Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wegetarianki/wegetarianie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-19, 19:57   #2972
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Wegetarianki/wegetarianie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2949764 3]Widziałam tę stronę, vege.pl, kilka lat temu. Z tego, co pamiętam, to są dane przestarzałe raczej. Poszperam jeszcze dzisiaj w temacie. [/QUOTE]

Też mi się wydaje, że informacje są trochę przestarzałe. Ale no jednak. Do innych się nie dokopałam...

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
no właśnie ... bo, że tak powiem, nieco zahaczam o branżę nie spożywczą, ale te wszystkie molekuły nie są mi obce ale co się tam dzieje zagramanicą to nie wiem ...
No ja też nie wiem co za granicą robią... Wiem, że w Polsce żelatyna jest już droższa od pektyny

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
oj, wesele to ciężka przeprawa dla wegetarian przynajmniej te na których ja byłam - z reguły musiałam wbić zęby w przysłowiową ścianę (bądź kieliszek) albo w dekorację półmisków
To niemiło... Nie wyobrażam sobie jak może nie być żadnej wegetariańskiej potrawy Co to za problem dać zwykłe pierogi z kapustą albo jagodami? Źle bym się poczuła gdyby nie było na weselu żadnego wegetariańskiego dania...
Chociaż sama nie byłam na żadnym weselu ani razu odkąd jestem wegetarianką. Jakoś nikt w mojej rodzinie nie urządzał wesela w ostatnim czasie...