Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-05, 18:52   #3721
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Witam z pięknej polskiej wsi Jesteśmy tu od rana z Tymciem i nie jest źle. Tzn. teraz pod wieczór marudka mu się włączyła jak co dzień, ale już niedługo będzie można iść się kąpać i spać, więc chwilę odetchnę

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Wczoraj weszłam na wagę łazienkową z Malwinką, bo mi się Dady dwójki za małe robią w pasie. Na wadze wyszło, że córcia waży ponad 6kg. Pewnie jakaś granica błędu jest, ale w sumie prawdopodobne, bo przeciętnie przybiera około 250g na tydzień. Za półtora tygodnia idziemy na drugą dawkę szczepień, to dokładnie sprawdzę.
Brawo za wagę Tymuś wczoraj na tej naszej nowej wadze ważył 4930 W porównaniu do Malwinki to malutko, ale u niego to też oznacza że w ciągu tygodnia przytył ok. 250 g

A pogrubione zaznaczyłam dlatego, że Wy młodsze, a juz będziecie mieć drugą dawkę, a my dopiero za 1,5 tyg. idziemy może na pierwszą... Ale nie zdziwię się jesli znowu przełoży

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
...a i wczoraj pofarbowałam się, teraz włosy mam bardzo ciemne, prawie czarne ( ale czarne nie są) muszę się przyzwyczaić
a kiedys byłam blondynką,
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy kojarzycie jak pisałąm że pediatra nie skierował nas na usg bioderek
jak byłam na szcepieniu zwróciłam mu na to uwagę
a on na to że on nie widzi konieczności wykonania takiego badania.Wiec zwróciłam mu uwagę że mimo to , takie usg to chyba rutynowe badanie.
Na co on z fochem mi wypisał skierowanie, powiedziałteż że nikt w moim miescie takiego badania nie robi ze skierowania i ze muszę jechać do Wrocławia.
Ojej, nie podoba mi się to. Przeciez to naprawdę rutynowe badanie i mają je wszystkie noworodki. Nie ma znaczenia czy są wskazania czy nie. Ale wyczytaam w kilku miejscach że do 3 miesiąca to jeszcze nie jest za późno. Tu masz cytat:

"Najlepiej między drugim a czwartym miesiącem życia. Doświadczony pediatra i ortopeda rzadko musi opierać się na tym badaniu. Kieruje na nie, jeśli ma wątpliwości co do prawidłowego rozwoju bioderek. Badania USG są bezpieczne dla zdrowia (rentgenowskie zaleca się tylko w wyjątkowych przypadkach), ale nie należy robić ich zbyt często.

Odpowiada: dr Andrzej Malinowski, pediatra. "

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
To co ten Twój TŻ robi że tak długo w pracy siedzi?
Jest informatykiem i ma własną firmę

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a ja wyslalam babke na spacer z Igorkiem
A nie boisz się go zostawiać z tą swoją babcią? Po tych jej wyczynach ostatnich?

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
ja tez poronilam, tzn ciaza martwa w 11 tc..dlatego tym bardziej mi przykro bo wiem co ona czuje. pamietam jak ja dlugo sie po tym zbieralam
Boże, nie wiem, jak Ty to przeżyłąś Na szczęście zostało Ci to wynagrodzone w postaci pięknego, zdrowiuteńkiego dziecka

Cytat:
Napisane przez Lili 83;30335173[COLOR=DarkOrchid
][/COLOR]
Radzik kończy dzisiaj 3 miesiące !

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A ja czekam na sprawę. Nie mogę się już doczekać w sumie. Trochę sobie dorabiam przez internet więc nie mam za bardzo czasu. A kasa potrzebna. W sumie to tyle
No a my czekamy razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brumek wykończę się
nie ma innych rad jak ćwiczenie,wiesz przeciez o tym ale tekst był przedni
Ja jednak poczekam na jakiś cud

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A Wam wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow, ale wlasciwie musze Was prosic jeszcze, zebyscie trzymaly, bo wczoraj tylko pobrali malemu krew do badan (morfologia, alat i aspat) i wyniki dopiero we wtorek. Teraz jedynie wiem, ze maly wazy 5800, ze osluchowo czysty (a to mnie martwilo przy tym katarze) i ze wyglada na zdrowe dziecko, wiec pewnie tak jest.
No to ściskamy w dalszym ciągu A przy pobieraniu bardo sie spłakaliście?

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Jeszcze cos miałam pozaznaczane, ale się nie dopisało.

Ale to miało być do:
Jaciee - tak, tak, przesyłałaś mi kiedyś ten link, ale myślałam, że teraz to coś jeszcze innego. Że jakiś mniejszy rozmiar, na komórkę właśnie

I do:
Agadus - pokaż się w nowy włoskach, bo nie wyobrazam sobie Ciebie na bardzo ciemno