2011-08-25, 10:11
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
dzień dobry 
łaaaa dziewczyny, jaka sonda. i na co tu się zdecydować 
wczoraj padłam szybko. wykończyła mnie poprzednia noc i wczorajszy dzień. Mateusz wieczorem miał 37,6 i maruda mu się załączyła. Darowaliśmy sobie spacer i poszedł wcześniej spać.
Nocka niezła. Były 3 pobudki ale dałam smoka i spał dalej
Cytat:
Napisane przez Eirene1987
to samo miałam napisać  ja też zakładałam skarpety bo miał zimne nóżki aż w końcu przeczytałam że to dziecko sobie chłodzi organizm własni
my mamy praktycznie co miesiąc raz 6w1 raz rota raz pneumo... i tak co miesiąc praktycznie... teraz chyba tylko jeszcze pneumo za miesiąc i na razie koniec musze sprawdzić
|
o to nie wiedziałam, że dlatego może mieć zimne stopy. Mati skopuje sobie ciągle skarpety i ma zimne stopy jak lody
nam szczepienia wszystkie od razu dają. tzn i 6w1 i pneumo i rota za jednym razem wszystko
Cytat:
Napisane przez coralady
Moja Lila "czyta" juz książeczki 
|
ale świetnie wygląda 
Cytat:
Napisane przez Ahtaga
Czy Wy jak dajecie dzieciom zupy lub obiadki do dzieci chcą później jeszcze mleko, czy już się najadają tymi daniami?
|
Mateusz dostaje cały słoiczek i pół godziny później wypija ok 100 mleka
Cytat:
Napisane przez tajka88
To rzeczy ktore Lenka dostala  a niby jeszcze maja z 8 toreb heh pewnie polowa nieciekawa;p
|
no niezła wyprawka 
Cytat:
Napisane przez ego_ego
przyszłam się pochwalić, że moje dziecię wczoraj zaczęło przekręcać się na bok trzymając za uszy, a dzisiaj tym sposobem przekręcił się dwa razy na brzuszek
|

Cytat:
Napisane przez traicionera
Moja propozycja tytułu:
Maluchy ząbkują, pełzają, siadają a ich mamusie dniem i nocą gadają.
kto ma jeszcze jakieś pomysły, pisać, bo trza ankietę założyć, zanim nam się watek skończy 
|
fajny 
Cytat:
Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy
taki jeszcze głupi tytuł wymyslilam
|
a ten jeszcze lepszy 
Cytat:
Szymelka- bateryjki się wyczerpały pewnie 
|
mi też wczoraj baterie padły
Cytat:
Napisane przez kampasiula
witamy 
czytam was i aż nie mogę uwierzyć,że nasze dzieciaki tak szybko rosną.Słoiczki,obniżanie łóżeczek  :brzydal :
jak przeczytałam propozycję o słoiczkach i na końcu o kupie to się usmiałllam,bo Tymek odkąd je zupki to potrafi tak naładować w pampa,że nie wiadomo od czego zacząć przebieranie
u nas drugi dzień leje i pada.Okazja do porządków w szafkach dzieci.Muszę się zmobilizowac i posprzedawać ciuchy.
|
u nas z kupą to samo. za każdym razem zastanawiam się z której strony zacząć żeby to ogarnąć 
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a
Iza niestety mają rację, za czas urlopu wychowaczego nie przysługuje urlop wypoczynkowy. Sama się tak nacięłam, ale jak idę na wychowawczy od listopda to 4 dni mi odpadają z wypoczynkowego.
Wczoraj wieczorem miałam niemiłą niespodziankę  chciałam przed wieczorem wyjść z małym na dwór, poszłam do auta po wózek a oba tylne koła bez powietrza  okazało się, że dętki rozwalone, chyba z tego upału strzeliły, sama nie wiem  zostałam bez wózka, dopiero wieczorem po pracy mąż się tym zajmie.
|
nie wiedziałam, że tak z urlopem jest. a jeśli ktoś idzie na urlop wypoczynkowy po urlopie macierzyńskim i nie wie jeszcze czy na wychowawczy pójdzie, to co wtedy?
nie można najpierw wybrać całego wypoczynkowego a dopiero po wypoczynkowym iść na wychowawczy?
oj lipa z tym wózkiem. w naszym dętka poszła w przednim kole ale da się jeździć bo flak jest tylko jak się naciśnie na koło a tak to spokojnie można jeździć 
a u nas dziś pochmurno i wietrznie. 20 stopni i nareszcie jest czym oddychać 
no właśnie już doczytałam co ego napisała. dziwne mi się wydawało to skracanie wypoczynkowego.
izabela będziesz musiała chyba wyjaśnić wszystko z parcodawcą
no i zapomniałabym Mateusz kończy dzisiaj 5 m-cy
jejku jak ten czas leci..
Czas edycji: 2011-08-25 o 10:35
|
|
|