Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-13, 11:10   #4736
sozaa
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś z Was orientuje się może czy w zwykłym sklepie z rajstopami i takimi tam idzie kupić ciążowe? Albo może zamawiałyście z allegro? Ja potrzebuję jakieś 3szt i nie wiem co mam zrobić a jakbym zamawiała na all to musiałabym sie już za to zabrać
Ja ostatnio bylam w sklepie z rajstopami i wiele firm ma cizowe, kupilam firmy fiorre, bo gatty nie bylo takiegoolorku jak chcialam. Z tych Fiorre jestem zadoqolona.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja po wizycie, i po usg, moje szczęscie waży już 2kg i 2 dekagramy, a jestem w 30t 3d, duże dziecko mi się szykuje, i widziałam jego klejnoty, naprawdę są ogromne.
Cieszę się że potwierdził sie chłopczyk, tak się już do niego przyzwyczaiłam że dziwnie by mi było jakby teraz płeć się zmieniła.
Wszystkie pomiary wyszły dobrze, książkowo wręcz, więc z tego jestem zadowolona ale niestety mam i złe wieści.
Nie mam już szyjki, a to co tam jest to ledwo trzyma, określenie lekarza, i jutro kładę się do szpitala, mam skierowanie. Muszę wziąć zastrzyki z dexawenu na płucka małego bo gdyby się teraz urodził to musiałby leżeć w inkubatorze.
Stresuję się bardzo, idę na kilka dni. Smutno mi bo synka zostawiam, martwię się drugim synkiem żeby za wcześnie się nie pojawił. Gin stwierdził że gdyby był 35tc to mogłabym rodzić, a teraz to zdecydowanie za wcześnie.
Trzymajcie kciuki dziewczyny, jak wrócę to nadrobię i dam znać co u mnie.
Albo wezmę jakiś numer z klubiku i napiszę.
Trzymajcie się kochane, zmykam do łóżka
lo jak najlepiej i wracaj do nas szybciutko, w dwupaku jeszcze wroc

Elu, trzymam kciuki aby wszystko przebieg

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
UDziewczyny dziś dostalam kasę z ZUSu.
Prowadzę działalność i dostałam za okres od 17.07 do 03.09 zawrotną kwotę 458 zł !! Nie wiem co mam z tą kwotą zrobić ponieważ koszty prowadzenia działalności za ten okres wyniosły mnie około 6200 zł... powiedzcie jak normalnie żyć w tym kraju?

bez komentarza
Rany, jaka masakara.... idz teraz do dyrektora ZUS, daj mu/jej te kase i powiedz zeby za to wyzyl i jeszcze zapewnil miejsca pracy innym!
Wlasnie w tym calym systemie najbardziej mnie wk.....wia to, ze pracodawcy, ktorzy daja innym prace, sa na koncu najbardziej pokrzywdzeni. Placa najwyzsze skladki, a jak przychodzi co to czego to maja najnizsez zasilki i emerytury.

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Wszystkim Mamuśkom z niedoczynnością tarczycy rozkazuję przeczytać poniższy artykuł:
http://www.tarczyca.info/tarczyca-a-...czycy-w-ciazy/
ja mam niedoczynnosc, ale mala, prawdopodobnie spowodowana ciaza. Jestem od 2 miesiecy pod opieka endokrynologa i jest OK.
Moja gin. powiedziala, ze niestety wciaz bardzo duzo lekarzy nie zleca prob tarczycowych kobietom ciezarnym a nieleczona niedoczynnosc moze miec powazne konsekwencje.

Kupilam wczoraj jedna paczke pampersow 2, wzielam ostatnia. Pojade odebrac TZ wieczorem z dworca, wraca z Wawy, to wstapimy do Rossmana i kupimy jeszcze 2 paczki.

W ubieglotygodniowe chlodniejsze dni, zreflektowalam sie, ze nie dopinam sie w nic cieplejszego, wszystko mam dopasowane. Weszlam na stronie Happymum i w ich oulecie kupilam taka kurtke welniana za 79 PLn i sweterek. Stwierdzilam, ze pewnie jakies g...., ale kupilam z mysla, ze ewentualnie komus odsprzedam, a za te cene + 13 PLn wysylka sie oplacalo. Zamowilam w czw. w pt dostalam potwierdzenie ze wyslali, a wczoraj juz bylo!!!! Kurtka fajna i bedzie ja mozna nosic po ciazy. welniania, lekko ocieplona, mysle, ze listopad w niej jakas wytrzymam. Sweterek tez fajny, dlugi, z golfem, na guziki, troche gryzacy, ale i tak bede ubierala na dlugi rekaw.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora