Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy to już zdrada?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-20, 13:55   #58
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja
Dot.: Czy to już zdrada?

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Dla mnie telefon jest moja prywatnością i nikt nie ma prawa czytać wiadomości poza mną. Już nie chodzi tylko o moją potrzebę prywatności ale także o szacunek dla rozmówcy.
Mam przyjaciółki którym zwierzam się z różnych rzeczy i poczułabym się bardzo urażona wiedząc, ze ich faceci czytają moje wiadomości, w których zawarte są sprawy o których nie chciałabym aby oni wiedzieli.
Więc już z szacunku do innych nie pozwoliłabym na czytanie wiadomości facetowi.
O właśnie!!! Myślę dokładnie tak samo.
Ja nie mam przed moim TŻ nic do ukrycia, ale nieźle bym się wkurzyła jakby mi grzebał w telefonie. O fb się nie czepiam, bo się nigdy nie wylogowywuję A on fb nie ma i jak chce sobie kogoś znaleźć, to szuka z mojego profilu. Z maila też się nie wylogowuję, ale nigdy się nie zdarzyło, żeby TŻ czytał moje maile (głównie od promotorki, więc raczej niezbyt itnymne ). Ale telefon to inna sprawa, bo jest to moje główne źródło kontaktu z innymi. I tak samo jak Ashaai, z samego szacunku dla innych nie pozwalam mojemu TŻ zaglądać do smsów. Z jakiej racji on ma przeczytać coś, co było skierowane tylko i wyłącznie do mnie? Często są to rzeczy krępujące dla piszącego, dlaczego on miałby to czytać?
Ufam mu. Ale moi przyjaciele ufają z kolei mnie. I pokazując telefon TŻ dlatego, że "mu ufam, a on chce sobie poczytać" jednocześnie nadużywam zaufanie osób do mnie piszących.
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując