|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Murka no dokładnie masz rację. Boję się zjeść więcej, bo zaraz się odbije na wadze, a jak zjem mniej to już mi waga spada
![]() Monia u nas do hamburgerów dają takie kotlety z biedronki te gdzie są w paczkach po 5 pakowane one się chyba nawet nazywają hamburgery i je smażą na oleju z frytek bleee... a nawet nie wiem czy mają tam z filetami ale pewnie nie :/ A my dziś znów spotykamy się ze znajomymi, koleżanka wymyśliła, że kupi wódkę i wypijemy we dwie ![]() ![]() ![]()
#362 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
a witam
u mnie rano 59,5 kg... lezaca na sercu sprawa posuwa sie do przodu...dzis 2 strony, wczoraj sporo poza domem bylam wiec tylko 0.5, przedwczoraj 3 strony...ukonczenie w terminie zaczyna zdawac sie realne...jak sie troche przyskrzyni, ze musze to zrobic i koniec, to jakos idzie...w kazdym razie jest juz ponad polowa... murka...bo zapomnialam Ci kiedys odpisac...na 4-5 roku - chociaz zawsze sa jakies roznice w poziomie jezykowym poszczegolnych osob - kazdy jest w stanie napisac prace w obcym jezyku...jakies zastoje to bardziej kwestia pomyslu i mobilizowania samego siebie do dzialania...materialy sa zreszta prawie wylacznie w jezyku obcym wiec pisanie po polsku byloby nawet dodatkowym utrudnieniem, bo wszystko trzeba by bylo samemu formulowac, a tak opierasz sie na oryginalnym tekscie, ktory czytasz... czasem sama juz nie wiem...niby chudne...niby pisze, a jestem ciagle podenerwowana...cos mi sie zdaje ze uspokoje sie dopiero jak obronie i znajde prace ![]() ![]() dzis poki co: 1: pol kromki zytniego chleba z maslem i 1 jajkiem na miekko, troche ketschupu do jajka, kawa z mlekiem 2: kawalek placka jogurtowego i nektarynka, kawa z mlekiem zaraz obiad: kawalek filetu z lososia (wiem, ze tlusta ryba, ale lubie tylko lososia i pange), 2 ziemniaki i salata lodowa z papryka, pomidorem, oliwa z oliwek i sosem greckim knorra za reszte dnia nie recze ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-05 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
zielonykotek tak tak taki żółty
![]() ![]()
#364 |
Raczkowanie
|
dżaga1989 doskonale Cię rozumiem, to samo powtarzam mojemu tż , że życie zweryfikuje kto jaki jest... ale widzisz, masz dobre serce to musisz mieć twardą d** sprawdza się w 100 % ludzie nawet nie zdają sobie sprawy jak głupie wyzwiska mogą ranić, plotą co im na język ślina przyniesie a potem są tego efekty i jeszcze szukają pomocy u tych, których najbardziej ranią... Podziwiam Twoją mamę, że tak się poświęciła od razu widać, że jest dobrą kobietkę
![]() Moniu to fajnie, że mąż wraca nadrobicie troszkę ![]() ![]() ![]() Medzik widzę, że wakacje w pełni ![]() ![]() kosaciec praca mgr? oj doskonale rozumiem, ja napisałam dwa rozdziały przed wakacjami i mam chwilowo luz ale od września startuję dalej i jestem przerażona bo wybrałam nie fortunny temat gdzie mam problem z przeprowadzeniem badań... masakra jakaś, rozumiem twoje wewnętrzne poddenerwowanie , jestem z tego samego typu osób a to utrudnia funkcjonowanie kiedy ciągle masz na myśli jedną rzecz do tego stresującą.... ja teraz akurat mam tak z weselem, chociaż podświadomie moja praca mgr też spędza mi sen z powiek... no ale tak to w życiu jest chcesz coś osiągnąć musisz się poświęcić, jednym przychodzi to z łatwością - innym kosztem zdrowia i nerwów... tobie życzę powodzenia!!! będzie dobrze ![]() ja mam kolejny dzień z tych, kiedy nie jestem wcale głodna... na nic nie mam ochoty ![]() ![]()
Wzrost : 170 cm ; 2011: marzec: 74kg;kwiecień:72kg,maj:66,50kg, czerwiec:65kg; lipiec:64kg,wrzesień 66kg ![]() Edytowane przez aniaczyrek Czas edycji: 2011-08-05 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
dzieki aniaczyrek...ja tez najpierw wzielam niefortunny temat z gotowej listy, ktorego potem jak sie okazalo nawet nie rozumialam i brakowalo materialow...zmienilam w styczniu na 5 roku na wlasny, ale jak masz juz tyle napisane to pewnie juz bedzie trzeba w to brnac dalej...ale damy w koncu rade...
ja - oby z jak najmniejszym poslizgiem, bo czas zaczyna naglic... Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-05 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Czbasia, szalona jesteś - pączek po bigosie
![]() ![]() ![]() ![]() Moniczko, dokładnie tak. Przy 1000kcal można objeść się po uszy. Wystarczy dobrze przemyślana dietka. Koleżanka tego nie zrobiła, dopiero później chłopak jej ułożył manu i drugie podejście się jej udało. Kosaciec, dasz radę ![]() ![]() Wracam do oglądania Plotkary. A później trzeba obiadek zjeść. Kluseczki na słodko mniaaam ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-05 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
No to nadrobilam juz wszystkie wpisy i jestem
![]() U mnie pogoda licha wiec nie bede o niej pisac Meedzik ja tez bym chciala jesc co chce i kiedy chce i waga spada, zazdroszcze ![]() Monia wkoncu bedziesz miala meza dla siebie i odpoczniesz od łobuzów ![]() Czbasia Witaj ![]() ![]() Kurcze tez mnie ciagnie do slodkiego bo mam ciateczka z czekolada takie kruche mniam, ale u mnie jest tak ze jak sprobuje jedno ciastko to poleci cala paczka, niestety nie mam zachamowania co do tego ![]() ![]() ![]()
#368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już jestem po obiedzie, 1h rowerka, hantle i parę brzuszków, ale m(am)iałam takie zakwasy że nie dałam rady, i trochę mi się nie chciało ;-p jutro i pojutrze nie ćwiczę, ale też nie przekraczam limitu <- takie jest założenie ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki 25 + PYTANIE DO WAS odnośnie kremów przeciwzmarszczkowych - jakich używacie? chodzi mi o zmarszczki mimiczne i pod oczami ? chciałabym zainwestować w coś dobrego do skóry mieszanej i nie mam bladego pojęcia, może któraś mi doradzi ???
#370 |
Zakorzenienie
|
Co do kremu. Ja używam nivea visage i na razie daje radę.MAm skore mieszana i bardzo wrazliwa. loreal i ganier mnie uczulaja okropie. Aaaa i cena nivea jakas niezaporowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a we mnie coś pękło w końcu.. przyjrzałam się sobie w lustrze i powoli zaczynam akceptować swoje ciało. Ale jeszcze się poodchudzam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Aniaczyrek korzystamy póki możemy
![]() ![]() A Ty kochana musisz być twarda, zobaczysz jeszcze wszystko się odwróci i teściowa pożałuję tych wszystkich krzywd jakie Ci wyrządziła ![]() Dorisek no ja też bym tak chciała, ale jak już za bardzo przesadzam z jedzeniem ( jako ostatnio ) to waga skacze i trudno tak ucelować ile można a ile nie :/ Zielonykotek jestem tego samego zdania co Ty ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet nie wiecie co mnie najbardziej zmotywowało, to że kiedy po raz setny zaczynałam dietę Tż mi dogadał " no i na co Ci to ? Przecież będzie jak zawsze, że tydzień wytrzymasz na diecie i i tak nie schudniesz" wtedy się poczułam jakby mi ktoś w pysk dał i to własnie zadecydowało o tym, że nie mogłam się poddać i pokazałam Tż, że jednak mi się udało. Teraz się z tego śmiejemy, ale kiedyś to nie było miłe. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Karolinko bardzo się cieszę ![]() ![]() ![]()
#373 |
Marcelover ♥♥♥
|
Cześc dziewczyny
![]() Monia ale pieknie wygladasz ![]() ![]() dzieki Wam za ochrzan ![]() dzisiejszy jadlospis (do teraz): -miseczka płatków z mlekiem -kawa z mlekiem -chlebek razowy z zoltym serem -pomidorek z ogorkiem i jogurtem naturalnym -jedno ciastko/batonik (moj ulubiony ![]() ![]() i bedzie teraz zupka warzywna, z zieloną fasolką ![]() a pozniej moze jeszcze jakis pomidorek z czyms ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
Aniaczyrek, co prawda nie ma 25lat, ale od jakiś 2lat stosuję kremy przeciwzmarszczowe- tak prewencyjnie. I niestety większość lądowała w koszu, bo nie nadawała się do skóry mieszanej- zapychała niemiłosiernie. Ja jestem zadowolona z Olaya! Wszystkich serii. Teraz jestem na etapie 7 total effect. I bardzo sobie chwalę. W Rossmanie cena 65zł, ale prawie co miesiąc jest w promocji za 35
![]() Meedzik, nie obraź się, ale Ty już ocierasz się o anoreksję...46kg...i boisz zwiększyć się jedzenia..to jak Ty chcesz przytyć 2kg? Czy zdajesz sobie tak na prawdę z tego ile Ty ważysz? Jak sobie pomyślę, że miałabym być jeszcze 5kg. szczuplejsza...nawet nie wyobrażam sobie tego jak mogłabym wyglądać. Nie piszę Ci tego w złości, ani tym bardziej zazdrości- znasz mnie. Chcę Ci otworzyć oczy, że balansujesz na krawędzi i nawet tego nie zauważasz... U mnie dziś na wadze 51,2. Waga się psuje. Nie polecam Wam wag Adler- tanie i beznadziejne! http://allegro.pl/listing.php/search...Mozilla-search Od dzisiaj jem o wiele mniej, a częściej. Muszę się słuchać Moni, ona zawsze wie najlepiej- wprawiona w boju ![]() Dziś: -płatki, 2garstki ![]() - serek homogenizowany 150g. light( 100kcal) i )tłuszczu, 3g. węgli i 15g. białka z 3łyżeczkami dźemu porzeczkowego niskosłodzonego i kromka białego piernika - teraz idę jeść rybę, płat w malutkim jajeczku z cebulką i szczypiorkiem. - a na kolacje pomidor z jogurtem nat. i kanapką chleba słonecznikowego. Dzisiaj wstałam o 12.30! dlatego tak obiad przesunął się w czasie ![]()
#375 |
Zadomowienie
|
Meeedzik nie dziwię sie z jedząć hamburgera wyrzucasz to mięso bo jesli ono wyglada jak tego typu biedronkowe to faktycznie jest paskudne, ale jak tak jak Monia mówiła jesli znajdziesz chickenburgera to szczerze polecam bo jest tam pyszny kurczak:P
Dzaga zazdroszcze Ci tych wypadów nad jeziorko kocyk, książka mrożona kawa i nic wiecej by mi nie trzeba było, jeśli lubisz książki troche kryminalne to szczerze polecam '' Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"" jest dość gruba ale naprawde warta uwagi ![]() Monia fajnie że mąż wraca wreszcie bedziecie miec czas dla siebie ![]() ![]() Spowiadam sie z menu: 6: just fit + orzechy + błonnik 10: jogurt 13: mała bułeczka z sosem chrzanowy i kielbaską + warzywa na patelnie 16: nektarynka + kawa z mlekiem 18: 2 kanapki z jajkiem Jutro mam jechac bo babci i ma byc ognicho naszczescie nikt nie namowi mnie na kiełbase będę piec sobie same ziemniaki bo gdyby to był grill to wrzuciłabym jakiegos fileta ale ziemniaki lubie to akurat zjem sobie z ogniska chyba ze macie jeszcze jakies propozycje co można smażyć na patyku? ![]()
![]() |
#376 |
Wieczne Kutango
|
Medzik ty to wiesz jak człowieka na duchu podbudować
![]() Baletnico co do kremów to masz rację olay i dermika mają świetne kremy kiedyś używałam dermiki właśnie i maseczek z ich firmy i bardzo je polecam. Na kremach do buźki moim zdaniem nie ma co oszczędzać lepiej kupić droższy a lepszy choć też każda cera jest inna i inaczej reaguje więc trzeba testować lecę jeść podwieczorek duże czerwone jabłuszko ![]()
![]() |
#377 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Baletnica dlatego zaczęłam jeść więcej
![]() ![]() Ś: bułka maślana z masłem + szklanka kakao IIś: cały serek wiejski i trochę mleczka kandyzowanego z puszki O: warzywa na patelnię i 3 racuchy P: 2 kawałki jabłecznika, nektarynka K: będzie dopiero ( pierś z grilla z sosem czosnkowym i kromką chleba) A później ze znajomymi pewnie frytki albo hamburger, bo to jest standard, zawsze jak idziemy to jemy coś na mieście. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Tinek te kotlety to są dokładnie te same co w biedronce. Kiedyś spróbowałam od Tż takiego hamburgera to był taki nie dobry jak nie wiem :/ a takiego z kurczakiem to bym zjadła ![]() Karolinko ![]()
#379 |
Zakorzenienie
|
Witam ja dzisiaj na I śniadanie standardowo just fit z mlekiem, na II kawa i nektarynka, na obiad zupa jarzynowa , później zgrzeszyłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() buahhot może i faktycznie można nabić w taki sposób tego fileta, choć nigdy nie próbowałam poszukam jeszcze w googlach co można nabić na patyk:P Według mnie Meeedzik jeszcze bardzo daleko do anoreksji nie patrząc na cyferki 46/47 tylko na nią można stwierdzić '' ale laska '' a nie '' chodzące kości '' wygląda świetnie, tym bardziej jak widać jakie Ty smakołyki jesz codziennie to można pozazdrościc bo wiekszość z nas jedząc to co Ty wyglądałoby już jak słoniki ![]() A oto moja kolacja którą wcinam na czele z Kubusiem Puchatkiem ![]() ![]()
Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę Dbam o włoski Dążę do idealnej cery Edytowane przez tinekk Czas edycji: 2011-08-05 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Cocktail Sto lat
![]() ![]() ![]() ![]() Tinek nawet nie wiesz ile takie słowa dla mnie znaczą ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- A ja własnie siedzę i zajadam się piersią z grilla z jogurtem Zaziki ![]() ![]()
#383 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() no ja w planach mialam zjesc zupke i piers z kurczaka ale przyniesli mi swiezy prawie cieply razowy chlebek z dynia, slonecznikiem i sezamem, i niestety prawie pol zjadlam, takie 3 duuze kromy ![]() ![]() ![]() Moje dzisiejsze menu: ś: 1,5 szklaneczki ( jak na zdj) bran flaksow ![]() II ś: 300 ml zupy naciowej+ 1/4 woreczka kaszy+ garstka mieska o: 3 duze kromy razowca ![]() Najgorsze co sie moglo stac czyli napad, Never mnie zrozumie ( 3 cale paczki ciastek, lody, jogurt i pol litra tlustego mleka) czyli caly miesiac diety do dupy ![]() ![]() ![]() czyli jakies kilka tys kalorii, ehh ![]() ![]() ![]() Cocktail wszystkiego najlepszego ![]()
https://static.wizaz.pl/akcje/soraya...ral_mini_1.jpg"]https://static.wizaz.pl/akcje/soraya...ral_mini_1.jpg[/URL] Edytowane przez Dorisek16 Czas edycji: 2011-08-05 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Super że mam wybaczone
![]() ![]() Medzik ale mi smaka narobiłaś ja uwielbiam pierś z grilla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
No i kolejny dzien bez wpadki-podjadanie miedzy posiłkami (zerknijcie czy jest ok)
7 .00 -owsianka na mleku 0,5% (3 łyżki platkow +szkl mleka) 10.30 - 2 kromki chleba orkiszowego (60g) 4plastey szynki drobiowej, pomidor 13.30 brzoskwinia 16.30potrawka z kurczaka z ryzem i papryka-talerzyk deserow -nie wiem czy tu nie za duzo?? 19,00 - 2 kromki chleba razowego z maslem + filiżanka zupy kalafiorowe na kostce rosolowej Jest ok?? To mój drugi dzien dopiero ![]() A teraz pytanie z innej beczki, jaki alkohol jest najmniej kaloryczny?? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Dorisek nie ma to jak zdjęcie pustej szklanki hehe ;-) a podliczyłabym Cię z chęcią ale za dużo masz produktów mi obcych
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
likier - 25 g (1 kieliszek) - 66 kcal piwo jasne - 0,5 l (duże bez soku) - 254 a z sokiem 300 kcal wino czerwone - 1 kieliszek 100 g - 65 kcal wino białe - 1 kieliszek 100 g - 65 kcal szampan - 1 kieliszek 100 g - 76 wódka - 1 kieliszek 40 g - 88 kcal ale różnie to podają tak naprawdę ;-) więc są rozbieżności. Ale ja liczyłam zawsze wg powyższych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Dorisek, jeden dzien niczego nie przekresla, nie poddawaj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Agniesik dzieki za wsparcie, znajac mnie na tym sie nie skonczy, bd zrec do nocy
![]() Czbasia gratuluje jadlospisu oby tak dalej ![]()
#389 |
Zakorzenienie
|
Dorisek ile juz sie dietujesz??
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Dziewczyny jak robicie, ważycie sie codziennie czy co jakiś czas?? Ja dzis weszlam na wage jakbym cudu oczekiwała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||
Zakorzenienie
|
Kochane czytam Was co chwilę ale nie mam kiedy odpisać. Może później jak mąż pójdzie spać. Wkurzył mnie na maksa bo wrócił wypity.... pokłócilismy sie i on wziął dzieciaki i poszedł na dwór. Nienawidzę go za te picie i wiem, że to się skończy rozwodem prędzej czy później. Gdyby nie dzieci to już bym to zrobiła.....
Dziś zjadłam : śniadanie - tak jak zwykle tylko bez błonnika z Biedronki bo się skończył i mleko zmieniłam na 0,5% śniadanie 2 - kawa rozp. z mlekiem i słodzikiem + batonik Nestle Fitness obiad - 6 małych pierożków z twarogiem, jogurtem naturalnym i łyżeczką cukru. podwieczorek - pół malutkiego pieczonego udka, łyżka mizerii (zrobiona na jogurcie naturalnym) i pół maleńkiego ziemniaka - tak tylko na spróbowanie to zjadłam kolacja - jeszcze nie jadłam.... i nie wiem co zjeść ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() Ja się codziennie ważę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Dziękuję ślicznie ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-08-05 o 19:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.