|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc
moze idiotyczne pytanie- ale po co to ????
bo tak na moją prostą logike- jak dziecko choruje, czy ma diete czy coś gdzie trzeba wszystko pod linijke, pod zegarek ..... to rozumiem, ale jak jest zdrowe to ... po co takie info ?
|
no niestety witaminka tu cie zaskocze- wprawdzie zalecaja karmienie na zadanie- ale nie w przypadku noworodkow- czyli pierwszy mniej wiecej miesiac i nie w przypadku jesli jest np zoltaczka ( a wiekszosc dzieci ja ma)...nie w przypadku dzieci ktore slabo przybieraja na wadze itd
noworodki moga byc zbyt oslabione zeby sie budzic na karmienie - a potem sie okazuje ze niedozywiony...bo w brzuszku za malo miejsca zeby zjesc porzadnie (na poczatku to jest zaledwie po kilka ml, odpowiednik 2-3 lyzeczek w pierwszych dniach)\
wtedy tez trzeba bardzo pilnowac godzin karmienia
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------
Cytat:
Napisane przez _Yasmin_
No ja też mam nadzieje że płakać przy przysiedze nie bede  Chociaż jak byliśmy na próbie u księdza to już było tak rozczulająco... Boje się tylko pogody bo ma być o zgrozo 34 stopnie a ja przy dwudziestu kilku wymiękam w kościele i wychodze bo mi słabo strasznie... Oby jakoś przetrwać msze  i bedzie z górki 
|
Yasmin lepiej dawaj zdjecia sukni, a nie wydziwiasz co sie moze stac 
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------
Cytat:
Napisane przez _Yasmin_
A w Krakowie upały że nie ma czym oddychać... Już chyba wole burzę
Dziewczyny a chciałam Was zapytać o taką rzecz:
Bo moja sąsiadka spadła z drabiny jak była w ciąży i jej córka ma pół twarzy takie czerwono-fioletowe (i tak ma mieć do końca życia  ). To tylko przy upadku czy przy jakimś uderzeniu? Od kiedy szczególnie trzeba uważać żeby nie uderzyć się w brzusio? I jakie to uderzenie? Bo ja np. wystarczy że zachacze w pracy leciutko o biurko to już boli bardzo... Wiecie coś na ten temat?
|
nie mam pojecia ale mi sie zdaje ze od zwyklego punkiecia nic takiego sie stac nie moze...dzidzia jest chroniona przez macice, pecherz, wody- wiec zazwyczaj upadki sie koncza bezpiecznie. ja pod koniec sie poslizgnelam przy wchodzeniu do wanny i dosc mocno walnelam- na szczescie nic sie nie stalo.
UWAZAC TRZEBA CALY CZAS OD POCZATKU- ALE NIE PANIKUJ
a co do dziecka sasiadki to kiedy ona spadla? jesli na poczatku ciazy to nie sadze zeby znamie moglo byc od tego...a jak pod koniec- to sie dziwie ze sie na drabine pchala, wiadomo ze rownowaga z brzuszkiem jest bardzo zaburzona