|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do dzisiejszej młodzieży - fakt, środowisko ma wpływ na dzieciaki, ale najważniejsze jest to, co wyniosą z domu ![]() ![]() Cytat:
Zuzia, u nas są tak cienkie ściany, że słychać nawet głośniejszy płacz ![]() ![]() Cytat:
![]() Kombinezonik ładniutki ![]() Zuzia, bluzeczka śliczna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Wtajemniczenie
|
proste i szybkie
wpierw nalewamy sobie go garnka wody ok 1,5 litra można mniej lub więcej dodajemy z 2 kostki rosołowe ( najlepszy wywar jest rosołowy lub po golonkach mi jak zostaje wywar po golonkach to robie tą zupkę) teraz niech ta woda z kostkami się lekko gotuje na małym ogniu a w między czasie kroimy 2-3 pory (ja koncówke czyli te liście zielone odkrawam) kroimy sobie ją tak całą w talarki to wrzucamy na patelnie i na odrobinie oleju smażymy aż sie trochę przyrumieni i zacznie pięknie pachnieć to wrzucamy do wywaru który cały czas lekko się gotuję na małym ogniu następnie kroimy 2-3 małe/średnie cebule w kostkę podsmażamy na patelni do zeszklenia i dodajemy do wywaru chwile gotujemy i wtedy bierzemy odlewamy troche samego wywaru (bez warzyw) na patelnie i rozpuszczamy w nim 2-3 kostki serka topionego goudy lub śmietankowego - jak się cały rozpuści wlewamy to do naszej zupki mieszamy doprawiamy pieprz sól chwile gotujemy i gotowe ![]() ja czasami dodaje też włoszczyzny bo ja kupuję taką mrożoną już pokrojoną to wrzuce tak z dwie garści serek można także użyć topiony z szynką itp bo też próbowałam ale z goudą jest najlepszy - jak sie raz ją wyprubuje to potem można doprawiać i dodawać rózne dodatki wedle własnych upodobań ![]()
#3184 |
Zadomowienie
|
cześć Mamuśki
![]() nadrobiłam Was po weekendzie i mi to tyle czasu zajęło, że czas się zabrać za pranie robienie obiadu ![]() strasznie już późno a ja w proszku czytam wizaż ![]() nadrabiałam i nie cytowałam ![]() Haniula ja zgubiłam obrączkę jakieś 2 miesiące temu i już prawie rodziłam w domu tak się przejęłam ![]() ![]() Zuzia super zakupy, ja w końcu nic nie kupiłam w weekend, wybierzemy się w przyszły choc jedno mnie martwi: każdy kto mnie widzi, mówi, że wygladam jakbym była w ciąży z chłopakiem, że tak ładnie a brzuszek taki zaokrąglony.. no i nie wiem czy jest szansa, że lekarz może się mylić? czy iść do innego na wizytę? kurcze bo nie chcę kupić różowych ciuszków i potem syna tak ubierac ![]() Martunia mój małż jest ode mnie starszy o 11 lat ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i witaminy staram się brać codziennie ![]() ![]() ![]() no nic później będę Was cytować ![]() u mnie na obiad dzisiaj albo kotlety z sałatą zieloną albo ryż zapiekany z jabłkami ![]() ![]() uciekam wstawiać pralkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Padłam jak to usłyszałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja będę bieliznę dziecka prać na początku stycznia, a takie sweterki, spodnie to za niedługo jak zaczną grzać, bo tak to by za długo schło. Mam proszki "Dzidziuś", ale nie pachną tak fajnie. Wczoraj powiedziałam koledze, który jeździ do Niemiec żeby zobaczył na proszki, żele, płyny dziecięce, to mi kupi. A wiadomo, że taki niemiecki będzie lepszy i pewniej ładniej pachniał ![]()
![]() |
#3187 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bliskość parku jest bardzo ważna no i sklepy też. Ja mam do biedronki saochodem 5min a z wózkiem pewnie z 20min, na szczęście droga prosta i pewnie kiedyś na spacery będę latać z synkiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() zwrócę im kiedyś uwagę bo jeśli ma być coraz gorzej i nie będę reagować to będzie źle ![]() Cytat:
a właśnie przed chwilą zamówiłam u jednego allegrowicza, ale na boku, poza all, komplet Drewexu Mały Miś - miał go na magazynie ![]() ![]() ![]() ![]() Więc jak znasz model to szukaj, może znajdziesz że ktoś ma na stanie, a nie że zamawia od producenta ![]() Co do pomyłki to w tą stronę słyszałam że często się zdarza, że siusiak się podwija i wydaje się że jest pimpusia ![]() ![]() Mój tż jest starszy 4.5roku więc staruszek z niego ![]() U mnie dziś był obiad ze słoika - sos pomidorowy z bazylią, do tego makaronik i parmezan i z głowy ![]() ![]()
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
helo, nadrobiłam po łebkach, zaraz lecę do biedronki kupić tę Lovellę do białego, powoli będę sobie prała ciuszki, najpierw te większe (na 6-9 miesięcy i do worka schowam, te najmniejsze to i tak wypiorę w grudniu
![]() Odpisuję ogólnie bo nie pamiętam kto o co pytał ![]() Płyn jest też Lovella, pachnie podobnie jak Lenor biały (sensitive chyba), delikatnie Wyprzedaże były w h&m i KappAhl, do innych nie wchodziłam. Brawo za wynajęte mieszkanie :brawo: Łożysko mam na ścianie przedniej, dlatego te ruchy takie delikatne i stłumione, ale cały czas myślałam, że z czasem będą mocniejsze ![]() Ja też kąśliwy skorpion jestem, z 14.11 ![]() No tak, dzieci też ludzie, my z tż byliśmy bardzo spokojni jako dzieci, obydwoje, nie było problemów ze spaniem i innymi, więc może się zbiegło i mały spokojniutki będzie, chciałabym ![]() Obejrzałam filmik, szczena mi opadła i jeszcze nie wróciła.... muszę chyba się podszkolić ![]() Na obiad nie robię nic, bo jedziemy do rodziców. Mają 30 rocznicę ślubu. Złożyliśmy się z moją siostrą i kupiliśmy im weekend w hotelu nad morzem z zabiegami spa ![]() A na jutro planuję spaghetti ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Angelika biedny maluch, ale dobrze, że to nic poważnego. A w przedszkolu na pewno jest bohaterem co ze schodami wygrał ![]() Kamciurka moze ta zmiana wyjdzie małej na dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj tez prałam
![]() 2 prania+uprałam nam adidaski ![]() a dzidziusiowe rzeczy, te które mam wyprałam juz jak były ciepłe dni i mi wszytsko w ogrodzie wyschło i mam z głowy. teraz tylko to, co ewentualnie jeszcze dokupię/dostanę. wczoraj zadzwoniła kolezanka czy nie chciałabym jakichs rzeczy dla juniora bo ona odłozyła dwie reklamowki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() potem ewentualnie dokupię to, co będzie brakowac ![]() jeszcze muszę kupic nozyczki, szczoteczkę do czesania, smoczki, butelachę i takie tam drobiazgi ![]() cieszę się, ze zaczęłąm wczesniej ubranka kupowac bo to mniej odczuwalny dla kieszeni taki stopniowy wydatek ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja tez mam łozysko na przedniej ścianie i czuję maluszka po bokach i nisko w dole brzucha...czasem mocniej czasem lżej ale spodziewałam się mocniejszych ruchow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
neska22 i nie będziesz już prała potem tych ciuszków? Bo ja się zastanawiam kiedy prać, żeby nie musieć dwa razy. Może poczekam do listopada, kupimy komodę to wtedy będę mogła pochować sobie
![]() A prezent, w ostatniej chwili na to wpadłyśmy bo nie mogłyśmy wpaść na to co im kupić. Wszystko mają, a jak coś potrzebują to sobie kupią ![]() Ja ruchy też czuję właśnie na samym dole brzucha, to pewnie przez to łożysko. a czasem gdzieś nad pępkiem, ale lekko - to syrkami się rozpycha pewnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() spaghetti ![]() mam nadzieje, ze suma sumarum wyjdzie to na plus ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
no ja juz mem je w komodzie małego ułożone ładnie, posegregowane (juz w tej komodzie zostaną). myślę ze nie będzie konieczne drugie pranie.
kocyki i kołderki tez juz uprałam... jeszcze kombinezon mam nie wyprany... ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- oglądacie rozmowy w toku?? masakra!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Może podgrzewacz to faktycznie zbędny wydatek? Okaże się, czy będę karmiła piersią czy nie i pomyślę nad tym ![]() Cytat:
![]() ![]() No i brawa dla siostry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
niezła ta małolata z filmiku...
strach się bać co będzie jak nasze bąbelki będą nastolatkami..... jakie pomysły im będą przychodzić do głowy,... TZ powiedział ,ze naszego juniora zamknie w domu do 25. roku zycia ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Rozeznanie
|
Byłam u mojego gina i jestem na niego taka zła ,że masakra!!
2 tyg temu wysłał mnie do szpitala z racji,że szyjka była skrócona-ocenił to tylko palcami,nawet lekarz w szpitalu dziwił się ,że sondą nie badał mnie.Między czasie byłam u innego ginekologa w Lesznie ten zbadal mnie i sondą i usg i podał dokładny rozmiar szyjki i wogóle fajnie pogadal i o dziecku i o ciąży. Niestety w 27 tygodniu muszę zmienic lekarza bo ten mój to olewus jak cholera... Dzisiaj nawet nie widziałam na usg mojego Bartusia,pytałam o wagę też nie podał. Więc ogólnie jestem poddenerwowana. Dalej biorę luteinę i zapisał mi też fenoterol tylko stwierdził ,że od nich może mi serce szybko bic i dlatego do nich mam brac isoptin-jako dodatek |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zadomowienie
|
właśnie wróciłam od gina wszystko jest ok sprawdził dowcipnie i usg zrobił łożysko dokładnie zbadał i nie widzi przyczyny mojego plamienia? dostałam znów luteinę 2x2 tak na wszelki wypadek
aaa no i mała nie taka mała ma aż 600g a to 23tc !!!
#3198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikotynka, nie no, moim zdaniem przesadzasz. Zaufaj lekarzowi ![]() ![]() Ale to wróżenie płci z kształtu brzucha i urody to pic na wodę fotomontaż ![]() Cytat:
![]() TZ pojedzie i zapyta (bo z opisu wynika, że to chyba jego taki trochę "znajomy" i zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Nie, a co jest?
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
było o dziewczynkach w kambodży, które są sprzedawane jako 6-7-8 latki juz przez własnych rodziców do domów publicznych.... masakra.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Rozeznanie
|
mam pytanie do dziewczyn które biorą fenoterol - czy naprawdę tak kiepsko się czujecie po tym leku?serce mocniej bije?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiecie co wlaśnie zjadłam?? kanapkę z kiełbaską żywiecką i dżemem ananasowym ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do usg to poczekam, za 2-3 tygodnie mam mieć i zobaczymy jeszcze raz ![]() wczoraj mnie to tylko o tyle zastanowiło, że już z kilkanaście osób mi mówi, że wygladam jakbym była w ciąży z chłopcem no ale usg nie kłamie ![]() Cytat:
aaa i super prezent dla rodziców ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() heh przypomiało mi się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Wtajemniczenie
|
ja widziałam tylko urywki reklamowe i stwierdziłam że nie będe oglądać bo na urywkach się popłakałam jak jedna dziewczyna opowiadała że zaszła w ciąże zorientowała sie dopieor w 4 mc i poddali ją aborcji i w ten sam dzień po aborcji musiała jeszce klientów przyjmować a jak poprosiła żeby choćiaż w ten dzień jej odpuścili i dali spokój to sie ten opiekun jej zdenerwował i wbił jej chyba nóz w oko niepamiętam własnei co ale coś jej wbił - coś strasznego no siedzialam i ryczałam - za...je...ba...ła bym takiego gada takich to powino się odrazu brac na krzesło elektryczne .. no szok co za średniowiecze matko jedyna
![]() |
#3204 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nadrobiłam, ufff nie było łatwo
![]() Co mi się nasuwało w czasie czytania: - Alis była na sztucznym mleku i przez pierwsze tygodnie gotowałam wodę w osobnym garnku, położna zdecydowanie odradził czajnik elektryczny. Później bylam mądrzejsza i co ugutowałam w termos i woda zawsze była, wszędzie jeździłam z tym nieszczęsnym termosem ![]() dla niezdecydowanych proponuję wstrzymać się z podgrzewaczem, poczujecie potrzebę to sie dokupi. Alis była na sloiczkach i jakoś tak zgrabniej bylo mi ugrzać wstawiając słoik w garnek, trzeba mieszać, żeby temperatura była równa i tak było mi łatwiej - co do butelek polecam Avent, teraz tez takie będę kupować, smoczki zresztą też. Ala używała Canpolu silikonowe i w zasadzie też się sprawdzily, jedyne zastrzeżenia mam do NUK, kupilismy malej jak jeszcze była w szpitalu i na buzi odcisnęła jej się małpka ![]() ![]() Byłam w niedziele w dużym Tesco i były boskie kombinezony dla noworodków po 61 PLN, ciepluteńkie ![]() a i zupełnie przez przypadek wygrałam pakę ubranek z 1PLN +przesyłka ![]() Niech jeszcze ktoś mi powie gdzie znajdę te zdjęcia, bo gapa jestem i jakoś nie wiem gdzie są ![]() Dobra kończę na razie, bo muszę puzzle układać z córka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Czy można jeszcze dołączyć do wątku lutowych mamuś? Podczytuję Was już od czerwca i w końcu postanowiłam dołączyć. Mam termin na 4 lutego, więc jestem już za półmetkiem. Na połówkowym wyszło, że będziemy mieć córeczkę. Imię już wybrane - będzie Ola ![]() W piątek czeka mnie glukoza... słyszałam, że na badanie można wziąć wyciśnięty sok z cytryny i wlać do tego roztworu. Robiłyście tak? Czy rzeczywiście smak jest lepszy?
#3207 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nie robiłam glukozy, jakoś nie mogę się zabrać do lekarza, jak ostatnio się szykowałam na czczo żeby iść to krwotoku z nosa dostałam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamunie! Ja już po pracy. Padam na twarz, ale lecę dzielnie nadrabiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak było w tym konkretnym odcinku, zwykle te historie są mało wiarygodne, ale ja nie lubię tego programu, to takie żerowanie na ludzkich emocjach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.