Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-13, 20:13   #802
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Gusia popatrz jaka ja super ciotka jestem już od teraz trzymam za Nadię

Dzisiaj pierwszy raz sama kąpałam Antonka.. mężula dopiero wraca ze stolyyycy.. to znaczy nic wielkiego, bo zwykle i tak sama kąpie maluszka, TŹ tylko wanienkę przynosi i podczas mycia rozmiesza syneczka..

nom.. ale powiem wam, że nie miałam pojęcia jaka ta wanna ciężka i nie poręczna!

Antuś już z drugiej wanienki korzysta, teraz już z większej, 84 cm.. więc niesie się to niefajnie..

i teraz moje zapytanie do dziewczyn, które nie mają wanny, tylko prysznic w łazience..

gdzie kąpiecie dzieciątka?

My zwykle w pokoju, bo tam mam pod reką wszytsko - przewijak, pampersy, ciuszki itd..

no ale nosić wanne z wodą to teraz widzę, że glupota..

..ale nie nosić do pokoju i kąpać w łazience, to jak? wtedy przewijak i reszte rzezcy przynosić?

..czy kąpać w łazience i później w ręczniku z dzieckiem do pokoju pomykać

Ja mam prysznic i póki Piotruś był malusi to kąpaliśmy w pokoju...
ale im większy tym wecej wody trzeba było lać, więc noszenie było dość kłopotliwe...zwłaszcza jak małza nie było w domu...
więc kapiemy w łazience...
u nas wygląda to tak, że biorę wszystko do łazienki na przewijaku i kładę sobie na pralce... tuż obok mam sedesik na którym ląduje przewijak a obok brodzik gdzie stawiam wanienkę....
lejemy wodę iu w tym czasie rozbieram marudera...wszystko mam pod ręka...jak kończymy kąpanie to mały od razu ląduje w łóżeczku z flacha bądź przy UU a drugie sprzata po kąpaniu nie przeszkadzając już w usypianiu....
wszystko idzie sprawniej wbrew pozorom niz w pokoju...
ubieramy tez w łazience na przewijaku

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

no i dodam, że w łazience cieplej i więcej miejsca....jak kąpałam sama w pokoju małego to często ta wanienka stała na środku póki małz nie wrócił i nie sprzątnał bo ja nie miałam jak...a ruszyć się nie było gdzie