Zakorzenienie
|
Dot.: Spot PiSu
Cytat:
Napisane przez karolynka90
Żadne wiadomości nie dochodzą?  Po prostu ich nie wyszukuję, tylko dlatego, że jakiś Wyrak z wizażu mi o czymś wspomniał.
Tak, ci spod krzyża najgorsi - dla mnie. Dla Ciebie nie muszą być.
Wiem, że ciężko Ci pojąć, że można mieć inne zdanie, no ale niestety - takie życie.
|
Skadze znowu - skoro dla Ciebie sa najgorsi, ale sama piszesz, ze o niczym innym nie wiesz, nie slyszalas, nie chce Ci sie szukac. To ja Ci tylko pomagam znalezc punkt odniesienia. Bo jak moga byc najgorsi, skoro o innych nic nie wiesz ?
Cytat:
Napisane przez southie
1. Ciesze się, że Cie coś rozbawiło, bo wydajesz się poważny jak posąg Lenina 
|
To juz tylko i wylacznie Twoja percepcja. Miara rozluznienia ma byc smianie sie z tekstow typu "milosc trupow"?
Cytat:
Napisane przez southie
A Palikota to ja na serio nie biore, to tak jakby przejmować się tym co wyszczekał Kurski.
|
A czym sobie biedny Kurski zasluzyl postawieniem go razem z Palikotem? Kurski od czasu "dziadka z Wehrmachtu" siedzi cicho, a Palikot byl tuba PO do przykopywania. Ty go nie bierzesz na powaznie, a on jeszcze niedawno mial stanowisko wiceprzewodniczacego klubu parlamentarnego PO 
Cytat:
Napisane przez southie
4.Nie mówiłam nigdzie, że jestem zwolenniczką PO, ale jest to dla mnie alternatywa dla rządów PiSu- czyli polityki historii wybiórczej(niech sie kajają sto lat za Katyń ale my za nic nie przeprosim),
|
Problem polega na tym, ze nikt sie nie kaja, Rosjanie bezczelnie twierdza, ze to nie byla zbrodnia ludobojstwa i firmuja jakies absurdalne tezy o rzekomych zbrodniach IIRP na jencach sowieckich (sic!). Akurat w tym wypadku, po zestawieniu faktow PiSowi nie ma jak odmowic racji.
A co do polityki historycznej w druga strone, to poczytaj sobie zestawienie: http://rekontra.salon24.pl/329090,cz...ka-historyczna
Cytat:
Napisane przez southie
polityki rozdawnictwa i ingerencji(tu zabierzem tu odbierzem tu przytniem a tam dodamy- tak już bardziej odpowiada mi PO róbta co chceta, bylebyście płacili,coraz wyższe  , podatki),
|
Co to ma w ogole oznaczac, jakies konkrety ?
Jaka robta co chceta - za PO mamy rekordowa ilosc podluschow w Polsce, proby cenzury internetu, proby zrobienia z CBA tajnej policji. O jakiej ingerencji wczesniej mowisz?
Cytat:
Napisane przez southie
Ziobry, Kurskiego, Hofmana, Macierewicza, pośrednio ojca Dyktatora, partii która była w koalicji z Samoobroną i LPR. A sam Kaczyński jest dla mnie śmiesznym człowiekiem, który ciągle każe się Tuskowi za coś przepraszać  Mogłabym wymieniać i wymieniać, ale Twoje kontrargumenty w których będziesz się niechybnie rozwodził nad głupotą mojego rozumowania zajęłyby wtedy zbyt dużo miejsca 
|
Nie no, rozwin skad te antypatie Ci sie wziely 
Cytat:
Napisane przez I am Rock
Wyrak, ja może żyję w świecie fantazji. Ale ty, to chyba w krainie koszmarów, bo nieustająco niezadowolony jesteś i wszędzie wrogów widzisz. Czekam, aż o układzie zaczniesz pisać. Ja tu narzekać nie będę na rząd, bo osobiście powodów nie mam. Może przenieś się do Grecji, Irlandii,
Portugalii-tam akurat PO nie rządzi i jest świetnie.
A jakie jest twoje zdanie na temat spotu PiS? Bo ty dalej nic na ten temat.
|
Dobre sobie Rzad PO-PSL to partacze - da sie to prosto stwierdzic na przykladzie polityki fiskalnej, zadluzenia, lezacej i kwiczacej infrastruktury (bajzel w budowach autostrad, bajzel na PKP) itd. itp. - tak by mozna wymieniac, wystarczy wziac 10 obietnic PO i zestawic z rzeczywistoscia: http://www.po.org.pl/aktualnosci/new...latformy-.html To sa wszystko fakty - natomiast jesli Ty tak masz, badz przypisujesz to interlokutorom, ze to wplywa na ich samopoczucie, to juz Twoj problem
Do Ciebie najwyrazniej nie dochodzi, ze problemem z PO jest, ze zmierzaja w kierunku PIIGS. Uwielbiam to jako argument za PO - "zobacz Grecje" Przeciez oni to samo robia, co rzady tych panstw kilka lat temu i tu jest clue problemu. To tylko obrazuje jak niektorzy nie maja pojecia, jak wyglada dlug publiczny, skoro siegaja po taki "argument".
Co do ukladu, tudziez ukladow ukladzikow - to na dzien dzisiejszy mamy skazanie Jakubowskiej w zwiazku z afera Rywina. Kazdy juz sobie moze sam wyciagnac wnioski.
Cytat:
Napisane przez sine.ira
Kurde, a mnie nijak nie śmieszy oszołom, który dzieli rodaków na prawdziwych i nieprawdziwych Polaków,
|
Ten tekst to sobie Kolenda-Zalewska wymyslila a nie on podzielil Wiesz, fakty prasowe 
Cytat:
Napisane przez sine.ira
tworzy podziały, napuszcza tych prawdziwych (czytaj: sprzyjających jego partii) na nieprawdziwych czyli tych, co podobno są tam gdzie kiedyś było ZOMO.
|
Przeciez to czysta zywa prawda - Komorowski sobie do RBNu dobral Jaruzelskiego. To co, mamy udawac, ze nie bylo PRL, nie bylo lamania demokracji, mordowania niewinnych? To jest dzielenie obywateli?
|