Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-30, 10:34   #2015
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.X

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Cześć.

Ja wczoraj wróciłam z Tatr o dwa dni wcześniej, niż planowałam, a to dlatego, że tak wracali rodzicie Tż. i zabraliśmy się autem, ale teraz żałuje.

Pogoda była przecudna, oprócz niedzieli. Wiem, że za rok na pewno tam wrócę i to na dłużej, a tak to chciałam bym Wam "coś" opowiedzieć co się zdarzyło w Tatrach.
Szłam z Tżtem. z Kuźnic przez Murowaniec (schronisko), przełęcz Koziego Wierchu do Doliny Pięciu Stawów. Trasa trochę trudna, bo okazało się, że musieliśmy przejść kawałek Orlej Perci (najtrudniejszy szlak w polskich Tatrach) i raz się zdarzyło, że Tż. i ja w tym samym miejscu "zawiśliśmy" na łańcuchach, a pod nami 200m przepaść i wiał bardzo silny wiatr. Na szczęście, jakoś udało nam się z tego wyjść i zostały nam ostatnie najłatwiejsze łańcuchy. Chwila odpoczynku, a tu na dole idzie Pani w wieku ok. 50 lat w samych majtkach i koszulce z córką ok. 20 lat i przypadkowym spotkanym Panem. I ta matka stwierdziła, że nie będzie szła po łańcuchach. Tylko pionową ścianą i do Tżta: "Pomoże nam Pan?" Tż. pomógł, ale żadnego "dziękuje", ani nic i ta jej córka siadła na kamieniu i zaczęłam płakać tzn. wpadła w histerię. My im mówimy, że tam jest bardzo ciężko i, żeby zawróciły. Pomożemy im przy tym kawałku łańcuchach. A ta matka, że "nie" one idą dalej i Tż. szturchnęła ręką, żeby skłamał, że tam jest łatwiej, a to tej córki, że nie może zawrócić, bo ona nie da rady przejść. I kazała jej iść w jeszcze gorsze łańcuchy, jak wstała Tż. zauważył, że ta dziewczyna ze strachu posikała się... . Poszły dalej, a za kilka metrów usłyszeliśmy krzyk przerażenia tej dziewczyny... . Jeszcze szły pod górę o godzinę 16, gdzie się już schodzi. Ech... ta dziewczyna pewnie już nigdy nie pójdzie w góry i mam nadzieje, że nic im się nie stało.

Tyle chciałam Wa opowiedzieć, bo nie mogę o tym przestać myśleć, jak ludzie mogą być zbyt ambitni.

Przez ten czas dbałam o siebie ile się dało. Niestety po skałach moje paznokcie wyglądają nie ciekawie, ale dam radę.
Nie wiem, czy dam radę Was nadrobić, bo napisałyście prawie 50 stron.
aż mi szczęka opadła jak to przeczytałam. Niby rodzice chcą zapewnić dzieciom fajne wakacje, wspomnienia, to mogę sobie wyobrazić tylko jaką ta dziewczynka będzie mieć traumę do gór Ja tak miałam do wody, bo w podstawówce mieliśmy lekcje pływania i zachłysnęłam się wodą i powiedziałam, że więcej na te lekcje nie przyjdę i dopiero od 2 lat chodzę z TŻem na basen i ostatnio sam powiedział, że coraz lepiej mi idzie i nawet coś tam kaleczę żabką w miejscu

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
ja właśnie tak nie umiem, żeby postawić i poczekać aż zużyję jedno

nałożyłam sobie maseczkę nawilżającą z Be Beauty tą którą Dax produkuje;p moze jak mi się spodoba to sobie jeszcze jakąś kupię póki są w promocji jeszcze

Dobra biorę się za naukę
Ja też tak nie umiem miałam chyba z 5 balsamów, z czego 2 już wymieniłam, więc jestem szczęśliwa, bo lada chwila jak skończę ten który używam teraz pewnie już kupię następny do kolejki (mam jeszcze 2 )
U mnie tak w kolejce jest dużo rzeczy ale w osobnej szafce więc nie zaglądam tam zbyt często