Wegetarianki/wegetarianie - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 19:08   #2971
agison
Zakorzenienie

Dot.: Wegetarianki/wegetarianie

Cytat:
Napisane przez ona003 Pokaż wiadomość
Ostatnio żałowałam, że nikt z rodziny wesela nie robi, bo bym sobie poszła. A tu się okazuje, że to nawet lepiej bo bym głodna siedziała

Chyba teraz alkohol nie jest klarowany substancjami zwierzęcymi bo wychodzi za drogo.
oj, ja nie cierpię wesel muza mnie odstrasza, i jadłospis oczywiście też - dominuje mięso ... na pewno nie na wszystkich weselach, ale na tych 'tradycyjnych' to chyba raczej tak

co do alko, to też mi się tak wydaje, ale trzeba by sprawdzić

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 19:57   #2972
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2949764 3]Widziałam tę stronę, vege.pl, kilka lat temu. Z tego, co pamiętam, to są dane przestarzałe raczej. Poszperam jeszcze dzisiaj w temacie. [/QUOTE]

Też mi się wydaje, że informacje są trochę przestarzałe. Ale no jednak. Do innych się nie dokopałam...

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
no właśnie ... bo, że tak powiem, nieco zahaczam o branżę nie spożywczą, ale te wszystkie molekuły nie są mi obce ale co się tam dzieje zagramanicą to nie wiem ...
No ja też nie wiem co za granicą robią... Wiem, że w Polsce żelatyna jest już droższa od pektyny

Cytat:
oj, wesele to ciężka przeprawa dla wegetarian przynajmniej te na których ja byłam - z reguły musiałam wbić zęby w przysłowiową ścianę (bądź kieliszek) albo w dekorację półmisków
To niemiło... Nie wyobrażam sobie jak może nie być żadnej wegetariańskiej potrawy Co to za problem dać zwykłe pierogi z kapustą albo jagodami? Źle bym się poczuła gdyby nie było na weselu żadnego wegetariańskiego dania...
Chociaż sama nie byłam na żadnym weselu ani razu odkąd jestem wegetarianką. Jakoś nikt w mojej rodzinie nie urządzał wesela w ostatnim czasie...
Stary 2011-09-19, 20:06   #2973
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No ja też nie wiem co za granicą robią... Wiem, że w Polsce żelatyna jest już droższa od pektyny
wypijmy za to
Cytat:
To niemiło... Nie wyobrażam sobie jak może nie być żadnej wegetariańskiej potrawy Co to za problem dać zwykłe pierogi z kapustą albo jagodami? Źle bym się poczuła gdyby nie było na weselu żadnego wegetariańskiego dania...
Chociaż sama nie byłam na żadnym weselu ani razu odkąd jestem wegetarianką. Jakoś nikt w mojej rodzinie nie urządzał wesela w ostatnim czasie...
szczęściara ja niestety zaliczyłam 2 wesela w zeszłe lato i 5 w poprzednie i rzeczywiście czułam się okropnie, po pierwsze nie mogąc nic zjeść, po drugie - z poczuciem że zostałam zlekceważona, bo z reguły nikt mnie nie pytał czy może coś przyrządzić, coś własnie zwyczajnego, bo nie wymagam niewiadomoczego i to u przyjaciół było o wiele lepiej niż u rodziny
wiem jedno - żadnych więcej wesel, w tym roku zdezerterowałam, zrobię wyjątek tylko jeśli ze strony TŻta zajdzie konieczność żeby iść (no, plizz no)

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-19, 20:24   #2974
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
wypijmy za to
Bardzo chętnie

Cytat:
szczęściara ja niestety zaliczyłam 2 wesela w zeszłe lato i 5 w poprzednie i rzeczywiście czułam się okropnie, po pierwsze nie mogąc nic zjeść, po drugie - z poczuciem że zostałam zlekceważona, bo z reguły nikt mnie nie pytał czy może coś przyrządzić, coś własnie zwyczajnego, bo nie wymagam niewiadomoczego i to u przyjaciół było o wiele lepiej niż u rodziny
wiem jedno - żadnych więcej wesel, w tym roku zdezerterowałam, zrobię wyjątek tylko jeśli ze strony TŻta zajdzie konieczność żeby iść (no, plizz no)
Dla mnie to jest wręcz chora sytuacja. Gdybym się znalazła na takim weselu, zaraz bym z niego wyszła. A na pytanie Państwa Młodych dlaczego, odpowiedziałabym, że głodna jestem i idę sobie zjeść coś niezwierzęcego
Stary 2011-09-19, 20:50   #2975
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo chętnie

Dla mnie to jest wręcz chora sytuacja. Gdybym się znalazła na takim weselu, zaraz bym z niego wyszła. A na pytanie Państwa Młodych dlaczego, odpowiedziałabym, że głodna jestem i idę sobie zjeść coś niezwierzęcego

nie wychodziłam, bo nie miałam dokąd chyba że do hotelu, a ja się nie lubię skarżyć więc wkurzona pilam wege-wódke - dopsz że mam mocną głowę ech, szkoda zresztą gadać. Życzę Wam bardziej udanych wesel
może przesadzam, ale qrczę tak myślę i myślę i naprawdę nie mogę sobie przypomnieć żeby na którymś z nich było coś wege ... może jakieś pieczarki, puree, bukiet surówek - ale żeby coś konkretnego to raczej nie

w pracy też sami mięsożercy

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:52
Stary 2011-09-19, 21:01   #2976
Chatul
ma zielone pojęcie

No ja nie wiem co to za problem postawić na stół pierogi z jagodami, ale dobra Może to działa w dwie strony? Bo u mnie na weselu byłyby (byłyby, bo nie planuję mieć nigdy wesela) jedynie wegetariańskie dania.
Ale gdybym zapraszała wegan i/lub witarian, to na pewno byłoby też kilka dań wegańskich i witariańskich. Tak żeby każdy miał co zjeść.
Stary 2011-09-19, 21:12   #2977
ona003
Zadomowienie

Gdybym była na weselu i Państwo Młodzi wiedzieliby, że jestem wegetarianką a byłoby samo mięso to wkurzyłabym się. Ale przecież każdy je mięso i tylko my wymyślamy

Mam nadzieje, że mięso zdrożeje i nikogo nie będzie na nie stać
ona003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 21:13   #2978
agison
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nie wiem co to za problem postawić na stół pierogi z jagodami, ale dobra Może to działa w dwie strony? Bo u mnie na weselu byłyby (byłyby, bo nie planuję mieć nigdy wesela) jedynie wegetariańskie dania.
Ale gdybym zapraszała wegan i/lub witarian, to na pewno byłoby też kilka dań wegańskich i witariańskich. Tak żeby każdy miał co zjeść.
ooo ja tak samo - żadnego wesela między innymi, choć nie tylko, ze względu na to że nie mogłabym zaplanować dań mięsnych, a większość rodziny i sproa część przyjaciół je mięso i wegetariańskimi nie byłaby zachwycona zresztą nie tylko dlatego

ale podobnie, gdybym zapraszała kogoś z innej wegetariańskiej opcji, to zadbałabym o menu, żeby nikt nie poczuł takiego wykluczenia jak ja chociaż przyznam że znam wielu witarian, nie wspominając o frutarianach

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-19, 21:17   #2979
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
ooo ja tak samo - żadnego wesela
No u mnie nie dałoby rady technicznie tego zrobić. TŻ ma rodzinę na Śląsku, ja mam rodzinę na Wielkopolsce, znajomych na Mazowszu... No nie dałoby rady ściągnąć ludzi w jedno miejsce
Poza tym taka masowa impreza to nie dla mnie... Mnie starczy spokojna ceremonia w USC z dwoma świadkami Albo w ogóle brak ślubu, też bym przeżyła

Cytat:
ale podobnie, gdybym zapraszała kogoś z innej wegetariańskiej opcji, to zadbałabym o menu, żeby nikt nie poczuł takiego wykluczenia jak ja chociaż przyznam że znam wielu witarian, nie wspominając o frutarianach
Jak zapraszam ludzi do siebie do domu, to zawsze wcześniej informuję, że u mnie są tylko wege dania. Jak komuś nie pasuje, to niech nie przychodzi. Chociaż nie wiem co komu miałoby przeszkadzać. Dobre jedzenie to dobre jedzenie Mięsożercy nie jedzą przecież tylko mięsa. Nic im się nie stanie jak zjedzą wegetariańskie falafele
Stary 2011-09-19, 21:29   #2980
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym taka masowa impreza to nie dla mnie... Mnie starczy spokojna ceremonia w USC z dwoma świadkami Albo w ogóle brak ślubu, też bym przeżyła
o to to ... ja nie cierpię wesel i nie wyobrażam sobie siebie w centrum takiego koszmarku poza tym całe życie bylam nastawiona na brak ślubu ale gdyby TŻtowi bardzo zależało to może ulegnę ...
Cytat:
Jak zapraszam ludzi do siebie do domu, to zawsze wcześniej informuję, że u mnie są tylko wege dania. Jak komuś nie pasuje, to niech nie przychodzi. Chociaż nie wiem co komu miałoby przeszkadzać. Dobre jedzenie to dobre jedzenie Mięsożercy nie jedzą przecież tylko mięsa. Nic im się nie stanie jak zjedzą wegetariańskie falafele
ja przyznam że nie informuję po prostu podaję wegetariańskie dania, ale z takich które każdy lubi (np. robię pizzę ) i jakoś jeszcze nikt nie narzekał. Za to bardzo doceniam kiedy idę odo przyjaciół i dostaję wegetariańskie jedzonko np. w sobotę qmpela zaserwowała mi canelloni ze szpinakiem - było pyszne, a mi było super miło tak niewiele mi do szczęścia potrzeba
no i mój nowy TŻ nie rusza przy mnie mięsa. To też doceniam i wykorzystuję - przeciągnę do dyskretnie na jasną strone mocy

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2011-09-19 o 21:32
Stary 2011-09-19, 21:29   #2981
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Jutro poszukam o %, bo dzisiaj już się nie czuję na siłach. Zmęczyłam się

Z doświadczenia powiem tyle - nie ruszajcie na weselach pierwszych lepszych sałatek. Jakoś tak szczęśliwie trafiłam, że na wszystkich weselach sałatki były z rybą. I na pierwszym z takich weseli nadziałam się na tym.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 21:33   #2982
ona003
Zadomowienie

Dlatego ja nie ruszam jedzenia, którego składu nie jestem pewna
Na studniówce nawet nie chciałam placków jeść xD
Stary 2011-09-19, 21:46   #2983
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja na swoją studniówkę nie poszłam

Cytat:
o to to ... ja nie cierpię wesel i nie wyobrażam sobie siebie w centrum takiego koszmarku
Ja tym bardziej. Mieszanka moja rodzina, rodzina TŻ-a, moi znajomi, znajomi TŻ-a nie byłaby udana... Zresztą pełno osób by wyszło. Pełno. Z nikim bym na spokojnie pogadać nie mogła. Więc to żadne wesele by nie było

Cytat:
poza tym całe życie bylam nastawiona na brak ślubu
Ja za to byłam nastawiona na ślub w USC. Nie będzie z tym problemów, bo TŻ też niewierzący.
Chociaż mnie w sumie ślub do niczego potrzebny nie jest. Mogę żyć na Kocią łapę Żaden problem.

Cytat:
ja przyznam że nie informuję po prostu podaję wegetariańskie dania, ale z takich które każdy lubi (np. robię pizzę ) i jakoś jeszcze nikt nie narzekał.
Ja informuję. Ale nikt też nie narzekał. Zwłaszcza, że u mnie w domu często są imprezy w piątek. A ja mam wśród znajomych katolików. Także nie ma problemu z poszczeniem

Cytat:
no i mój nowy TŻ nie rusza przy mnie mięsa. To też doceniam i wykorzystuję - przeciągnę do dyskretnie na jasną strone mocy
Ja swojego TŻ-a przestawiłam na wegetarianizm. Nie umiałabym żyć z mięsożercą...

Teraz jest wesoło jak ktoś nas pyta o wegetarianizm
X: Od kiedy jesteście wege?
Ja: Od 4 lat.
: Od roku.
X: A od kiedy jesteście razem?
: Od roku. Widzisz pewną zależność?

Albo:
Y: Dlaczego jesteście wege? Dla zdrowia czy z ideologii?
Ja: Już teraz z ideologii.
: Ja też z ideologii [ i ostentacyjnie mnie przytula ]
Stary 2011-09-19, 21:53   #2984
agison
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2950609 4]Jutro poszukam o %, bo dzisiaj już się nie czuję na siłach. Zmęczyłam się

Z doświadczenia powiem tyle - nie ruszajcie na weselach pierwszych lepszych sałatek. Jakoś tak szczęśliwie trafiłam, że na wszystkich weselach sałatki były z rybą. I na pierwszym z takich weseli nadziałam się na tym. [/QUOTE]odpocznij

a sałatek to ja w ogóle nie tykam - zwykle są z majonezem, albo czymś majonezowym - brrrr jem tylko surówki, i bez białych sosów
Cytat:
Ja swojego TŻ-a przestawiłam na wegetarianizm. Nie umiałabym żyć z mięsożercą...

Teraz jest wesoło jak ktoś nas pyta o wegetarianizm
X: Od kiedy jesteście wege?
Ja: Od 4 lat.
: Od roku.
X: A od kiedy jesteście razem?
: Od roku. Widzisz pewną zależność?

Albo:
Y: Dlaczego jesteście wege? Dla zdrowia czy z ideologii?
Ja: Już teraz z ideologii.
: Ja też z ideologii [ i ostentacyjnie mnie przytula ]
uroczo dla TŻ
ja ze swoim jestem króciutko, na razie raczej na etapie rozpoznania terenu ale zobaczymy co będzie dalej bo podobnie, życie z mięsożercą jakoś mi się nie widzi

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-19, 22:01   #2985
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
dla TŻ
TŻ dziękuje

Cytat:
ja ze swoim jestem króciutko, na razie raczej na etapie rozpoznania terenu ale zobaczymy co będzie dalej bo podobnie, życie z mięsożercą jakoś mi się nie widzi
Rozumiem to Mój TŻ obiecał mi, że zostanie wege zanim oficjalnie zostaliśmy parą Gdyby tego nie obiecał, to parą byśmy nie zostali Nie umiałabym żyć z kimś, kto je zwierzęta
Na szczęście TŻ nie ma problemów z wegetarianizmem. Z używaniem kosmetyków nietestowanych na zwierzętach, również Choć cieszy się, że to ja mu kosmetyki dobieram, kupuję itd.
Stary 2011-09-19, 23:47   #2986
paniKA88
Rozeznanie

Cytat:
U mnie była odwrotna sytuacja, to TŻ był pare lat wege zanim się poznaliśmy. Ja miałam tylko zapędy od podstawówki, ale dopieropo poznaniu TŻ wprowadziłam w życie

Cytat:
oj, ja nie cierpię wesel muza mnie odstrasza, i jadłospis oczywiście też - dominuje mięso ... na pewno nie na wszystkich weselach, ale na tych 'tradycyjnych' to chyba raczej tak
Wesela są straszne, podpita rodzinka, muzyka, pełno mięsa i ludzi dziwiących się jak można nie jesc padliny. Ale najgorsza jest zdecydowanie muzyka i widok ludzi na parkiecie, ojeny

Co do alkoholu to trzeba przede wszystkim uważać na koszenile w winach. Piwa w tym momencie najczęściej są już wege. Parę miesięcy temu w wege był na ten temat artykuł
Stary 2011-09-20, 00:10   #2987
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paniKA88 Pokaż wiadomość
U mnie była odwrotna sytuacja, to TŻ był pare lat wege zanim się poznaliśmy. Ja miałam tylko zapędy od podstawówki, ale dopieropo poznaniu TŻ wprowadziłam w życie

Cytat:
Co do alkoholu to trzeba przede wszystkim uważać na koszenile w winach.
Tylko skąd mam wiedzieć, że w winie jest koszenila? Na wyrobach alkoholowych producent nie musi umieszczać składu

Cytat:
Piwa w tym momencie najczęściej są już wege. Parę miesięcy temu w wege był na ten temat artykuł
Świetnie
Stary 2011-09-20, 07:27   #2988
Konto usunięte

Póki co, znalazłam tyle o cukrze:
http://vegie.pl/topics61/1823,105.htm#top
O piwach taką listę:
http://nkwege.blogspot.com/p/piwa-dla-wegetarian.html

W obu przypadkach nie podoba mi się, że nie podrzucono żadnych źródeł, jednak lista wydaje się być w miarę wiarygodna. Zabrakło mi najbardziej informacji o Tyskim i Żubrach...
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 08:44   #2989
agison
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2950910 6]Póki co, znalazłam tyle o cukrze:
O piwach taką listę:

W obu przypadkach nie podoba mi się, że nie podrzucono żadnych źródeł, jednak lista wydaje się być w miarę wiarygodna. Zabrakło mi najbardziej informacji o Tyskim i Żubrach...[/QUOTE]tatty, dobra robota widzę że wypoczęłaś

thx God że moje ukochaaaaaane piwo jest wegetariańskie Hoegaarden --> - spróbujcie gdybyście kiedyś miały okazję
tylko Ciechana mi tu brak, ale to naturalne piwko, myślę że jest ok.

no i cukier, na szczęście dobry nius

co do win, to można pić białe ja piję głównie białe, choć inne czasem też się zdarzą ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-20, 09:24   #2990
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2950910 6]Póki co, znalazłam tyle o cukrze:
http://vegie.pl/topics61/1823,105.htm#top[/QUOTE]

Świetnie

Z którego roku ta lista pochodzi?
Ja znalazłam informacje, że Guinness jest wegetariański. Np. w tym sklepie jest w kategorii "wegetariańskie" - http://deli.☠☠☠☠☠☠.pl/catalog/group/05020100/diet/12/mark/GUINNESS

Cytat:
co do win, to można pić białe ja piję głównie białe, choć inne czasem też się zdarzą ...
Mnie białe nie smakuje... Czerwone jest smaczniejsze
Stary 2011-09-20, 09:37   #2991
paniKA88
Rozeznanie

Cytat:
Mnie białe nie smakuje... Czerwone jest smaczniejsze
ja tez białego nie lubie, zczerwonymipoporstu trzeba szukać informacji w internecie przed kupnem

O piwach taką listę:

W obu przypadkach nie podoba mi się, że nie podrzucono żadnych źródeł, jednak lista wydaje się być w miarę wiarygodna. Zabrakło mi najbardziej informacji o Tyskim i Żubrach...[/QUOTE]

Dobra robota
Szkoda ze nie ma daty publikacji i źródeł I że nie ma piw z polskich browarów.
Stary 2011-09-20, 10:44   #2992
agison
Zakorzenienie

ja też wolę czerwone ale poświęcam się i dla bieli ząbków piję białe mam qmpelę która ma zboczenie na tym punkcie i mnie tego nauczyła
lubię je pite na sposób węgierski
ale zaraz przerobimy wątek - zamiast stricte wegetariańskiego będzie wątek wegekoneserek alkoholi

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-20, 11:09   #2993
miss kitsch
Zakorzenienie

Kto by pomyślał, że sprowokuję taką weselną dyskusję

Ja akurat idę na wesele po raz drugi w życiu i tym razem znam chociaż parę młodą Młoda to moja przyjaciółka, znamy się kupę lat i ona wie, że jestem wege, upewniła się zresztą w ten weekend na panieńskim Ale były takie pyszności, że ło - dla każdego coś miłego, także głodna nie byłam
Oczywiście jakieś kiełbaski, meksykański bigos i sałatki ogólnie z mięsem też były, ale zaraz mnie tam świadkowa obskoczyła, że dla mnie to to będzie a z sałatki to ona mi powyciąga całe mięso

Ale tak na marginesie to nie oczekuję "specjalnego" traktowania na weselu; skoro idę do nich to znaczy, że będzie to co oni uważają - w końcu to ich impreza I założę się, że będę jedyną wegetarianką
Ja już sobie w każdym razie poradzę: będą na pewno jakieś ziemniaczki czy coś innego na ciepło, poza tym ciasta, sałatki i inne dodatki. Mam też zamiar upewnić się wcześniej, czy mam przyjechać najedzona czy na głodnego Akurat na tym weselu będzie królowała kuchnia mięsna, jak to na śląsku, także nie nastawiam się w żadnym wypadku na ucztę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 11:20   #2994
Konto usunięte

Znowu wizaż nie chce mi cytować wszystkich postów, uparte zwierzę!

Nie mam zielonego pojęcia, w którym roku lista była robiona. W każdym bądź razie cieszy mnie, że jeszcze nie zdążyłam wypić żadnego niewegetariańskiego piwa.
Cytat:
lubię je pite na sposób węgierski
Niewtajemniczona jestem

Właśnie rozmawiałam na gg z moim nowym znajomym wege - powiedział, że jak na weselu catering nie domaga, bezceremonialnie wyciąga z plecaka wcześniej uszykowane kanapki i zaczyna wcinać demonstracyjnie.
Stary 2011-09-20, 17:31   #2995
ona003
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2951368 7]
Właśnie rozmawiałam na gg z moim nowym znajomym wege - powiedział, że jak na weselu catering nie domaga, bezceremonialnie wyciąga z plecaka wcześniej uszykowane kanapki i zaczyna wcinać demonstracyjnie. [/QUOTE]

Fajny pomysł miał Twój znajomy
Stary 2011-09-20, 22:02   #2996
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paniKA88 Pokaż wiadomość
ja tez białego nie lubie, zczerwonymipoporstu trzeba szukać informacji w internecie przed kupnem
Też racja

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Ale tak na marginesie to nie oczekuję "specjalnego" traktowania na weselu; skoro idę do nich to znaczy, że będzie to co oni uważają - w końcu to ich impreza I założę się, że będę jedyną wegetarianką
A ja oczekuję normalnego traktowania. Jak się zaprasza kogoś, kto jest wege, to wypada zadbać żeby jednak taki ktoś nie siedział głodny przez kilka/kilkanaście godzin wesela...
To tak jakby zaprosić kogoś, kto jest na diecie bezglutenowej, i na stole postawić jedynie dania zawierające gluten... No szczyt chamstwa, moim zdaniem...
Ja nigdy nie oczekuję wege specjałów. Ale normalnej, jednej wegetariańskiej potrawy. Serio, pierogi z jagodami czy ryż z warzywami, to chyba żadne poświęcenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2951368 7]Właśnie rozmawiałam na gg z moim nowym znajomym wege - powiedział, że jak na weselu catering nie domaga, bezceremonialnie wyciąga z plecaka wcześniej uszykowane kanapki i zaczyna wcinać demonstracyjnie. [/QUOTE]

No i ma rację. Przecież takie wesele czasem trwa kilkanaście godzin... Trudno przez tyle czasu nie jeść... I najlepiej jeszcze dobrze się bawić, tańczyć, pić alkohol...
Stary 2011-09-21, 07:45   #2997
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
A ja oczekuję normalnego traktowania. Jak się zaprasza kogoś, kto jest wege, to wypada zadbać żeby jednak taki ktoś nie siedział głodny przez kilka/kilkanaście godzin wesela...
To tak jakby zaprosić kogoś, kto jest na diecie bezglutenowej, i na stole postawić jedynie dania zawierające gluten... No szczyt chamstwa, moim zdaniem...
Ja nigdy nie oczekuję wege specjałów. Ale normalnej, jednej wegetariańskiej potrawy. Serio, pierogi z jagodami czy ryż z warzywami, to chyba żadne poświęcenie
No tak, tak masz rację Chodziło mi o to, że nie oczekuję oddzielnych dań dla mnie specjalnie przyrządzanych Tak jak na studniówce np. wegetarianie mieli oddzielne kotleciki sojowe czy sery w panierce.
Liczę na normalne traktowanie czyli, tak jak napisałaś, chociaż jednej wegetariańskiej potrawy

A tak poza tym tematem: dziewczyny od drożdży !!! Pomocy !!!
Ja nie mam za dużo czasu w marketach i łazić też za bardzo nie lubię, ale czy może mi któraś powiedzieć gdzie w Biedronce albo Realu (mam najbliżej) znajdę te drożdże
Ja może jestem ślepa, zawodowe wypatrywanie ani sokole oko nie należą do moich mocnych stron, ale na bogaaa jak ja szukałam tych drożdży! I myślałam, że k.u.r.w.i.c.y serca dostanę przy tych lodówkach
Błagaaam podajcie mi lokalizację tych drożdży

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2011-09-21 o 08:00
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 08:43   #2998
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja nie mam za dużo czasu w marketach i łazić też za bardzo nie lubię, ale czy może mi któraś powiedzieć gdzie w Biedronce albo Realu (mam najbliżej) znajdę te drożdże
U mnie w Biedronce drożdże są blisko masła, mleka itd.
Stary 2011-09-21, 09:24   #2999
Konto usunięte

Cytat:
Nic dodać, nic ująć
Cytat:
No i ma rację. Przecież takie wesele czasem trwa kilkanaście godzin... Trudno przez tyle czasu nie jeść... I najlepiej jeszcze dobrze się bawić, tańczyć, pić alkohol...
Też uznałam to za niezły pomysł. Różnie to bywa, na dwóch weselach specjalnie zaserwowano dla mnie sałatkę. I nie wiem, czy to kucharze, czy młodzi się tak popisali wiedzą, ale jedna sałatka była z rybą, druga z krewetkami. Moje szczęście, że owoców było trochę na stołach porozstawianych, przynajmniej mogłam coś zjeść.
Cytat:
Różnie, zależy od sklepu. Ale zawsze w lodówce znajduję.
Kupowałam w Auchan i Biedronce, tam drożdże były koło masła. A w spożywczych osiedlowych są małe lodówki, także czasami trzeba szukać między jogurtami, śmietanami, etc.
Stary 2011-09-21, 19:49   #3000
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w Biedronce drożdże są blisko masła, mleka itd.
Dzięki, tam będę grzebać

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości