam się dziewczyną TŻ nie miałam takich problemów, jadłam wszystko ile chciałam.
|
Kotku, a u mnie właśnie odwrotnie, w poważnym związku dopiero schudłam. Fakt, miał na to wpływ mój poprzedni facet, który zasugerował mi, że mam "brzuszek" i że powinnam tak i tak ćwiczyć by się go pozbyć. Najpierw chudłam dla niego, żeby do mnie wrócił (taaaaak, głupota wiem wiem), a później gdy zobaczyłam jak bardzo chudziutki jest mój obecny TŻ, to postanowiłam ogólnie schudnąć. Też wychodziliśmy na pizzę, piwo, ale jadłam zdecydowanie mniej i mądrzej niż wcześniej.
Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18
Dziewczyny a we mnie coś pękło w końcu.. przyjrzałam się sobie w lustrze i powoli zaczynam akceptować swoje ciało. Ale jeszcze się poodchudzam 
|
Brawooo Gratuluję, bo to naprawdę duży krok! Ja już mogę powiedzieć, że akceptuję siebie, no może jeszcze ta malutka oponka mogłaby zniknąć. Ale ona jest chyba bardziej do wyrzeźbienia, a to załatwi 8min. abs I będzie gicior 
Cytat:
Napisane przez buahhot
-jedno ciastko/batonik (moj ulubiony  wrzucam zdjęcie) ale tylko jeden "paluszek" 101kcal, swoja droga jakie kaloryczne, przeciez to wazy 20gram 
|
Właśnie ja kiedyś byłam w Biedrze i już złapałam za te batoniki, ale patrzę, jeden 101kcal No i dałam sobie spokój Kupiłam na to konto banana.
Cytat:
Napisane przez tinekk
Dzaga zazdroszcze Ci tych wypadów nad jeziorko kocyk, książka mrożona kawa i nic wiecej by mi nie trzeba było, jeśli lubisz książki troche kryminalne to szczerze polecam '' Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"" jest dość gruba ale naprawde warta uwagi 
|
Mężczyźni którzy nie nawidzą kobiet - Widziałam film i ostrzę sobie zęby na książkę. Widziałam ją nawet ostatnio w Empiku w wersji angielskiej ale nie miałam przy sobie ani kasy ani karty Ale pewnie ją sobie sprawię akurat na kawałek wakacji będzie 
Cytat:
Napisane przez zielonykotek
Pamiętam jak moja babcia dawno temu robiła takie jesienne porządki, i właśnie zrobiła ognisko z obciętych gałęzi i włożyła pod to ognisko ziemniaki a potem z popiołu takie jedliśmy, rany ale to było pyszne   teraz już się tak raczej nie robi niestety
|
Jej, ziemniaki z ognicha to jest mój smak dzieciństwa Jak były za gorące to zawsze kładłam je na liściu kapusty, żeby w łapy nie parzyło To były czasy...
Cytat:
Napisane przez czbasia
|
Już ktoś Ci to Basiu ładnie przedstawił. Dodam tylko, że ilekroć czytam o dietach, zawsze przy odchudzaniu polecane jest czerwone wino jeżeli już pije się alkohol Ja niestety nigdy tego nie stosuję i zawsze piję piwsko, bo naprawdę je lubię Może dlatego nie mogę zgubić tej oponki.
Cytat:
Napisane przez monika01011986
Kochane czytam Was co chwilę ale nie mam kiedy odpisać. Może później jak mąż pójdzie spać. Wkurzył mnie na maksa bo wrócił wypity.... pokłócilismy sie i on wziął dzieciaki i poszedł na dwór. Nienawidzę go za te picie i wiem, że to się skończy rozwodem prędzej czy później. Gdyby nie dzieci to już bym to zrobiła.....
|
Cytat:
Napisane przez monika01011986
Tylko nie wiem czy go dobudzisz bo on jak wypity to go trzęsienie ziemi by nie obudziło. Trudno, powiedziałam mu co o nim myślę, chyba zrozumiał, że źle zrobił. Poszedł na szczęście grzecznie spać. Jutro jak będzie trzeźwy to na pewno będzie już milutki i kochany.
|
Moniczko, ja Cię dobrze rozumiem pomimo tego, że nie mam męża, ale wiesz, że z moim TŻ jesteśmy już prawie jak małżeństwo, a przynajmniej narzeczeństwo. Dopóki z nim nie byłam i miałam takie krótkotrwałe związki to miałam szczerze mówiąc wywalone na to czy mój facet pił czy nie. Ale teraz myślę już przyszłościowo i był taki czas, gdy na każdej imprezie TŻ musiał się nawalić jak świnia i narobić mi wstydu. Wtedy powiedziałam mu, że teraz wstyd robi mi, a za parę lat mogą dojść dzieci, które nie tylko będą się wstydziły, ale na nim, w roli ojca, będzie ciążyła wielka odpowiedzialność. Powiedziałam, że mnie to rani, że nie jest sobą po alkoholu i że kocham go, ale tej osoby po spożyciu większej ilości alko nie znam i nie chcę znać. No i dzięki Bogu to zadziałało. Teraz pije piwo raz na tydzień, szczególnie w weekendy do filmu, a na rodzinnych imprezach to już zależy, ale też rzadko.
Ok, ja jeszcze zahaczę o moje wczorajsze menu, napiszę co nieco o dzisiejszym, doładuję konto w telefonie i idę budzić TŻ na kawę. Dosyć tego spania 
No to wczoraj: owsianka, kanapka z rybką nad jeziorkiem, makaron na słodko, lód śmietankowy, kilka paluszków (4-5) i 2 piwa. W ogóle to chodzę dumna jak paw bo TŻ wcinał te paluszki i czipsy, ale właśnie ja się nie złamałam i tylko sączyłam te piwa A te kilka paluszków skubnęłam na koniec bo w końcu zaczęło mi w brzuszku burczeć 
Dzisiaj chciałabym zrobić TŻ coś super na śniadanie, ale nie mam pomysłu. Pewnie skończy się na jajkach i parówkach A na obiad mam wieeeelką ochotę na sushi domowe, ale takie w naleśniku i obtoczone w sezamie, bo w naleśniku tańsze no i za tym wodorostem też nie przepadam jakoś. Fakt, że trochę kaloryczniejsze będzie ale oj tam oj tam. A na kolację mam resztę wieśniaka. No i jeszcze to mini ciacho miałam robić, ale nie wiem czy nie lepiej kupić sobie Corny, albo jakiś batonik Fitness i załatwić sprawę
A dziś na wadze 48,2kg. Ale to pewnie przez alko i brak kolacji Ok, lecę Później się odezwę
Czas edycji: 2011-08-06 o 07:12
|