Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 13:21   #2161
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Nie widziałam jeszcze propozycji obiadowych. U mnie dzisiaj bitki wołowe z kluskami śląskimi i kapustka zasmażaną
Ale mi narobiłaś apetytu. Uwielbiam taki jedzonko

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
oby się dobrze sprawował to dzisiaj opijanie?
No opijanie, najbardziej ja opiję soczkiem

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 13:55   #2162
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cześć Mamuśki!
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
oki doki mam ostatnio jakieś jazdy psychiczne, związku z czym mam pytanie do DR AGATKA? czy leczysz też napady złego humoru, jazdy bez powodu wywołujące kłótnie z tż i zamartwianie się Bo na to to chyba czosnek nie pomoże oj nie wiem że to minie ale wkurza mnie mój stan rozmarudzenia, tak przeżywam przejście na zwolnienie i brak pracy
buziaki!
Staraupa łączę się z Tobą w tych jazdach

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Dojechalim cali i zdrowsi Zajączek dokazywał, nawet sobie skakał po pęcherzu dla zabawy a matka myślała, że sie zaraz zsiura

Nie bolał mnie nic brzuch, także było ok. No i postoje co 2 h na chwilę, także szybko zleciało nawet. Lecę spac, a jutro ponadrabiam
Agatku dobrze, że podróż minęła szczęśliwie.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam!
Mój Synuś dzisiaj tak szaleje,że myślałam ,że wyjdzie z brzuszka
Ze szpitala wczoraj wróciłam z bólem gardła i zatkanym nosem!!!!
Popijam syrop z cebuli i miodu,duże ilości herbaty z miodem i cytruną i wysłałam właśnie TŻ-ta do apteki po sól morską do nosa - bo udychac nie mogę.
Miłego dnia życzę
NataliaM zdrowiej Kochana

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki
Życzę Wam miłego weekendu i proszę o trzymanie kciuków bo jadę oglądać mieszkania do wynajęcia i mam nadzieje, że coś będzie godne zainteresowania Cały dzień w aucie...ufff....będzie ciężko.

Buziaki kochane
Mijus

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc brzuchatki kochane

wczorajszy dzien minal fajnie tylko ten katar i gardlo;/ kupilam ten syropp dla kobiet w ciazy okropny;/

Igor dostal od mojej przyjaciolki torta z pampersow z autkami skarpetkami i cukierkamiu dam potem fotke]

probowalam wczoraj podczytywac ale jedni wychodzili a drudzy wchodzili

w nocy czulam sie fatalnie:/ i teraz tez srednio;/ ten syrop jest z czosnkiem a ja po czosnku mam zgage i tak w kolko;/

jedyne co zapamietalam to stanik Moni ja mam u siebie taki sklep ze sa na fiszbinie po 10zl do karmienia kupilam juz jeden
Uska dla mnie ten syrop też był utrapieniem, okropny smak, dużo zdrówka życzę. Ze zgagą też się męczę od kilku dni. Mam syrop od położnej na to dziadostwo, Peptac się zwie, też jest okropny, ale pomaga. Tylko nie wiem czy w PL jest dostępny, bo ja go tutaj dostałam.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Ale udane łowy i prezencik

Ja w końcu też mam coś dla mojego dzieciątka, co prawda jeszcze nie żadne ubranko, ale dostałam od znajomej łóżeczko turystyczne z materacykiem, pościelą i nawet 2 zmianami poszewek, no i różek do domu i tak kupimy drewniane ale też planowaliśmy takie zakupić i już będzie z głowy

I muszę się pochwalić, że w dzisiaj odbieram nasze nowe autko, w końcu coś rodzinnego, 7-osobowe Przyda się bo to co mamy teraz to w życiu w bagażnik wózka bym nie włożyła
Maga gratuluję prezencików dla Dzieciątka i zakupu nowego autka

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam
Agatku dobrze ze szczesliwie dojechalas i bole przeszly

A ja juz uciekam tyle ze nad morze a nie do pracy w koncu . Jedziemy na wycieczke bo trzeba pogode wykorzystac.

Tyle ze nocke mam nieprzespana, bo bylo w domu 26' i duchota, budzilam sie co chwila spocona i nie moglam usnac i wstalam o 6.30 bo juz dluzej sie meczyc nie moglam

Milego dnia
U nas już po słonku, wczoraj było pięknie, a dziś tylko muuuuugła i mżawka. Udanej wycieczki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 14:00   #2163
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mama zrobiła mi niespodziankę i zrobiła zapiekankę makaronową mniami

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

Staraupa łączę się z Tobą w tych jazdach

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Agatku dobrze, że podróż minęła szczęśliwie.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

NataliaM zdrowiej Kochana

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Mijus

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Uska dla mnie ten syrop też był utrapieniem, okropny smak, dużo zdrówka życzę. Ze zgagą też się męczę od kilku dni. Mam syrop od położnej na to dziadostwo, Peptac się zwie, też jest okropny, ale pomaga. Tylko nie wiem czy w PL jest dostępny, bo ja go tutaj dostałam.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Maga gratuluję prezencików dla Dzieciątka i zakupu nowego autka

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

U nas już po słonku, wczoraj było pięknie, a dziś tylko muuuuugła i mżawka. Udanej wycieczki
a u mnie piękna pogoda... słoneczko cieplutko tylko wiatr dość silny wieje...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 14:00   #2164
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
nie, urodziła się w 38 tc i ważyła 3050kg. Drobna była i nadal jest owszem, ale jakimś maluszkiem też nie była
Anankee według mnie to odpowiednia waga, chyba nie chciałabym rodzić 4,5kg dzidziolka, nie mam pojęcia jak to jest, ale wydaje mi się, że taki mniejszy łatwiej wyjdzie
Stary 2011-10-01, 14:01   #2165
Karinio
Zakorzenienie

Dziewczyny z uk, dzisiaj natrafiłam w tv na reklame pieleuszek Pampers. Za zarejstrowanie dostanie się powitalną paczke za free

Free Baby Welcome Pack for pregnant mums (up to 32 weeks)
Sign up now to access exclusive benefits and even more helpful information. Plus all pregnant mums who register before their 32nd week of pregnancy will receive a Pampers Baby Welcome pack. Your Pack will be despatched between the 28th and 32nd week of pregnancy.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 14:02   #2166
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć

Byliśmy dziś u ginka na 12.00, w sumie nic nie wpisał w karcie ciąży, tylko na kartce info z badania, bo nie chce się wchrzaniać mojemu ginowi prowadzącemu i ma sam se dane wprowadzic usg dość długie i nigy takiego dokładnego nie miałam... chyba z 20 min mi jeździł po brzuchu, badając wszystko, mąż był pierwszy raz w życiu ze mną i mówił, że fajne przeżycie.
Dzieciak cały czas przy mały tzn ma mały obwód brzuszka i muszę być pod szczególną opieką i to monitorować... malec troszkę nie chciał współpracować, ale jakoś doszliśmy do ładu i ładnie ssał kciuk, i połykał wody płodowe aż się poryczałam

Malec ma mały obwód brzucha, bo nie przyjmuje tyle jedzenia ile powinien - tzn nie bierze, bo mam coś nie halo z łożyskiem i mu małe ilości daje nazwał to "chorobą'' czegoś tam... smutno mi bardzo, mówił, że to zależy czy palę, mówię, że nie, ale wdycham- mówił, żeby w żadnym wypadku nie wdychac... jak wróciliśmy to spytałam grzecznie czy teść może nie palić w kuchni, po czym usłyszałam niemiłą odpowiedź i się poryczałam... Dopowiedział sobie wiele rzeczy itp, Mąż mnie bronił, mówił, że lekarz mówił to i tamto, a każdy ma to w dupie... bardzo mi przykro z tego powodu... niech palą w kuchni, ale nie w łazience... no i zalazł mi za skórę. Tak pytał kiedy wnuk itp itd a nie potrafi uszanować nic. To ja grzeczna synowa robię obiadki, herbatki, pilnuję żeby teść magnez wziął, a on tak... spoko... ch.j w końcu nie jesteśmy 'na swoim'...

Widziałam na monitorze chyba jajcochy coś mi śmigło A tż nic nie widział coś tak pod brzuszkiem dużego było

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 14:13   #2167
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! ja dzisiaj od rana zalatana sprzątam, gotuje

Wczoraj mężowi upiekłam z okazji "Dnia chłopaka" ciasto -Fale Dunaju pierwszy raz piekłam takie i wyszło pyszne - przepyszne - ponoć jego ulubione, więc dałam z siebie wszystko !

Dzisiaj już zaczęłam nadrabiać moją anemie wątróbką drobiową A także zrobiłam sałatkę z buraczków (buraczki, jajko na twardo, cebula - kostkę i łyżka majonezu)

W poniedziałek wizyta połówkowa - nie mogę się doczekać
mmmmm jaka żonka dobra

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo o to link Wózeczek nazywa się ZIPP 3x3 http://www.allegro.pl/zipp-3x3-super...826363281.html Góreczka daje co dziennie znaki o sobie , jest dość wygodnicka i jak tylko ułożę się w jakiejś pozycji która jej nie pasuje od razu protestuje od środka noo i smakoszka z niej też nie lada tylko dobre rzeczy wybiera. Mój 4 latek podłapał grypkę w przedszkolu - czyli standard na początku roku szkolnego zawsze tak jest, przytaszczył te bakterie do domu i moje gardełko też zaczęło drapać no i katarzycho, ale pani w aptece poleciła mi właśnie syrop PRENALEN (jedyny który na którym nie pisało, że trzeba się konsultować z lekarzem) jak czytam skład to same naturalne składniki (czosnek itp) no i trzeba zużyć go jakoś do 7 dni od otwarcia a bierze się 3xna dzień (załączam jego foto ) i wzięłam wczoraj przed snem...a rano wstałam bez kataru i bez drapiącego gardła nooo i foto córeczki "od zewnątrz" - tak wyglądamy obecnie.. czyli 21 tydzień przytyłam jakieś 6-7 kg więc tak chyba średnio :P, z synusiem jak byłam w ciąży to w całej ciąży przytyłam jakoś 13-14kg, a po wyjściu ze szpitala zostały mi jakies 4kg do zrzucenia choć Tomuś był malutki (2380g) więc oby i teraz tak było

Kochane powiedzcie mi kiedy zamierzacie zakupić wózek? - po urodzeniu czy przed.. bo ja doszłam do tego, że muszę to zrobić przed bo przecież fotelik będzie potrzebny na wyjście ze szpitala...(chcemy wózek 3 w 1)...a po 2 jeśli by go zamówić w grudniu to byśmy się jeszcze załapali na tegoroczne ceny... ... :|
MartuNiunia śliczny brzuszek. To w takim razie muszę już wyrzucić ten syrop bo trochę już stoi w szafce, a nie wiedziałam, że trzeba go zużyć do siedmiu dni od otwarcia.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Witam nowe brzuszki
Dajemy z malutka znac , ze z nami ok

Aga, brzunio super
A mieszkanie cudo

Tyle skrobiecie , ze ciazko nadrobic

Wstawiamy brzuchala 25 tydzien (tylko nie zracajcie uwagi na rozstepy
Oj tam rozstępy, brzuszek i tak ciudowny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 14:13   #2168
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Cześć

Byliśmy dziś u ginka na 12.00, w sumie nic nie wpisał w karcie ciąży, tylko na kartce info z badania, bo nie chce się wchrzaniać mojemu ginowi prowadzącemu i ma sam se dane wprowadzic usg dość długie i nigy takiego dokładnego nie miałam... chyba z 20 min mi jeździł po brzuchu, badając wszystko, mąż był pierwszy raz w życiu ze mną i mówił, że fajne przeżycie.
Dzieciak cały czas przy mały tzn ma mały obwód brzuszka i muszę być pod szczególną opieką i to monitorować... malec troszkę nie chciał współpracować, ale jakoś doszliśmy do ładu i ładnie ssał kciuk, i połykał wody płodowe aż się poryczałam

Malec ma mały obwód brzucha, bo nie przyjmuje tyle jedzenia ile powinien - tzn nie bierze, bo mam coś nie halo z łożyskiem i mu małe ilości daje nazwał to "chorobą'' czegoś tam... smutno mi bardzo, mówił, że to zależy czy palę, mówię, że nie, ale wdycham- mówił, żeby w żadnym wypadku nie wdychac... jak wróciliśmy to spytałam grzecznie czy teść może nie palić w kuchni, po czym usłyszałam niemiłą odpowiedź i się poryczałam... Dopowiedział sobie wiele rzeczy itp, Mąż mnie bronił, mówił, że lekarz mówił to i tamto, a każdy ma to w dupie... bardzo mi przykro z tego powodu... niech palą w kuchni, ale nie w łazience... no i zalazł mi za skórę. Tak pytał kiedy wnuk itp itd a nie potrafi uszanować nic. To ja grzeczna synowa robię obiadki, herbatki, pilnuję żeby teść magnez wziął, a on tak... spoko... ch.j w końcu nie jesteśmy 'na swoim'...

Widziałam na monitorze chyba jajcochy coś mi śmigło A tż nic nie widział coś tak pod brzuszkiem dużego było
nie smutaj sie
reakcja teścia faktycznie beznadziejna...no ale nic nie poradzisz... to straszny nałóg i pewien znajomy lekarz powiedział, ze trudniej wyjść z nikotynizmu niz z alkoholizmu (chociaz nie mozna oczywiscie porównac jednego do drugiego)
nic nie poradzisz..są u siebie w domu i robią co chcą ale mogliby się trochę dla wnuka poświęcić
moj tata jak się dowiedział, ze będzie dziadkiem to rzucił palenie (a mieszkamy w oddzielnych mieszkaniach i tata nigdy w domu nie palił tylko wychodził na dwór. widać, ze mu cieżko z tym rzucaniem było bo palił od 16 roku życia ale daje radę....Fakt, ze cieszymy się z tego wszyscy ze względu na jego zdrowie. Sam powiedział, ze jak to będzie wyglądało- z wnuczkiem na spacer i z papierosem...
a powiedz, z tym, że dzidziol mało przybiera nie da się nic zrobić więcej?? a jakbys piła takie nutridrinki jak się chorym osobom podaje -0ne są bardzo kaloryczne.... moze by to się lepiej wchłaniało?? tylko nie wiem czy to mozna w ciązy ale podejrzewam, ze mozna...Chociaz nie wiem czy to by była jakas róznica czy jesz normalne jedzonko czy takim czyms bys diete uzupełniała....
cos takiego
http://www.nutridrink.pl/content/pytania-i-odpowiedzi

a co do jajcochów to ja mam takie piękne zdjęcie z USG takie dzidziolki mają strasznie duze
Stary 2011-10-01, 14:19   #2169
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki , dzikuje za miłe słowa w związku z moim roboczym problemem. Byłam wczoraj w tym urzedzie no i niestety ta liste musz dac do wypełnienia moim szefom bo to urząd z innego miasta wysłał. Oni robia kontrole tak ogólnie no i na mnie trafiło. No nic w poniedziałek im to zanios, łatwo nie bedzie ale łachy mi nie robią i nie ponoszą w związku z tym zadnych kosztów. Jakoś to przetrwam.

Sprawa pomalowania mieszkania też na poniedziałek sie przesuneła, ale mamy jeszcze miesiąc czasu bo dopiero wtedy tż ma urlop i moze malowac.

Ananke normalnie szok z tą Twoją wagą przy Emi. No i teraz te 5 kg. to też nie dużo.

Widziałam nowe nabytki Ja też wczoraj dostałam od siostry worek pajacy i bodziaków takich od 0-3m i od jej koleżanki kombinezon taki gróbszy na 56(miciutki misiowy) to tak akurat na wyjscie ze szpiala bo 2szt. na 62 już mam ale ciut cieńsze. Jest co prawda niebieski ale mi to nie przeszkadza musze porobi fotki ale jakoś sie nie umiem za to zabrac. Ponczo też jeszcze czeka na fotke

Agatek dobrze ze brzuszek nie bolał i że podróż udana

Nie widziałam jeszcze propozycji obiadowych. U mnie dzisiaj bitki wołowe z kluskami śląskimi i kapustka zasmażaną
Kasikzaki musisz przycisnąć szefostwo, choć tak jak piszesz łaski Ci nie robią, ale o wszystko trzeba się prosić tych leniwców i będzie problem z głowy. Pochwal się łupami
Stary 2011-10-01, 14:20   #2170
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

nie odpisuję, bo bym całą stronę zajęła

Widzę, że te niespodzianki to wcale takie niespodziankowe nie będą dopatrujecie się tych jajcorów

Cytat:
a co do jajcochów to ja mam takie piękne zdjęcie z USG takie dzidziolki mają strasznie duze
ojj, tak ja mam takie zdjęcie, że wątpliwości nie ma
Stary 2011-10-01, 14:24   #2171
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
rwa kulszowa dzisiaj mi dokucza, jak wstawałam z krzesła to az krzyknęłąm i mama mało zawału nie dostała
i dzisiaj jakeis mam strasznie niskie cisnienie i we łbie się kręci ale coli sobie zapodałam i jest lepiej
Neska współczuje, pewnie dzidzia uciska, a co do ciśnienia to łącze się w bólu
Stary 2011-10-01, 14:24   #2172
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

nie odpisuję, bo bym całą stronę zajęła

Widzę, że te niespodzianki to wcale takie niespodziankowe nie będą dopatrujecie się tych jajcorów

ojj, tak ja mam takie zdjęcie, że wątpliwości nie ma
hehe albo widzą to co chcą widzieć
Stary 2011-10-01, 14:24   #2173
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Żeby nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA010036.jpg (42,6 KB, 64 załadowań)
Stary 2011-10-01, 14:26   #2174
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska współczuje, pewnie dzidzia uciska, a co do ciśnienia to łącze się w bólu
szczególnie boli jak długo jestem w jednej pozycji.... no ale cóż trzeba przeżyc... gin mi powiedziała, ze z tym nie da się nic zrobic bo to własnie ucisk i nic nie pomoze...
a cisnienie to masakrejszyn....zawsze mialam niskie...w ciązy podskoczyło.... z 90 na 110
Stary 2011-10-01, 14:28   #2175
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Dziewczyny z uk, dzisiaj natrafiłam w tv na reklame pieleuszek Pampers. Za zarejstrowanie dostanie się powitalną paczke za free

Free Baby Welcome Pack for pregnant mums (up to 32 weeks)
Sign up now to access exclusive benefits and even more helpful information. Plus all pregnant mums who register before their 32nd week of pregnancy will receive a Pampers Baby Welcome pack. Your Pack will be despatched between the 28th and 32nd week of pregnancy.
Karinio dzięki za info

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 14:29   #2176
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Żeby nie było
nie śmiej się z własnego dziecka
mnie się nie chce podłączać skanera bo bym Wam pokazała tez
Stary 2011-10-01, 14:29   #2177
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
moze ogladac i ogladal, bo przeciez smarowal tylek antyrozstepowcem
ale, ze tak powiem, sie nie zaglebial
mój to dziś wystrzelił po ginku: "ty ale gin musi trzepac kasy! W przyszłym życiu chcę byc ginekologiem! Nie dość, że się naoglądam to jeszcze powiem, że mój p...s leczy"
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
do uslug
zrob sobie do tego kako
fajnie sie wtedy rozplywaja w ustach
o nie! Po dżemie odeszła mi ochota, bo wyczułam zapach... glukozy

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja Ci dam w czarnym worku Jak nie przejdzie to zadzwoń do lekarza i zapytaj
ała ała, zabolała mnie ta pała
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Jezu,to o moim Tz???Moge go wypozyczyc Wam to zrobcie z nim porzadek!!Ale potem oddajcie,moze mi sie jeszcze przydac.
ale po co Ci... zrobił co swoje i narazie cześc teraz niech zarabia dźęgi i swojej królowej daje całą wypłatę na zachciewajki
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
oki doki mam ostatnio jakieś jazdy psychiczne, związku z czym mam pytanie do DR AGATKA? czy leczysz też napady złego humoru, jazdy bez powodu wywołujące kłótnie z tż i zamartwianie się Bo na to to chyba czosnek nie pomoże oj nie wiem że to minie ale wkurza mnie mój stan rozmarudzenia, tak przeżywam przejście na zwolnienie i brak pracy
buziaki!
padłam

Droga Pani mam radę- idź sama na spacer długi, wyjustuj się, albo drzemka bo może Ci się wstało lewą i jesteś coś nie halo
Cytat:
no i weź tu się o taką martw to jeszcze awanturę zrobi
trzeba się troszkę pozaczepiac z rańca
Cytat:
hihihi, coś mi zaświtało kurka aż mnie zżera z ciekawości ale dzielnie trzymam fason! to jeszcze tylko 3 miesiące!
Wiesz, każdy widzi to, co chce zobaczyc...

neska dziękuję za słowa otuchy i zrozumienie ja na to nic nie poradzę, jeszcze teść ma dziś urodziny.... ale mnie zdenerwował i nie mam zamiaru dziś na niego patrzeć, skoro nie zależy mu na tym aby dzieciak rósł... a to, że ma mały obwód, to lekarz mówił tylko, że to 'choroba' i mam coś nie tak z łożyskiem, że mało malec z tego dostaje nie wiem, za 2 tyg pójdę do mojego gina ogólnego normalnie na wizytę i wtedy dopytam, bo ten nie chciał nic wpisac itp itd

Stary 2011-10-01, 14:29   #2178
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
szczególnie boli jak długo jestem w jednej pozycji.... no ale cóż trzeba przeżyc... gin mi powiedziała, ze z tym nie da się nic zrobic bo to własnie ucisk i nic nie pomoze...
a cisnienie to masakrejszyn....zawsze mialam niskie...w ciązy podskoczyło.... z 90 na 110
ja nie wiem czy ten mój ból (lewy pośladek i czasem ciągnie) nie jest właśnie od rwy kulszowej

też boli najbardziej jak siedzę długo na krześle, leżę (to nie mogę się przekręcić, tak mnie boli)
Stary 2011-10-01, 14:31   #2179
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
hehe albo widzą to co chcą widzieć
dokładnie

Inutil to zdjęcie fujarki?? całe foto??

Stary 2011-10-01, 14:32   #2180
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Agatku biedaku będzie dobrze. Nie smutaj sie zbyt wiele. Może jest na to jakiś sposób. A co do teściów to brak słów
Stary 2011-10-01, 14:33   #2181
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
nie śmiej się z własnego dziecka
mnie się nie chce podłączać skanera bo bym Wam pokazała tez
e tam, trochę tylko się śmieję
hihihi, coś mi zaświtało kurka aż mnie zżera z ciekawości ale dzielnie trzymam fason! to jeszcze tylko 3 miesiące!
Wiesz, każdy widzi to, co chce zobaczyc...

neska dziękuję za słowa otuchy i zrozumienie ja na to nic nie poradzę, jeszcze teść ma dziś urodziny.... ale mnie zdenerwował i nie mam zamiaru dziś na niego patrzeć, skoro nie zależy mu na tym aby dzieciak rósł... a to, że ma mały obwód, to lekarz mówił tylko, że to 'choroba' i mam coś nie tak z łożyskiem, że mało malec z tego dostaje nie wiem, za 2 tyg pójdę do mojego gina ogólnego normalnie na wizytę i wtedy dopytam, bo ten nie chciał nic wpisac itp itd [/QUOTE]

kurde, dziwne że teściowi nic nie dają prośby i tłumaczenie. Mam nadzieję, że niespodzianka (z jajcorami lub bez) wypnie się na dziadka i będzie sobie chlipać wody
Stary 2011-10-01, 14:34   #2182
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja nie wiem czy ten mój ból (lewy pośladek i czasem ciągnie) nie jest właśnie od rwy kulszowej

też boli najbardziej jak siedzę długo na krześle, leżę (to nie mogę się przekręcić, tak mnie boli)
bo to taki ból dziwny jest... boli tak nisko- jakby kość ogonowa i troszeczkę nad kością ogonową i własnie na pośladek i nogę przechodzi...mozesz mieć to samo....ja wczoraj wieczorem gaci zdjąć nie mogłam bo nie mogłam się przychylic i myślałam, ze pojde się kąpać w jeansach ;/ pranie za jednym razem...
Stary 2011-10-01, 14:37   #2183
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
dokładnie

Inutil to zdjęcie fujarki?? całe foto??
nie, to noga z fujarką jak by była fujarka to niezły gigant by był

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
bo to taki ból dziwny jest... boli tak nisko- jakby kość ogonowa i troszeczkę nad kością ogonową i własnie na pośladek i nogę przechodzi...mozesz mieć to samo....ja wczoraj wieczorem gaci zdjąć nie mogłam bo nie mogłam się przychylic i myślałam, ze pojde się kąpać w jeansach ;/ pranie za jednym razem...
ja czasem nogi do góry podnieść nie mogę tak boli, no i najbardziej właśnie po siedzeniu. Ale mówiłam lekarzowi o tym, i powiedział to samo. Jeśli to nerw to nic się nie poradzi niestety a na ćwiczeniach dziewczyna mówiła też, że najprawdopodobniej, bo gdyby to był mięsień to po rozciąganiu powinno przejść.
Stary 2011-10-01, 14:39   #2184
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
No proszę ta co nagłośniej krzyczała, że chce Niespodziankę, poszła na badanie i ciekawska zaglądała co tam Zajączek pomiędzy nóniami chowaoszszsz Ty!
Stary 2011-10-01, 14:40   #2185
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Karinio dzięki za info
Prosze

Cytat:
Żeby nie było
Yyy, co kto jest?
Stary 2011-10-01, 14:45   #2186
*Agatek*
Zakorzenienie

Trudno, na teścia nic nie działa widać... nawet słowa mojego męża, który stanął w obronie, nikogo nie obchodzi fakt, że ma za mały brzuszek... to po jaki kij się pytają "jak i jak po badaniu??" po co? powiem i co? i tak nic nie zrobi nikt nic. Wkur...a mnie coś takiego, ale spoko, tylko się odbijemy finansowo w DE i se wybudujemy mieszkanie gdzie będą nasze warunki
Cytat:
nie, to noga z fujarką jak by była fujarka to niezły gigant by był
o to sorry, że mu dodaję

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
No proszę ta co nagłośniej krzyczała, że chce Niespodziankę, poszła na badanie i ciekawska zaglądała co tam Zajączek pomiędzy nóniami chowaoszszsz Ty!
no co no.. Pearl też coś śmigło ale to tylko nasze domysły hihi i zgadywanka ahh jak mnie podnieca ta niepewność

Stary 2011-10-01, 14:48   #2187
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Yyy, co kto jest?
to jest noga i fujarka

Agatek szkoda tylko, że musisz to wdychać i wiesz, jak bardzo ten dym ma wpływ na malucha. A te pytania to chyba tak tylko byleby zapytać, a odpowiedź nieistotna...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 14:53   #2188
Karinio
Zakorzenienie

inutil, właśnie wyżej doczytałam. Niezłe
Stary 2011-10-01, 15:01   #2189
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

No, lekarz się śmieje, że na każdym usg mały na początek fujarkę pokazuje a potem resztę. Bezwstydnik jeden
Stary 2011-10-01, 15:09   #2190
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
No, lekarz się śmieje, że na każdym usg mały na początek fujarkę pokazuje a potem resztę. Bezwstydnik jeden
moj niuniek to bardziej buzię zakrywał zamiast tego, co potrzeba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości