2011-11-10, 11:26
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
dzień dobry
o matulu ale nadrabiania mam będzie w kilku częściach bo na raz nie dam rady 
dziękujemy za życzenia zdrówka 
gratulacje dla wszystkich małych solenizantów z okazji ukończenia miesięcy i dla wszystkich dzieciaczków za nowe umiejętności i nowe ząbki  klaski:
przepraszam że nie imiennie ale nie jestem w stanie spamiętać 
no to teraz co u nas...
wizyta u neurochirurga ok. z Mateuszem wszystko dobrze, kolejna za 3m-ce a za pół roku tomograf. pani dr spóźniła się godzinę i w domu dopiero przed 21 byliśmy bo to 110km w jedną stronę. pojechaliśmy wcześniej i zahaczyliśmy o ikeę. za wiele czasu nie było na zakupy i połowy nie kupiłam ale coś tam zawsze i nawet zadowolona jestem
krostki Mateusz ma nadal, nie zmieniają się ani trochę. byliśmy u pediatry i w szpitalu na badaniach we wtorek i wszystkie wyniki w normie, nie wiedzą od czego te krostki, wczoraj byliśmy u pediatry w Łodzi i stwierdziła że go coś ugryzło, ale co to ona nie wie. my też nie wiemy w dodatku Mateusz znów ma luźne i zielone kupy i teraz nie wiem czy po antybiotyku czy po czymś innym.
ehhh, wykończyć się można z tymi chorobami, zazdroszczę tym co nie mają problemów zdrowotnych z dziećmi, spokojnie cieszą się macierzyństwem w domu i narzekają że dziecko za bardzo żywotne. ja Mateusza ostatnio nawet nie jestem w stanie przewinąć w spokoju bo mi ucieka z przewijaka ale w głębi duszy cieszę się że jest taki ruchliwy bo to oznacza że rozwija się dobrze a po tych wszystkich przejściach mogło być różnie.
ale mnie na sentymenty wzięło 
no to teraz odpisuję
Cytat:
Napisane przez n.ik.a
hello laski
my już po lekarzu  i faktycznie pediatra stwierdziła, że to na gluten. mam odstawić ale podawać jej od czasu do czasu biszkopty i kupić kaszkę z glutenem
mamy skierowanie do alergologa (tak an wszelki wypadek) i niestety Kala przez miesiac przybrała 250 g  masakra. Zalecenia: karmić ją na śnie mlekiem, dwa razy dziennie dawać zupki kaszki, kleiki. dawać jej jak najczęściej mleka (choć ona nie bardzo).
dobra kochane lecę was nadrabiać i robić obiadek a w międzyczasie poproszę o głosy na moją Niunie.
proszę głosować na Kalinę Wnuk. Konkurs Pastusiowe Zdjęie
http://www.akademia-aquafresh.pl/galeria.htm
|
faktycznie niewiele przybrała, mam nadzieję że nowa dieta pomoże 
zagłosowane 
Cytat:
Napisane przez tajka88
|
ja w ikeii kupiłam taką nakładkę na barierkę od łóżeczka więc jak dziecko gryzie to nie drewno i nic nie odgryzie bo to z plastiku jest. nam na razie się nie przydaje bo Mateusz nie wstaje
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a
zagłosowane  a przy okazji przypomniało mi się, że chciałam zapytać o mycie ząbków, bo u nas już 2, więc czas zacząć o nie dbać  jak to się u Was odbywa, kiedy i jak często??
|
ja Mateuszowi przemywam ząbki gazikiem mokrym po ostatniej butli tuż przed snem. muszę kupić szczoteczkę ale jakoś zapominam ciągle
Cytat:
Napisane przez szymelka
Witajcie.
Nie mam czasu na nic. Szykowałam się na odrobienie zaległości w weekend, ale życie zweryfikowało moje plany niestety. Lenka cały czas zakatarzona, marudziła okropnie, a wczoraj takie arie urządzała, że poważnie bałam się o nią. Wyglądało jakby ją brzuch bolał, coś jak kolki - masakra!!! Darła się wniebogłosy przez całe popołudnie i wieczór z małymi przerwami na chwilę snu. Noc na szczęście jakoś przespała nafaszerowana lekami. Dziś byłam z nią u lekarza i okazało się, że osłuchowo czysto, uszy też ok i gardło również. Wygląda na to, że to niestety bardzo bolesne ząbkowanie , ale nawet dziąsła nie są mocno spuchnięte. Lekarka podejrzewa, że wszystkie 4 zęby mogą jej razem iść  . Aż się boję.....
To tyle u nas.
Spróbuję Was troszkę ponadrabiać, póki maruda śpi.
|
zdrówka dla Lenki i oby te zęby już wyszły
Cytat:
Napisane przez izunia233
Zamontowaliśmy małej huśtawkę i ubaw ma po pachy
|
ale super 
Cytat:
Napisane przez subtelle
 Dzień dobry
Maksio spał dzisiaj 7 h bez przerwy! Pierwszy raz od 4 miesięcy ! 
|
super
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a
|
dziękujemy 
na razie to mama jest nieświadome ale przynajmniej zaczął już coś mówić bo do tej pory to tylko eeee było i krzyki 
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a
Żurawinka nie daje się wywaru z gotowania mięsa 
|
a no właśnie, ja też myślałam że żadnego wywaru się nie daje. dobrze wiedzieć że to tylko o mięsny chodzi 
Cytat:
Napisane przez ego_ego
jakie ciasto, bo musze na czwartek zrobic? 
|
ciasto robiłam takie http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...m/przepis.html
tylko ja bym dała mniej tego mleka bo za słodkie trochę wyszło 
Cytat:
Napisane przez izunia233
Coś mi wizaż zamulił
a to fotka jak mała mi dziś zasnęła
Chyba też się skuszę na tą siateczkę, może dzięki niej mała dłużej posiedzi sama?
|
ale zasnęła fajnie w tej huśtawce 
nadrabiam dalej
|