|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
To co ten Twój TŻ robi że tak długo w pracy siedzi? Cytat:
Raczej o wzór ufo chodziło na ubranku ![]() A to żyrafa: http://allegro.pl/urodzinowa-promocj...895010357.html ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- dobra, chyba nadrobiłam wszystko ![]() a w ogóle z pracy wróciłam, mój TŻ obiad zrobił Mały z tatą grzeczny, ale żeby mu się nie nudziło, to 3 razy przewijanie ojcu zapewnił
|
|
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
ja tam Ci zazdroszcze karmienia piersia i oddalabym wszsytko by byc na Twoim miejscu znioslabym wszystko marudzenie kolki itp zeby tylko moc karmic wiec zacisnij zeby i pomysl o takich jak ja ![]() lumpek fajny ale drogi jak na lumpka.............. trzeba trafic zeby cos fajnego znalezc w rozsadnej cenie zazwyczaj zwykla bluzka kosztuje ok.20-30 zl to tak jak nowa na targu thx bardzo mi miło ![]() a dziekuje dziekuje....... moze byc chciałąm cos bardziej skromnego i prostego ale w sklepach jakos nic nie ma dla mnie.............. a tu za niecale 10 zl z metka mam kiece........ ![]() co do picia to i ja sie dolaczam do Ciebie Igor albo wcale nie chce pic albo wypija 50ml raz na miesiac 100ml trzasnie.............. w szpitalu przyzwyczaili go do herbatek Hippa rumianek,koper wloski,na trawienie i uspokajajaca i teraz nie chce mi wody pic ![]() krzywi sie i wypluwa a ja nie wiem co robic bo te herbatki slodkie a ja bym chciala zeby moje dziecie zdrowo pilo wode |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas po Devikap'ie takie szaleństwa były... wypróbuje może czegoś innego z witaminą D
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
a ja wyslalam babke na spacer z Igorkiem
nie bylo ich godzine a ja zdazylam : odkurzyc nasz pokoj zmienic krolikowi obciac mu pazurki zmyc balkon zmienic Igorkowi posciel przyszycz troczek do ochraniacza (urwalam )wlasnie wrocili ale poki dziecie dosypia to zdaze jeszcze pranie wstawic ![]() P.S. ja kocham H&M wszsytkie rzeczy..moglabym mieszkac w tym sklepie |
|
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoś ostatnio pisał, że dziecko od brata Tż dostało zabawkę dla pasa (chyba madziaranew), może to była ta słynna żyrafa Sophie
Tak mi się skojarzyło
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
dziwny lekarz swoją drogą , bo przecież to rytunowe badanie i wydawało mi się że obowiązkowe ![]() ewidentnie nie chciał Ci dawać skierowania na nfz tylko żeby Cię naciągnąć prywatnie na badanie
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Żanetaa nie rezygnuj z karmienia piersią, a ta dieta wcale nie jest taka uboga, ja daję radę i nie przestanę karmić mam nadzieję do roku czasu, a kolki wcale nie są spowodowane karmieniem UU, na mm też dzieci mają bóle brzuszka ...... więcej wiary, dajesz teraz córci najlepsze mleko jakie możesz dać i mnóstwo przeciwciał ( moja babcia twierdzi że mleko matki jest jak lekarstwo i trzeba o nie dbać i jak najdłużej karmić) ..... nie krytykuję tu karmienia mm ale jak masz mleczko i malutka ssie to powód do radości a nie stresu
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- ups to wtopiłam ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-05 o 13:10 |
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Lena potrafi wypić nawet 400 ml herbatki na dzień, z przeważnie 200 lekko wypija
|
#3700 | |||||
|
Rozeznanie
|
witam
![]() ale jestem nie wyspana..wygladam jak zombie dzisiaj ![]() ktos mi chyba dziecko podmienil bo tak jak wstawal o 6/7 na pierwsze jedzenie tak teraz budzi sie o 3/4, potem znowu ok 5/6 i 7/8 Cytat:
to jeszcze troche i pewnie zacznie grzechotke chwytacja czekam na ten moment kiedy Fifi zacznie sie sam bawic, tzn. chwytac zabawki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Filip wypija ok 100/150 ml herbatki,za to woda-bleee Cytat:
![]() a tzta masz kochanego |
|||||
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas leci...![]() Cytat:
![]() Ty ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Radzik kończy dzisiaj 3 miesiące ! madziaranew dla Sophie za 3m-ce, bo Wy też z piątego
|
|||
|
|
|
#3703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje dla Radka i Sophie (odnosnie klubu to napisz PW do Neroli, bo tu może nie przeczytać )
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() No więc u nas wszystko super. Filip to przekochany stworek, bardzo pogodny i grzeczny. Teraz zęby idą więc marudny i czasami mam serdecznie dość (Dziubku ), ale jak sie uśmiechnie to przechodzi mi wszystko. Rośnie jak na drożdżach. Druga dawka szczepienia przeszła bez takich rewelacji jak przy pierwszej. Więc niesamowita ulga bo się bałam. A ja czekam na sprawę. Nie mogę się już doczekać w sumie. Trochę sobie dorabiam przez internet więc nie mam za bardzo czasu. A kasa potrzebna. W sumie to tyle
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Nerolki napiszę, może się załapię ![]() Wysłałam Tżta na spacer z Małym, w sumie pierwszy raz dopiero i nie wiem teraz co ze sobą zrobić. Świruje normalnie, nie wiem czy sprzątać, leżeć czy jeść
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ZA MC
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
a ja dziś byłam w pracy,odstresowałam się mąż został z dziećmi ![]() a żyrafa Sophie jest bardzo fajna mój bratanek miał jest ekstra![]() a tu aukcja do najtańszej na allegro żyrafki http://allegro.pl/oryginalna-zyrafa-...898075530.html |
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem w szoku, że dziecko może nie tolerować wit.D . W życiu bym na to nie wpadła. Teściowa się do mnie nie odzywa. Mi to pasuje. W śeodę przyjeżdża jej kochana synowa z synkiem jednym i drugiem ze stolycy to będzie miała co gadać. Jak wróciłyśmy ze spaceru to zajrzała do wózka a tam pieluchą zasłonięta Sara od słońca hehehhe i nic nie zobaczyła, odstawiłam wózek i śpiącą Sarę na rękach na górę. Zawsze dosypiała na dole w wózku. A teraz ją zabieram, pierdzielę. Jak ma spać to i na rękach ją wniosę i śpi. W klubie fotki chrzcielne ![]() Brawa dla Radzika za 3 mce. Zmalowana jaka to praca przez net? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-05 o 15:16 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma innych rad jak ćwiczenie,wiesz przeciez o tym ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Brida- witaj ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Scio- z góry dziękuję czekam na nr konta i kwotę!!!!szukam wyników Antosia od AgiG. ale nie widzę... ![]() AGA czy ja coś przeoczyłam
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet pisze precle do pozycjonowania stron
|
#3712 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już nie rozcieńczam , może błędnie myślę ale jeśli sok jest dozwolony od 4 miesiąca i łobuz juz tyle ma to daję mu sok nie rozcieńczany Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 3 miesiąceCytat:
no to witam ![]() my dziś po sprzataniu (jutro znowu goście ) i po spacerku ![]() teraz łobuz leży pod cudowną wątkową zabawką i maltretuje zawieszki
|
||||||
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Radek
za 3 miesiące !! Dziękuje a słowa otuchy, wiedziałam że jak pomarudzę to mnie kopniecię w ![]() Zmaalowan co to za precle? Ja też chce ![]() Patik a co takiego teściowa zrobiła,że się nie odzywa? Jacieee mąż chyba by Cie za tego pajac ubił ,co ? Emi na spacerze z ciotka od 14stej heh, zaraz powinna wrócić na papnie. Ja też uwielbiam H&M ale nie ma go w moim miescie i muszę dojeżdżać co zdarza się bardz rzadko
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
zanetka ja to dla kolegi robię, który się tym zajmuje
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
zanetko nic nie zrobiła, i ja nic nie zrobiłam. Po chrzcinach się nie odzywa już cały tydzień.
Jeszcze przyjdzie koza do woza. Podejrzewam ze ciotka tez do niej zadzwoniła...( sytuacja opisywana w klubie) sara mi marudzi że szok, kartofli nie moge utrzec na placki. EDIT: usneła na kolanach. |
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik jeszcze raz
A Wam wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow, ale wlasciwie musze Was prosic jeszcze, zebyscie trzymaly, bo wczoraj tylko pobrali malemu krew do badan (morfologia, alat i aspat) i wyniki dopiero we wtorek. Teraz jedynie wiem, ze maly wazy 5800, ze osluchowo czysty (a to mnie martwilo przy tym katarze) i ze wyglada na zdrowe dziecko, wiec pewnie tak jest. A nie pisalam od razu wczoraj, bo korzystamy z pieknej pogody i ile sie da, tyle siedzimy na polu , a do tego dzis jestem sama z trojeczka, wiec jest co robic. Gratuluje 3 miesiecy Radkowi i Sophie!!! i Emi 14 tygodni!!! |
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
yyyy..po polskiemu prosze
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- ja jutro planuje podskoczyc
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie pochwale i pożalę: chwale to ze kinga niewysypana na buzi a w srode i czwartek jadlam ryz berliso ze smietanka... żale sie bo dzis jest jakas nieswoja. ewidentnie po poludniu nie mogla zasnac, ryczala na smoczka, zasnela na jakas godzine (dla niej to mega malo bo na raz to spi 2-3h!) przy cycku dopiero. miala az lzy w oczach! cos ja boli. kupy nie bylo ale sie nie pręży i nic nie robi ze to brzuch. zeby?
|
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o ubraniach H&M. Uwielbiam
)A tu na allegro znalazłam rzeczy z tej firmy http://top-moda.pl/h-m-dla-dzieci/ Dużo fajnych okazji
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

strasznie mi smutno..bo tak sie cieszyli. no i od razu przypomniala mi sie moja historia...

a do Textila często chodzę także 

to wtopiłam
Krystuś jak ma dobry dzień wypije 100ml a tak to 50 , 30 albo wcale 

ale ten czas leci...
Ty