Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 14:13   #2168
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Cześć

Byliśmy dziś u ginka na 12.00, w sumie nic nie wpisał w karcie ciąży, tylko na kartce info z badania, bo nie chce się wchrzaniać mojemu ginowi prowadzącemu i ma sam se dane wprowadzic usg dość długie i nigy takiego dokładnego nie miałam... chyba z 20 min mi jeździł po brzuchu, badając wszystko, mąż był pierwszy raz w życiu ze mną i mówił, że fajne przeżycie.
Dzieciak cały czas przy mały tzn ma mały obwód brzuszka i muszę być pod szczególną opieką i to monitorować... malec troszkę nie chciał współpracować, ale jakoś doszliśmy do ładu i ładnie ssał kciuk, i połykał wody płodowe aż się poryczałam

Malec ma mały obwód brzucha, bo nie przyjmuje tyle jedzenia ile powinien - tzn nie bierze, bo mam coś nie halo z łożyskiem i mu małe ilości daje nazwał to "chorobą'' czegoś tam... smutno mi bardzo, mówił, że to zależy czy palę, mówię, że nie, ale wdycham- mówił, żeby w żadnym wypadku nie wdychac... jak wróciliśmy to spytałam grzecznie czy teść może nie palić w kuchni, po czym usłyszałam niemiłą odpowiedź i się poryczałam... Dopowiedział sobie wiele rzeczy itp, Mąż mnie bronił, mówił, że lekarz mówił to i tamto, a każdy ma to w dupie... bardzo mi przykro z tego powodu... niech palą w kuchni, ale nie w łazience... no i zalazł mi za skórę. Tak pytał kiedy wnuk itp itd a nie potrafi uszanować nic. To ja grzeczna synowa robię obiadki, herbatki, pilnuję żeby teść magnez wziął, a on tak... spoko... ch.j w końcu nie jesteśmy 'na swoim'...

Widziałam na monitorze chyba jajcochy coś mi śmigło A tż nic nie widział coś tak pod brzuszkiem dużego było
nie smutaj sie
reakcja teścia faktycznie beznadziejna...no ale nic nie poradzisz... to straszny nałóg i pewien znajomy lekarz powiedział, ze trudniej wyjść z nikotynizmu niz z alkoholizmu (chociaz nie mozna oczywiscie porównac jednego do drugiego)
nic nie poradzisz..są u siebie w domu i robią co chcą ale mogliby się trochę dla wnuka poświęcić
moj tata jak się dowiedział, ze będzie dziadkiem to rzucił palenie (a mieszkamy w oddzielnych mieszkaniach i tata nigdy w domu nie palił tylko wychodził na dwór. widać, ze mu cieżko z tym rzucaniem było bo palił od 16 roku życia ale daje radę....Fakt, ze cieszymy się z tego wszyscy ze względu na jego zdrowie. Sam powiedział, ze jak to będzie wyglądało- z wnuczkiem na spacer i z papierosem...
a powiedz, z tym, że dzidziol mało przybiera nie da się nic zrobić więcej?? a jakbys piła takie nutridrinki jak się chorym osobom podaje -0ne są bardzo kaloryczne.... moze by to się lepiej wchłaniało?? tylko nie wiem czy to mozna w ciązy ale podejrzewam, ze mozna...Chociaz nie wiem czy to by była jakas róznica czy jesz normalne jedzonko czy takim czyms bys diete uzupełniała....
cos takiego
http://www.nutridrink.pl/content/pytania-i-odpowiedzi

a co do jajcochów to ja mam takie piękne zdjęcie z USG takie dzidziolki mają strasznie duze
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora