mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 19:52   #4651
oolong
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Oolong kurcze Ty to masz tych pampersow, ja mam 2 paczki 2 ale chyba dokupie.
Moge Ci zadac jeszcze pytanie odnosnie lozeczka Vento? ja chce kupic do niego szuflade... czy jak bede miala lozeczko na najwyzszym ustawieniu to bedzie widac co jest w szufladzie? Czy na spodzie lozka jest moze jakas deska??
słuchaj, ale ja nie mam szuflady w łóżeczku synka
moim zdaniem powinnaś kupić krytą, jeśli jest dostępna, bo inaczej wszystko będzie widać i będzie się kurzyło

teraz właśnie wciąż czekam na łóżeczko dla drugiego i specjalnie dopytywałam w sklepie, czy szuflada jest kryta, bo inna moim zdaniem nie spełni swej funkcji

co do pamperów, to niestety idą cholerne ilości, u nas norma była chyba ok.10/dzień może teraz będzie lepiej. Mały piersiowy, wtedy te kupy to właściwie przy każdym karmieniu, a zdarzało się, że przerywaliśmy po paru minutach karmienie, bo kupa, a potem pod koniec karmienia jeszcze jedna walnął

dzieci to nieekonomiczne stwory

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
jaka jest optymalna tempertura w mieszkaniu w którym przebywa maluszek?bo podejrzewam,że lepiej ubrać w razie co ciut cieplej niż przegrzać...zastanawiam się czy to 22-23 stopnie??czy więcej?

z jakiego materiału kupujecie/kupiłyscie kombinezonik na wyjście ze szpitala??
troszkę mniej, mówi się, że sypialnia to ciut mniej niż 20st (18-19)

kombinezon mam odziedziczony, jeden welurkowy (ocieplany rzecz jasna), a drugi z takiego materiału miękkiego watowany - ten chyba jest rozmiar większy

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:16   #4652
nie _wiem
Raczkowanie

muszę ponarzekać jeszcze
strasznie mi nie wygodnie.... jak siedzę to boli mnie strasznie w okolicy żeber i tu pod biustem jak stoje to mnie bolą strasznie nogi i plecy i tak naprawdę jedyna pozycja w vjakiej jest w miarę ok to leżąca (lewy bok) i dziś tak naprawdę cały dzień leżę a pogoda była piękna i nie wiem jak pójdę spać bo już powoli mnie boli bok od leżenia

przepraszam ale musiałam się komuś pożalić
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:21   #4653
oolong
Zakorzenienie

ja zaczynam juz gorzej spać, piersi znów rosną (trochę zmalały, gdy odstawiłam synka po 1 trymetrze) i bolą, ciężej się przewracać w łóżku. Ciężko też mi się sznuruje buty. A i jeszcze okresowo źle toleruję soczewki, w tamtej ciąży tak mi nie wysychały.

w tamtej ciąży po koniec jak już pisałam mały strasznie mnie ugniatał stopami w wątrobę, a dodatkowo na skórze, ale nad żołądkiem miałam taki "placek" znieczulony, bo chyba się odnerwiła z naciągnięcia - teraz jeszcze nie doczekałam tych atrakcji, ale może się pojawią

to moje marudzenie

Stary 2011-09-12, 20:23   #4654
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za odp
Myszeczko
jak do 15-tego to do 15-tego włącznie
kupie 2 opakowania rozmiaru 2,chyba,ze wiecej potrzeba??jeszcze nie wiem...

Ja mam jak narazie jedną 2 tylko ale w czwartek chce jechac jeszcze po 2 paczki 2 i jedną chce jedynkę kupić.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:25   #4655
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
jaka jest optymalna tempertura w mieszkaniu w którym przebywa maluszek?bo podejrzewam,że lepiej ubrać w razie co ciut cieplej niż przegrzać...zastanawiam się czy to 22-23 stopnie??czy więcej?

z jakiego materiału kupujecie/kupiłyscie kombinezonik na wyjście ze szpitala??

Ja mam taki jak na foto , a co do temperatury to myślę że jest ok własnie taka 22-23 stopni nie ma co przesadzać.

IMG_0129.jpgIMG_0132.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-12, 20:25   #4656
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
Wiesz co, wyczytałam różne opinie o Rydygierze i CZMP, też gadałam z koleżankami, które w tych szpitalach rodziły i nie polecały... CZMP kojarzy mi się z fabryką dzieci i jakoś mnie to nie przekonuje, chociaż nie powiem, że wyposażenie mają imponujące. A Madurowicz i niedaleko, i opinie nie najgorsze (wiadomo, że każdemu się nie dogodzi), i powiem szczerze Twój opis pobytu tam też mnie przekonał. Także zmawiamy się i spotykamy na porodówce

ja się muszę na USG przekonać, że mój syn nadal jest synem, bo się od połówkowego nie widzieliśmy

kumpela studentka poloznictwa pow. ze CZMP to fabryka, ale ze jesli ciąża ok, to właśnie madura poleca ( miała praktyki po 2 tyg we wszystkich w Lodzi)... wiec ufie jej ze tak jest... poza tym w CZMP sie rodzi w 1 sali z 5cioma innymi... tam porodowki podobno to sprzed miliona lat :P mozna chyba pojedyncza sale miec ale to kosztuje...cos takiego czytalam...

ja czuje ze sie tak ze 3 tyg wczesniej rozpakuje wiec nie wiem czy sie wstrzelisz w termin :P ale na bank napisze Ci co i jak

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:29   #4657
ela3010
Zadomowienie

Witajcie wieczorkiem.

Najpierw doczytałam co u Was.

Marejta ja się dziś kisielem cytrynowym zajadałam, mam nadzieję że Twój wiśniowy też był dobry.

Witaminko czytam Ulissesa z Bagdadu, a Cobena czytałam i fajny, polecam.

Dziewczynki ja po wizycie, i po usg, moje szczęscie waży już 2kg i 2 dekagramy, a jestem w 30t 3d, duże dziecko mi się szykuje, i widziałam jego klejnoty, naprawdę są ogromne.
Cieszę się że potwierdził sie chłopczyk, tak się już do niego przyzwyczaiłam że dziwnie by mi było jakby teraz płeć się zmieniła.
Wszystkie pomiary wyszły dobrze, książkowo wręcz, więc z tego jestem zadowolona ale niestety mam i złe wieści.
Nie mam już szyjki, a to co tam jest to ledwo trzyma, określenie lekarza, i jutro kładę się do szpitala, mam skierowanie. Muszę wziąć zastrzyki z dexawenu na płucka małego bo gdyby się teraz urodził to musiałby leżeć w inkubatorze.
Stresuję się bardzo, idę na kilka dni. Smutno mi bo synka zostawiam, martwię się drugim synkiem żeby za wcześnie się nie pojawił. Gin stwierdził że gdyby był 35tc to mogłabym rodzić, a teraz to zdecydowanie za wcześnie.
Trzymajcie kciuki dziewczyny, jak wrócę to nadrobię i dam znać co u mnie.
Albo wezmę jakiś numer z klubiku i napiszę.
Trzymajcie się kochane, zmykam do łóżka
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:29   #4658
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
kumpela studentka poloznictwa pow. ze CZMP to fabryka, ale ze jesli ciąża ok, to właśnie madura poleca ( miała praktyki po 2 tyg we wszystkich w Lodzi)... wiec ufie jej ze tak jest... poza tym w CZMP sie rodzi w 1 sali z 5cioma innymi... tam porodowki podobno to sprzed miliona lat :P mozna chyba pojedyncza sale miec ale to kosztuje...cos takiego czytalam...

ja czuje ze sie tak ze 3 tyg wczesniej rozpakuje wiec nie wiem czy sie wstrzelisz w termin :P ale na bank napisze Ci co i jak

witaminka a mi dziś cos sie z mózgiem dzieje i wydawało mi sie że ja do konca tygodnia wyjade na IP, i jutro jednak biore sie za pranie ubranek ( dzis mały cos mi noge wkłada pod żebra i w dodatku mam cały dzien brzuch napiety a sikać chodze co godzinke nawet czasem częsciej)

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-12, 20:32   #4659
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A mają może przypadkiem "bezpalcowe"?
Kurka musze przymierzyc zwykle, bo w pt wesele a mam butki z wycięciem na palce :/ Może zwykle wejdą mi na tylek...
Tak mają bezpalcowe, bo takie mam, ale one są takie cieniutkie ... chyba bodajże 15 DEN

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:33   #4660
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorkiem.

Marejta ja się dziś kisielem cytrynowym zajadałam, mam nadzieję że Twój wiśniowy też był dobry.

Dziewczynki ja po wizycie, i po usg, moje szczęscie waży już 2kg i 2 dekagramy, a jestem w 30t 3d, duże dziecko mi się szykuje, i widziałam jego klejnoty, naprawdę są ogromne.
Cieszę się że potwierdził sie chłopczyk, tak się już do niego przyzwyczaiłam że dziwnie by mi było jakby teraz płeć się zmieniła.
Wszystkie pomiary wyszły dobrze, książkowo wręcz, więc z tego jestem zadowolona ale niestety mam i złe wieści.
Nie mam już szyjki, a to co tam jest to ledwo trzyma, określenie lekarza, i jutro kładę się do szpitala, mam skierowanie. Muszę wziąć zastrzyki z dexawenu na płucka małego bo gdyby się teraz urodził to musiałby leżeć w inkubatorze.
Stresuję się bardzo, idę na kilka dni. Smutno mi bo synka zostawiam, martwię się drugim synkiem żeby za wcześnie się nie pojawił. Gin stwierdził że gdyby był 35tc to mogłabym rodzić, a teraz to zdecydowanie za wcześnie.

kochana trzymaj sie dzielnie, w dwupaku !!!! 4 tygodnie przed Wami... mam nadzieje ze leki podadzą, pomogą i wrócisz do domku na spokojnie nie stresuj sie niczym, lez i odpoczywaj trzymam mocno za Was kciuki

Myszeczka... hehehehehehehehe.... taaaaaaaa... dobry "mózg" :P ja tam oczekuje listopada :P

30t 1d - ?
Stary 2011-09-12, 20:35   #4661
muffinka90
Zakorzenienie

jak sie zaczelam rozpedzac w czytaniu, to babcia na kawe wpadla i znowu w plecy jestem

ANIU gratuluje dobrych wiesci, teraz trzymam kciuki, zebys nie dotrwala do nastepnej wizyty

gratuluje nowych tygodni

WITAMINKO ja recznik z kapturkiem dostalam, ale tak to nie mialam zamiaru kupowac. Mam nowe to chcialam wyprac jakies w dzidziusiowym proszku, zeby byly dla malego.

GLAMM sliczny brzucho i faktycznie bardzo nisko

BIENIOKA fajna pileczka

moj kuzynek 6 letni chcial zebym sie z nim poganiala, a ja na to: ''a jak sie przewroce?'' ''to bedziesz sie turlac jak dynia''

a to my w 32tc (98cm w pepku, +7kg ) przed ciaza mialam ok 68cm, a jesli liczyc od wagi przedciazowej to przybylo mi tylko 2,5kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg (2).jpg (86,6 KB, 36 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:36   #4662
dygotka8
Zakorzenienie

.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 07:51
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:36   #4663
witaminkaccc
Zadomowienie

muffinko jaki brzunio faaaajny

zmykam... dobrej nocki mamuśki

30t 1d - ?
Stary 2011-09-12, 20:39   #4664
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie wieczorkiem.

Elu Kochana jejciu weż numer na wszelki wypadek i pisz jak co. A tyle co my pisały o tej szyjce nieszczęsnej jejciu. Kochana trzymaj sie będzie dobrze, ba MISI byc . My tu trzymamy kciukaski za was

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-12, 20:41   #4665
muffinka90
Zakorzenienie

ELU dopiero doczytalam, trzymaj sie kochana, jeszcze miesiac, musi byc dobrze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:57   #4666
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
jak sie zaczelam rozpedzac w czytaniu, to babcia na kawe wpadla i znowu w plecy jestem

ANIU gratuluje dobrych wiesci, teraz trzymam kciuki, zebys nie dotrwala do nastepnej wizyty

gratuluje nowych tygodni

WITAMINKO ja recznik z kapturkiem dostalam, ale tak to nie mialam zamiaru kupowac. Mam nowe to chcialam wyprac jakies w dzidziusiowym proszku, zeby byly dla malego.

BIENIOKA fajna pileczka

moj kuzynek 6 letni chcial zebym sie z nim poganiala, a ja na to: ''a jak sie przewroce?'' ''to bedziesz sie turlac jak dynia''

a to my w 32tc (98cm w pepku, +7kg ) przed ciaza mialam ok 68cm, a jesli liczyc od wagi przedciazowej to przybylo mi tylko 2,5kg

Muffinka dobry jest ten kuzynek hahaha.
Brzus śliczny

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Zmykam juz lulu, dobranoc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-12, 21:06   #4667
ela3010
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za wsparcie i kciuki.
A już myślałam że obejdę się bez szpitala.
Gin stwierdził że już na ostatniej wizycie ta szyjka była mega krótka bo 27mm, i nie chciał mnie straszyć, a teraz jej wogle nie ma.
Różnie to jest, dziewczyny u nas na forum pisały że mają krótsze ode mnie a gin nie zalecał leków ani leżenia.
Jak widać u mnie mega szybko poszło.
Będę dzielna, wzięłam numer do Myszeczki więc na pewno się odezwę, będę tęsknić za Wami.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:24   #4668
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile Wasze dzieci ważyły na usg w okolicach 32tyg, bo mi się wydaje, ze moja Mała trochę za mało ok.1500g (31,3hbd)
U mnie w 30 tc mały 1600g ważył

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś z Was orientuje się może czy w zwykłym sklepie z rajstopami i takimi tam idzie kupić ciążowe? Albo może zamawiałyście z allegro? Ja potrzebuję jakieś 3szt i nie wiem co mam zrobić a jakbym zamawiała na all to musiałabym sie już za to zabrać

U mnie można takie rajstopki kupić w zwykłym sklepie z bielizną/rajstopami. Ale producent to chyba gatta.

Dziewczyny dziś dostalam kasę z ZUSu.
Prowadzę działalność i dostałam za okres od 17.07 do 03.09 zawrotną kwotę 458 zł !! Nie wiem co mam z tą kwotą zrobić ponieważ koszty prowadzenia działalności za ten okres wyniosły mnie około 6200 zł... powiedzcie jak normalnie żyć w tym kraju?

bez komentarza

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:37   #4669
tuszka
Raczkowanie

Jestem już po wizycie
Najpierw napiszę, czego się dowiedziałam, a później Was nadrobię

Maluch według wymiarów jest w 29 tyg. i 2 dniu, czyli 3 dni do przodu. Waży ok. 1300 g, leży główką w dół i oczywiście podczas badania zasłonił buźkę rączką, ale od razu widać, że nosek ma po mamusi Mam nadzieję, że resztę też ma po mamusi, szczególnie zwoje mózgowe

Złe informacje są dwie: mam żylaki w szyjce macicy i nie wiem, co to oznacza, a druga jest taka, że niedoczynność tarczycy często wywołuje wcześniejszy poród. Wiecie coś na ten temat??

ogólnie napatrzyłam się na Maluszka i jestem happy
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:47   #4670
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tincia a możesz sprawdzić jaki model Triumpha?
Taki mam http://allegro.pl/s-triumph-mamabel-...787249942.html
Ladnie lezy tzn. wole taki niz miekki, moze ciezej wygiac ta "klapke", ale pewnei kwestia przyzwyczajenia.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Mi w 29 tygodniu wyszło 1350 napewno cos poknocic musiała bo to niemożliwe
Czemu niemozliwe? Moja tyle wazyla w 28/29tyg.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:48   #4671
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i kciuki.
A już myślałam że obejdę się bez szpitala.
Gin stwierdził że już na ostatniej wizycie ta szyjka była mega krótka bo 27mm, i nie chciał mnie straszyć, a teraz jej wogle nie ma.
kurcze, to rzeczywiście spory chłopak, pewnie dlatego tak na szyjkę naparł i zgładził nicpoń

nic, kładź się do szpitala i hoduj kochanego słodziaka jak najdłużej w brzuszku
ja tez nie wiem, co bym zrobiła, jakbym musiała swojego chrząszcza zostawić w domu i leżeć w szpitalu bez niego tak długo, ale może będzie tam luz z odwiedzinami? daleko masz do szpitala od domu?

Stary 2011-09-12, 21:53   #4672
rudominka
Raczkowanie

Znowu próbowałam nadrobić, ale dałam radę tylko parę ostatnich stron...
A teraz już po mierzeniu cukru, insulince i drugiej kolacji pędzę spać, rano o 6:00 pobudka

Cytat:
Trzymam kciuki, dobrze że dostaniesz ten zastrzyk na płucka, to będziesz spokojniejsza. Obyś do tego 35 tyg wytrzymała

Cytat:
Śliczny brzusio
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:57   #4673
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
A od położnej jak dostałaś całą taką teczkę to tam są takie różne gazetki i w nich są takie sztywne kartki do wydarcia i wypełnienia i jak przyjdzie kolejny etap ciąży to zanosisz do wyznaczonego sklepu, np Boots, sainsbury, apteka Lloyds albo argos i dostajesz nastepną a dzieki temu, że podajesz tam swoje dane to będą Ci przysyłali co jakiś czas kupony na pampersy, huggisy. Przeglądnij sobie te gazetki, bo też są kupony na persil non - bio, na huggisy zestaw startowy za darmo z Tesco i na huggisy 1 to chyba przy pieluszce.
No i druga wielka torba bedzie czekac dla was w szpitalu- a tam ponownie duzo promocyjnych kuponow

Cytat:
Witajcie wieczorkiem.

Ojojojoj... no to zle wiesci mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrze - bede trzymac za was kciuki! Ja mialam w pierwszej ciazy bardzo nisko lozysko i mi tez zalecil gin lezenie- ja go olalam i dlatego urodzilam wczesniej- takze- sluchaj sie lekarzy!!! Ale dzidzius naprawde sporawy - porownujac z moja corcia chociazby ( 1575 w 32 tyg) - to tak jak JAGODA ma dzidzie

Cytat:

Padlam!!! . Twoj kuzyn mnie rozwalil!

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś dostalam kasę z ZUSu.
Prowadzę działalność i dostałam za okres od 17.07 do 03.09 zawrotną kwotę 458 zł !! Nie wiem co mam z tą kwotą zrobić ponieważ koszty prowadzenia działalności za ten okres wyniosły mnie około 6200 zł... powiedzcie jak normalnie żyć w tym kraju?

bez komentarza
Chyba im sie pomylilo o jedno zero!!!! Ciekawe jak za to matka z dzieckiem ma przetrwac te poltora meisiaca.... nic tylko isc na tory!

Co do tego zelaza- wypytalam sie. Wiec ta pani w tv powiedziala, ze nalezy po porodzie powiedziec piediatrze o tym, ze sie mialo anemie w ciazy i to lekarz powinien zalecic dawke dziecku- zapewne po badaniach krwi. Samemu lepiej nic nie ryzykowac i nie podawac. Ja dostaje zelazo na recepte- podobno ma zdwojona sile ( szkoda tylko, ze nie biore regularnie, za co mi sie dostanie w poniedzialek na kontroli)

No to i ja zaprezentuje domek mojej osmiorniczki ( czy ona kiedys spi???),Dzis bedzie poczatek 33 tyg i jak pisalam- 95 cm w pepku ( przed ciaza to bylo 65...a przed Filipkiem to zazwyczaj 62 - ale wiek robi swoje):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 110912_200720.jpg (37,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-09-12, 22:04   #4674
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Tak mają bezpalcowe, bo takie mam, ale one są takie cieniutkie ... chyba bodajże 15 DEN
Na wesele moga byc cieniutke :P Dziekuje Tylko, ze cienkie to ze 3 pary pewnie musze... :P hehe....

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:13   #4675
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
muszę ponarzekać jeszcze
strasznie mi nie wygodnie.... jak siedzę to boli mnie strasznie w okolicy żeber i tu pod biustem jak stoje to mnie bolą strasznie nogi i plecy i tak naprawdę jedyna pozycja w vjakiej jest w miarę ok to leżąca (lewy bok) i dziś tak naprawdę cały dzień leżę a pogoda była piękna i nie wiem jak pójdę spać bo już powoli mnie boli bok od leżenia

mnie też boli krzyż... najgorzej jak sie przekręcam z boku na bok to mi aż tak strzeli w dolnym odcinku,... brrr aż słychać ale w bólach łączymy się razem

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
witaminka a mi dziś cos sie z mózgiem dzieje i wydawało mi sie że ja do konca tygodnia wyjade na IP, i jutro jednak biore sie za pranie ubranek ( dzis mały cos mi noge wkłada pod żebra i w dodatku mam cały dzien brzuch napiety a sikać chodze co godzinke nawet czasem częsciej)
ja też jutro zacznę prać ubranka bo ladna pogoda ... a i boje sie że nie zdąze uprać mimo ze to dopiero 22t i 4dni

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:

gratuluje nowych tygodni

BIENIOKA fajna pileczka

ja mam juz 96cm w pępku i tez ten tydzien ale na plusie plus 9 kg

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:18   #4676
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
wiecie co zaszalałam dziś....poszłam do fryzjera tylko się doradzić co robić z włosami i z blondu (od 5 lat go mam) przefarbowałam sie na brąz
nie moge się przyzwyczaić ale mężowi się podoba

Lubię takie zmiany

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A mają może przypadkiem "bezpalcowe"?
Kurka musze przymierzyc zwykle, bo w pt wesele a mam butki z wycięciem na palce :/ Może zwykle wejdą mi na tylek...
Ja nie mogę nosić zwykłych, bo mi się wpijają w brzuch i boli mnie później

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
muszę ponarzekać jeszcze

Pamiętam ten ból pod piersią... nic fajnego ;/ ale nic to, musisz wytrzymać. Może jakiś masaż?

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Co do tego zelaza- wypytalam sie. Wiec ta pani w tv powiedziala, ze nalezy po porodzie powiedziec piediatrze o tym, ze sie mialo anemie w ciazy i to lekarz powinien zalecic dawke dziecku- zapewne po badaniach krwi. Samemu lepiej nic nie ryzykowac i nie podawac. Ja dostaje zelazo na recepte- podobno ma zdwojona sile ( szkoda tylko, ze nie biore regularnie, za co mi sie dostanie w poniedzialek na kontroli)
Jak ja tego nie lubię, czy to ja jestem od przeprowadzania wywiadu z lekarzem, czy lekarz ze mną?? A ja w amoku poporodowym zapomnę o tym fakcie wspomnieć, to co? Moje dziecko będzie miało problemy z kupą, bo jakiemuś lekarzowi się zapomniało zapytać? Zauważyłam, że lekarze idą ostatnio na łatwiznę i nie tłumaczą i nie wypytują jak potrzeba
Stary 2011-09-12, 22:19   #4677
basiula19
Zadomowienie

my po wizycie..wszystko ok usg nie miałam dopiero na następnej wizycie będe miała tj. za 4 tygodnie juz takie końcowe........mam brać ASCOFER 3x2........

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:25   #4678
rojku
Rozeznanie

ela3010 trzymam kcuki, obyś jak najszybciej z długaśną szyją wróciła
czekamy na wieści
Stary 2011-09-12, 22:38   #4679
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Jak ja tego nie lubię, czy to ja jestem od przeprowadzania wywiadu z lekarzem, czy lekarz ze mną?? A ja w amoku poporodowym zapomnę o tym fakcie wspomnieć, to co? Moje dziecko będzie miało problemy z kupą, bo jakiemuś lekarzowi się zapomniało zapytać? Zauważyłam, że lekarze idą ostatnio na łatwiznę i nie tłumaczą i nie wypytują jak potrzeba
Zgadzam sie w 100% !

Wlasnie wcinam wczorajszy tort urodzinowy Tzta... prosze mnie nie bic jak bede jutro plakac na nocna zgage, ale kaszka sie skonczyla i nie mam porcji na noc. Tz padl, wiec raczej nie spelni mojego kaprysu ciazowego i nie pojedzie do sklepu.

A wiecie co- ja nie lubilam bananow nigdy- zawsze mi smakowaly jakby ktos je wczesniej juz przezuwal- taka dziwna konsystencja. A teraz to zachowuje sie jak malpa normalnie- nic tylko banana mi dac.
Stary 2011-09-12, 22:47   #4680
tuszka
Raczkowanie

Wszystkim Mamuśkom z niedoczynnością tarczycy rozkazuję przeczytać poniższy artykuł:
http://www.tarczyca.info/tarczyca-a-...czycy-w-ciazy/

Już teraz wiem, czemu przytyłam w tak szybkim czasie, czemu gdy chcę sobie poczytać zasypiam. Gorzej, bo maluszkowi grozi niska masa urodzeniowa, przedwczesny poród i śmierć niemowlęca. Trzeba zrobić wszytsko, by do tego nie dopuścić

Idę spać, bo jeszcze coś wyczytam. Szkoda, że jak wylądowałam w szpitalu w 7 tyg. ciąży z krwawieniami, mówili mi, że 'przyczyna jest nieznana'. Dopiero, gdy zaczęłam wypytywać, powiedzieli coś więcej! Co za świat

Edytowane przez tuszka
Czas edycji: 2011-09-12 o 22:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości