|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 18,52% |
Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
0 | 0% |
Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
7 | 12,96% |
Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
6 | 11,11% |
Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
0 | 0% |
Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
2 | 3,70% |
Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
0 | 0% |
Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
4 | 7,41% |
Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
0 | 0% |
Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
1 | 1,85% |
Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
1 | 1,85% |
Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
1 | 1,85% |
Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
3 | 5,56% |
Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
4 | 7,41% |
Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
1 | 1,85% |
Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
11 | 20,37% |
Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
3 | 5,56% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Castia
![]() SunnyGirl ![]() Eirene ![]() Aja ![]() Tity ![]() ego_ego ![]() prunelle ![]() No, ale Was wycałowałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo dla Lenki ![]() A do tego szpinaku jak chcesz dodać mięsko to ugotuj samo, a potem zmiksuj razem ze szpinakiem. Nie dodawaj wody z gotowania mięsa - tak przynajmniej wyczytałam w różnych przepisach dla dzieci. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lepiej na początek zacząć podawać pojedyncze składniki, jak nic się nie dzieje, to po kilku dniach wprowadzamy drugi. Intensywny dzień miałam. Chrzestna Lenki posiedziała trochę, wybrałyśmy się na spacer, ale burza nas zgoniła ![]() Wieczorem już była taka maruda, że ani się bawić, ani na rękach, ani jeść czy pić - wszystko było nie tak. Nawet po kąpieli nie umiała się wyciszyć. W końcu położyłam ją do łóżeczka, bo na siedząco już oczy jej się zamykały, a ta dostała skądś nowej energii ![]() Ja też za chwilę padnę, ale jeszcze chcę trochę doczytać co popisałyście.
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie wszystkie;p?
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Szymelka- bateryjki się wyczerpały pewnie
![]()
#4534 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() taa, na bank, a że dziś mało na powietrzu byłyśmy to niepodładowane były ![]()
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Nie pomyslalam o tym;p
![]() ![]() Tz wlasnie wyciagnal taka cienka wkladke z fotelika, bo Lenie bylo za cieplo tak opatulonej... ciekawe jak teraz bedzie siedziala, bo niby bardziej twardo i dalismy szelki na najwyzsze dziurki
#4536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Idę spać, bo moje baterie też już na wyczerpaniu ![]() Spokojnie przespanej nocy życzę ![]()
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
zalozylam sonde w pierwszym poscie
![]()
#4539 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
zagłosowałam i pędzę do małego, wcześnie dziś na spacer wychodzimy z małą koleżanką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
witamy
![]() czytam was i aż nie mogę uwierzyć,że nasze dzieciaki tak szybko rosną.Słoiczki,obniżanie łóżeczek ![]() jak przeczytałam propozycję o słoiczkach i na końcu o kupie to się usmiałllam,bo Tymek odkąd je zupki to potrafi tak naładować w pampa,że nie wiadomo od czego zacząć przebieranie ![]() u nas drugi dzień leje i pada.Okazja do porządków w szafkach dzieci.Muszę się zmobilizowac i posprzedawać ciuchy.
#4541 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Jaka u Was pogoda? Ja o 6.30 wstalam nakarmić Szymka to było ciemno jak w du.pce :PP PRzeszła burza i teraz się wypogodzi chyba.. NA szczęście w końcu jest czym oddychać.. Gratulacje dla wczorajszych solenizantów !! Montii super fotki z tej akademii a Ty niezła laska ![]() Coralady Twoja lilka jest prześliczna ![]() ![]() ![]() Tajka gratulacje dla Twojej Lenki za nowe umiejętności ![]() U nas nocka super, poszedł spać o 20, pobudka o 3.30 ale nie zjadł wszystkiego, poźniej 6.30 i znów nie zjadł wwszystkiego:PP ispał do 7.30. Normalnie w szoku bylam heh ale to chynba dlatego "aż" tak dlugo, że przez burze ciemno było ![]() Jedziemy dziś do teściów trochę posiedzieć na powietrzu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
hej
noc udana ![]() ![]() ![]() pogoda u nas jak narazie bez opadów i ciepło ale z lekka pochmurno jest... w tej chwili 22 stopni w cieniu bo i słońce coś jeszcze blade ![]() coralady super mała czyta ksiązeczkę ![]() patrycja dzieki ![]() tajka fajnie masz z tymi ciuszkami ![]() ego brawa dla synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() i na który tytuł mam zagłosowac jak mi sie ze 4 podobaja? ![]() my dzisiaj tez pojdziemy sobie na spacer do apteki ![]() i znow u mnie duchota miłego dnia ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- ada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
![]() napisałam w klubie ale tu tez napiszę, dzwonili do mnie z Kadr, nie chcą dać mi całego urlopu tylko proporcjonalnie do września, bo ponoć urlop wychowawczy skraca okres przysługującego urlopu wypoczynkowego Byłam w szoku i się nie kłóciłam, poza tym ... kurcze ... pracują tam jaki mi się wydawało dobrze poinformowane osoby w Prawie Pracy. I teraz myślę, co zrobić kurde chyba mają rację ![]() ![]() ![]() ![]() korzystanie z urlopu wychowawczego zwykle ma negatywny wpływ na jego wypoczynek. Jest to bowiem tzw. okres bezczynności zawodowej (wszystkie takie okresy wymienia art. 1552 k.p.), który jeśli trwa co najmniej miesiąc, zmniejsza proporcjonalnie wymiar urlopu wypoczynkowego pracownika.
#4545 |
Wtajemniczenie
|
coralady mól książkowy ci rośnie
![]() Ahtaga już do pracy? Ale to zleciało szybko... trzymam kciuki żeby powrót był bezbolesny Tajka niezłe nawet te ciuszki, coś na pewno wybierzesz dla Lenki ![]() Ego brawa dla Olka ![]() traicionera wcale niegłupi ten tytuł, mnie się podoba ![]() Iza niestety mają rację, za czas urlopu wychowaczego nie przysługuje urlop wypoczynkowy. Sama się tak nacięłam, ale jak idę na wychowawczy od listopda to 4 dni mi odpadają z wypoczynkowego. U nas noc niezła, choć ostatnio bywało lepiej, ale teraz już Dawid spi od godziny, więc zjadłam, wypiłam kawę i nadrabiam zaległości ![]() Dziś trochę chłodniej jest, od jakiegoś czasu strasznie ciemno i grzmi, ale deszcz nie padał i chyba się zaczyna przejaśniać. Wczoraj wieczorem miałam niemiłą niespodziankę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-25 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
|
heloł
nocka w maire znosna jedna pobudka ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-08-25 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niestety nie mają racji za czas urlopu wychowawczego nie przysługuje wypoczynkowy ale po skonczeniu wychowawczego a nie przed proporcjonalnie mogą naliczyć tylko wtedy, jeśli masz umowę na czas okreśłony, że w tym roku kończy Ci sie umowa w art 155 kodeksu pracy nie ma mowy o wychowawczym jako podstawą do proporcjonalnego zmniejszenia wymiaru wypoczynkowego jeżeli firma tak robi to jest to podstawa do zgloszenia ich do Państwowej Inspekcji Pracy więc dziewczyny nie dajcie się wrobić tu są przykłady http://www.kadryonline.pl/urlopy_pra...skim-1175.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||||
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() łaaaa dziewczyny, jaka sonda. i na co tu się zdecydować ![]() wczoraj padłam szybko. wykończyła mnie poprzednia noc i wczorajszy dzień. Mateusz wieczorem miał 37,6 i maruda mu się załączyła. Darowaliśmy sobie spacer i poszedł wcześniej spać. Nocka niezła. Były 3 pobudki ale dałam smoka i spał dalej Cytat:
nam szczepienia wszystkie od razu dają. tzn i 6w1 i pneumo i rota za jednym razem wszystko ale świetnie wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi też wczoraj baterie padły Cytat:
![]() Cytat:
nie można najpierw wybrać całego wypoczynkowego a dopiero po wypoczynkowym iść na wychowawczy? oj lipa z tym wózkiem. w naszym dętka poszła w przednim kole ale da się jeździć bo flak jest tylko jak się naciśnie na koło a tak to spokojnie można jeździć ![]() a u nas dziś pochmurno i wietrznie. 20 stopni i nareszcie jest czym oddychać ![]() no właśnie już doczytałam co ego napisała. dziwne mi się wydawało to skracanie wypoczynkowego. izabela będziesz musiała chyba wyjaśnić wszystko z parcodawcą no i zapomniałabym ![]() ![]() jejku jak ten czas leci.. Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-08-25 o 09:35 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
ja zagłosowałam
![]() Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy
#4551 |
Zakorzenienie
|
No to buziaki dla Mateuszka
![]() U nas nocka nawet spoko tylko 2 pobudki. Pogoda do bani, niebo czarne. Mam zły humor, chyba się zmobilizuję i wezmę za porządki ciuchów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
Ego nie rozumiem do końca z tym urlopem
![]() Doczytałam, że nalezy mi się jednak pełny wymiar urlopu wypoczynkowego... muszę uświadomić naszą ksiegową w takim razie ![]() Dzięki dziewczyny za zwrócenie uwagi, bo bym się dała zrobić w bambuko Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-25 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() gratulacje dla Mateuszka! Cytat:
mozna zlozyc wnioski razem tylko zawsze trzeba zaczac od wypoczynkowego tzn np wypoczynkowy od 1 do 15 sierpnia a wychowawczy dopiero od 16 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Wtajemniczenie
|
No ja tak złożyłam, wypoczynkowy za 2011 do 3 listopada, a wychowawczy od 4, a ona mi pozmieniała, bo się liczy proporcjonalnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Marta, gratki 5 miesięcy ![]() Coralady, rośnie Ci mól książkowy ![]() ![]() Ada, pięknie podnosi główkę ![]() Monti, ja po pierwszym porodzie dostałam @ też po 6 miesiącach, teraz czekam. SunnyGirl, współczuję nocki, biedny Krzyś ![]() Kasiunia, o kurcze, dziwne z tymi kołami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Wtajemniczenie
|
Gosikk_s nie mam pewności, że tak było z tymi kołami, ale poprzedniego dnia chowałam do bagażnika wózek i było w porządku, a wczoraj wyciagam i dwa kapcie, na których się w ogóle jechac nie da
![]() A co do urlopu to Ego ma rację, dzwoniłam do Państwowej Inspekcji Pracy dopytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny
dzwoniłam do Państwowej Inspekcji Pracy i należy się mi cały urlop za rok 2011, nie zależnie czy chce wrócić czy pójść na wychowawczy.
#4558 |
Zakorzenienie
|
kasiunia, współczuje z kolami
![]() marta ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- kasiunia, współczuje z kolami ![]() marta ![]() w nocy Nadia obudziła się o 2 i musieliśmy ja wziąć do nas do łóżka.
#4559 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio nabrałam odpowiednio dużo zapału i poszłam powybierać co mniejsze ubranka z szafy Filipa, żeby zrobić trochę miejsca
![]() ![]() ![]() ![]() P.s. zmotywowałaś mnie i zrobiłam dziś juniorowi deserek - gruszka z malinami ![]()
#4560 |
Wtajemniczenie
|
gosikk_s dziekuje
![]() marta gratulacje dla Mateuszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.