Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-19, 20:24   #4229
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez izumi_chan Pokaż wiadomość
Przypominam wczorajsze (głównie pytanie o wątek chipsowy) i wstawiam dzisiejsze jakoś niespotykanie pozytywne P:

ŚNIADANIE 10:30 dziwna godzina jak na mnie
Dwie grzanki z chleba razowego otrębami, dwa plastry polędwicy drobiowej, sałatka: kapusta pekińska, papryka, kukurydza, groszek, czerwona fasola, pomidor, feta i sos czosnkowy(250g) niby takie zwykłe, ale zjedzone w cudownym towarzystwie i nastroju wydawało mi się jednym z najcudowniejszych i najbardziej królewskich śniadań w życiu. ;D

W międzyczasie wpadła kawa bez mleka

OBIAD 14:00
Makaron pełnoziarnisty, kawałek gotowanej piersi indyka, kapusta kwaszona (ok. 100g, musiałam ją skończyć) i mieszanka warzyw (kalafior, brokuł, marchew; też pewnie ok. 100g), trochę musztardy chrzanowej
Deser: spora garść suszonych moreli i śliwek

PODWIECZOREK 16:30
Mus jabłkowo – brzoskwiniowy (130g), naturalny serek homogenizowany (135g) z cynamonem, płatkami kukurydzianymi (ze dwie łyżki) i łyżeczką orzeszków sojowych

KOLACJA 19:00
Dwa wafle ryżowe z pestkami dyni, jeden wafel pszeniczny z paprykowym serkiem topionym, dwa plastry polędwicy drobiowej, sałata, rzodkiewki
I po kolacji jeszcze mnie ochota na deser złapała (znowu dzisiaj!) i zjadłam sobie pięć bezcukrowych talarków owsianych o smaku śmietankowym

Myślałam wprawdzie, żeby pod kołderką napić się kakao, ale w sumie te talarki jakoś nasyciły moją ochotę na słodkie. Ale mam jeszcze esej do napisania, więc długa noc przede mną, także może się zdarzyć i kakao i jakieś marchewki. Ale sama nie wiem.

I jak to się prezentuje? Bardzo proszę o komentarze. ^^
Fajne Utrzymanie.

Serio, kurczę, jesteś na P.
TAK, to straszne, że raz na xx lat zdarza Ci się na p zjeść chipsy, jak mi się zdarza zjeść je erce jak pójdę na imprezę.
ale jeszcze straszniejsze jest to, że mimo, że uwążasz, że wieczór był mega świetny to piszesz tu, że teraz myślisz o ZJEDZONYCH CHIPSACH.
Naprawdę nie chcę być niemiła ale czy ten wątek musi być taki totalnie chory. Jest jeszcze KZ.

Erka.

1śn
- miseczka twarogu z jogurtem i konfiturą z czarnej porzeczki.
1 h siłowni
2śn - porcja pełnoziarnistego makaronu z sosem pomidorowym, tuńczykiem, fasolką szparagową.
duża garść orzechów brazylijskich, kawa z czekoladą i mlekiem
obiad - 2 jajka na twardo z groszkiem i majonezem
kolacja - koktajl białkowy pół na pół mleko/woda

4, pierwsze o 10 30.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Nie chce rozpętać zadnej burzy, ale Ervisha, Ty widzisz wszedzie skomplikowaną a powinnaś sie zając sobą bo widac po Twoich postach ze masz ze sobą coraz większy problem. Te teksty sa chorobowe i to Ty jestes na wizażu osoba która udziela sie w multum kulinarnych wątków, siedzisz cały czas i piszesz o jedzeniu. Nawet sposób w jaki to robisz zdradza zaburzenia odżywiania. Radziłabym się zastanowić, bo chyba nie tylko ja to zauważyłam jak się okazuje.
Oj tak. Nie tylko Ty.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora