Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Napisane przez aa2
no lekarza mam dzis i jakos sie stresuje nei wiem czemu 
|
no to 
Cytat:
Napisane przez aa2
wizyta na 17 30
dzis zaczełam 38 tydzień-matko gdzie mi to umkneło?
ostatnio oglądamy dzieciatka a ja wam wrzuce brzuchola  i moje artystyczne zakrycie poparzenia 
|
piękny
Cytat:
Napisane przez agnyska81
Mam wrażenie, że cytatów było więcej, ale uciekły
Benuś śpi, noc do przodu, patent z wcześniejszym przystawieniem chyba działa, bo nie zdążył się zdenerwować. W nocy tak sprawnie nam poszło, że M nie zauważył nawet, że karmiłam
A teraz niespodzianka dla Cioć - dzisiejszy, jeszcze cieplutki, śpiący Beny Kuleczka 
|
jak sie za dużo cytuje to ucina
słodziak! 
za karmienie 
Cytat:
Napisane przez irmith
A co sądzicie o lampce solnej? Nada się?
|
ja mam i się nadaje w 100%, światła daje tyle ile trzeba żeby wszystko zrobić i nie rozbudzić dzieciątka za bardzo 
Cytat:
Napisane przez 19natka88
My mamy chrzciny o 11
|
u nas zawsze są na mszy o 14 boje się troche tej mszy żeby mi Niunia nie płakała albo coś wolałabym taki chrzest bez mszy, no ale u mnie w parafii nie bardzo takie robią tylko takie grupowe w każdą 1 i 3 niedziele miesiąca i tylko na tej jednej mszy.
Cytat:
Napisane przez indygo79
no właśnie nawet na opakowaniu mleka modyf. jest napisane 6 porcji po 100 ml dla dziecka 2tyg.
|
no właśnie na moim też tak jakoś pisało
Cytat:
Napisane przez indygo79
|
piękny i pojazd superancki 
Cytat:
Napisane przez indygo79
pytam o to mleko modyfikowane i dokarmianie bo ja dokarmiam no i mam wyrzuty. czytam w necie, żeby tylko pierś, że nie MM, że tym bardziej nie butelką i w ogóle  . a moja Agatka to mały głodomorek, ciagle jest głodna. są takiwe godziny karmienia, ze naje się z obu piersi. ale np jak w nocy od 4ej je co godzine to o 8ej w cycorkach pusto a ona ciągle głodna, uspokaja się tylko po mleczku z butelki. podaje jej enfamil premium, buteleczka TT. wtedy zaspypia z takim błogim uśmiechem szczęśliwa i najedzona. a ja oczywiście wyrzuty, ze dziecko krzywdzę, za mało się staram by pokarmu było więcej. ostatnio jak mała ciagnęła dwie godziny to laktatorem wyciągnęłam jeszcze 10 ml i tyle. moja mama i moja siostra tez miały mało pokarmu, za długo nie poakrmiły. a ja małą zawzze do cysia przystawiam najpierw, potem butla.
no i gdzie nie zajrzę, czego nie czytam to skonsultuj się z doradcą laktacyjnym czy pozwoli ci na podanie dziecku mieszanki? no ale jak ktoś może mi coś pozwalać w kwestii mojego dziecka????? jestem w wielkiej kropce. Agatka np nie chce ssać na pusto, smoczek jej nie odpowiada ( mamy kilka), zanim pociągnie z butelki i myśli, ze to smoczek to wypluwa. dopiero jak mleczko poczuje to ciagnie ech......
i z jednej strony boję się, że krzywdzę dziecko, a z drugiej jak ma ten błogi uśmiech po najedzeniu  to jest mi lżej.
wiem, że nic nie wiem  a jak jest u was?
|
kochana nie powinnas mieć żadnych wyrzutów! Co masz dziecko głodzić? No bezsensu. Jak dla mnie to co pogrubiłam i podkreśliłam jest najważniejsze i nie masz powodów do wyrzutów sumienia, wyrzuty mogłabyś mieć gdybyś dziecko głodne kładła 
Ja kupiłam mleko z Hippa i tam pisze nawet ze można stosowac jako uzupełnienie karmienia piersią narazie nie dawałam małej ale niedługo będe musiała spróbować co potem nie przeżyje szoku jak ja pojade do szkoły a tatuś w butelce jakieś inne mleko jej da niż te z cyca
No i tak jak obiecałam - kreacja chrzcinowa Natalki w wykonaniu babci jeszcze tylko płaszczyk "się robi"
|