|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witam z pięknej polskiej wsi Jesteśmy tu od rana z Tymciem i nie jest źle. Tzn. teraz pod wieczór marudka mu się włączyła jak co dzień, ale już niedługo będzie można iść się kąpać i spać, więc chwilę odetchnę 
Cytat:
Napisane przez DaKaro
Wczoraj weszłam na wagę łazienkową z Malwinką, bo mi się Dady dwójki za małe robią w pasie. Na wadze wyszło, że córcia waży ponad 6kg. Pewnie jakaś granica błędu jest, ale w sumie prawdopodobne, bo przeciętnie przybiera około 250g na tydzień. Za półtora tygodnia idziemy na drugą dawkę szczepień, to dokładnie sprawdzę.
|
Brawo za wagę Tymuś wczoraj na tej naszej nowej wadze ważył 4930 W porównaniu do Malwinki to malutko, ale u niego to też oznacza że w ciągu tygodnia przytył ok. 250 g 
A pogrubione zaznaczyłam dlatego, że Wy młodsze, a juz będziecie mieć drugą dawkę, a my dopiero za 1,5 tyg. idziemy może na pierwszą... Ale nie zdziwię się jesli znowu przełoży 
Cytat:
Napisane przez agadus
...a i wczoraj pofarbowałam się, teraz włosy mam bardzo ciemne, prawie czarne ( ale czarne nie są) muszę się przyzwyczaić
a kiedys byłam blondynką, 
|
Cytat:
Napisane przez telik
Dziewczyny nie wiem czy kojarzycie jak pisałąm że pediatra nie skierował nas na usg bioderek
jak byłam na szcepieniu zwróciłam mu na to uwagę
a on na to że on nie widzi konieczności wykonania takiego badania.Wiec zwróciłam mu uwagę że mimo to , takie usg to chyba rutynowe badanie.
Na co on z fochem mi wypisał skierowanie, powiedziałteż że nikt w moim miescie takiego badania nie robi ze skierowania i ze muszę jechać do Wrocławia.
|
Ojej, nie podoba mi się to. Przeciez to naprawdę rutynowe badanie i mają je wszystkie noworodki. Nie ma znaczenia czy są wskazania czy nie. Ale wyczytaam w kilku miejscach że do 3 miesiąca to jeszcze nie jest za późno. Tu masz cytat:
"Najlepiej między drugim a czwartym miesiącem życia. Doświadczony pediatra i ortopeda rzadko musi opierać się na tym badaniu. Kieruje na nie, jeśli ma wątpliwości co do prawidłowego rozwoju bioderek. Badania USG są bezpieczne dla zdrowia (rentgenowskie zaleca się tylko w wyjątkowych przypadkach), ale nie należy robić ich zbyt często.
Odpowiada: dr Andrzej Malinowski, pediatra. "
Cytat:
Napisane przez aania_20
To co ten Twój TŻ robi że tak długo w pracy siedzi?
|
Jest informatykiem i ma własną firmę 
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984
a ja wyslalam babke na spacer z Igorkiem
|
A nie boisz się go zostawiać z tą swoją babcią? Po tych jej wyczynach ostatnich?
Cytat:
Napisane przez kalinkap13
ja tez poronilam, tzn ciaza martwa w 11 tc..dlatego tym bardziej mi przykro bo wiem co ona czuje. pamietam jak ja dlugo sie po tym zbieralam 
|
Boże, nie wiem, jak Ty to przeżyłąś Na szczęście zostało Ci to wynagrodzone w postaci pięknego, zdrowiuteńkiego dziecka 
Cytat:
|
Napisane przez Lili 83;30335173[COLOR=DarkOrchid
][/COLOR]
Radzik kończy dzisiaj 3 miesiące !
|

Cytat:
Napisane przez Zmalowana
A ja czekam na sprawę. Nie mogę się już doczekać w sumie. Trochę sobie dorabiam przez internet więc nie mam za bardzo czasu. A kasa potrzebna. W sumie to tyle 
|
No a my czekamy razem z Tobą 
Cytat:
Napisane przez BABONIK
|
Ja jednak poczekam na jakiś cud 
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey
A Wam wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow, ale wlasciwie musze Was prosic jeszcze, zebyscie trzymaly, bo wczoraj tylko pobrali malemu krew do badan (morfologia, alat i aspat) i wyniki dopiero we wtorek. Teraz jedynie wiem, ze maly wazy 5800, ze osluchowo czysty (a to mnie martwilo przy tym katarze) i ze wyglada na zdrowe dziecko, wiec pewnie tak jest.
|
No to ściskamy w dalszym ciągu A przy pobieraniu bardo sie spłakaliście? 
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------
Jeszcze cos miałam pozaznaczane, ale się nie dopisało.
Ale to miało być do:
Jaciee - tak, tak, przesyłałaś mi kiedyś ten link, ale myślałam, że teraz to coś jeszcze innego. Że jakiś mniejszy rozmiar, na komórkę właśnie 
I do:
Agadus - pokaż się w nowy włoskach, bo nie wyobrazam sobie Ciebie na bardzo ciemno