2011-10-10, 16:37
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Dziewczyny nadrobiłam, ufff nie było łatwo 
Co mi się nasuwało w czasie czytania:
- Alis była na sztucznym mleku i przez pierwsze tygodnie gotowałam wodę w osobnym garnku, położna zdecydowanie odradził czajnik elektryczny. Później bylam mądrzejsza i co ugutowałam w termos i woda zawsze była, wszędzie jeździłam z tym nieszczęsnym termosem 
dla niezdecydowanych proponuję wstrzymać się z podgrzewaczem, poczujecie potrzebę to sie dokupi. Alis była na sloiczkach i jakoś tak zgrabniej bylo mi ugrzać wstawiając słoik w garnek, trzeba mieszać, żeby temperatura była równa i tak było mi łatwiej
- co do butelek polecam Avent, teraz tez takie będę kupować, smoczki zresztą też. Ala używała Canpolu silikonowe i w zasadzie też się sprawdzily, jedyne zastrzeżenia mam do NUK, kupilismy malej jak jeszcze była w szpitalu i na buzi odcisnęła jej się małpka Wyrzuciłam od razu paskudztwo. Co do butelek zwróccie uwagę żeby nie miała jakiś zakamarków trudnych do mycia, to najważniejsze 
Byłam w niedziele w dużym Tesco i były boskie kombinezony dla noworodków po 61 PLN, ciepluteńkie Niestety ja czekam az sie maluch określi w koncu co do płci.
a i zupełnie przez przypadek wygrałam pakę ubranek z 1PLN +przesyłka 
Niech jeszcze ktoś mi powie gdzie znajdę te zdjęcia, bo gapa jestem i jakoś nie wiem gdzie są 
Dobra kończę na razie, bo muszę puzzle układać z córka
|
|
|