Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Podjadanie - skąd się bierze i co robić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-09, 21:32   #3
izumi_chan
Raczkowanie

Dot.: Podjadanie - skąd się bierze i co robić?

Cytat:
Napisane przez ulicasezamkowa Pokaż wiadomość
Jest jedno sensowne wyjaśnienie: za mało jesz. Organizm się domaga kalorii i stąd to podjadanie. Z tego ,co widziałam na NCJ zapychasz się jogurtami i serkami, a mocno obcinasz węgle ( kluski lane z łyżeczki mąki i białka!). Zacznij normalnie i porządnie jeść , a skończy się podjadanie. Proste.
Szczerze to przez całe życie robiłam kluski lane w ten sposób i w takiej ilości. Czasem robiłam z całego jajka, ale te bez żółtka są dla mnie delikatniejsze i bardziej mi smakują. Jogurty i serki nie są na zapchanie, dostałam takie zalecenia od dietetyczki, żeby II śniadanie i podwieczorek to były właśnie przetwór mleczny + owoc/warzywo + jakieś węgle (baton musli, otręby czy coś w ten deseń). W ciągu dnia w ogóle nie jestem głodna, wręcz mam ciągłe uczucie przejedzenia i mam wrażenie, że bardzo dużo jem. Zresztą jak mówiłam - to podjadanie też nie jest z głodu, po prostu mam taką ochotę. Dietetyczka stwierdziła, że tak się organizm domaga i powinnam go słuchać, ale ja naprawdę beznadziejnie się czuję z tym, że tak się dzieje i chciałabym wrócić do czasów, kiedy nie podjadałam.
izumi_chan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując