![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to już zdrada?
a no nie doczytałam
w takiej sytuacji rozumiem autorkę i też bym go pogoniła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2011-11-19 o 20:22 Powód: Wizażanka powyżej już wyprostowala posta, ktorego miałam skomentować :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Dziewczyno, twoje policyjne zachowania niczego nie zmienią. Jak facet chce tylko ciebie, to kontakty z koleżankami nie są groźne. Jak chce cię zdradzić, to twoje pilnowanie psu na budę - i tak to zrobi. Myślisz, że kontrolą cokolwiek zmienisz? Nie, tylko, lepiej się będzie krył, jeśli chce coś działać na boku, lub tylko poczuje się obrażony (słusznie, bo ma prawo do spotkań z koleżankami), jeśli nie chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem chyba jakaś nieżyciowa i bluszczowata, ale gdyby mój facet z jakąś panną wspominał sobie gorące chwile to bym musiała ćwiczyć silną wolę, by mu szczęki nie poprzestawiać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
a wiecie, ja to jednak wierzę w takie "cuś" jak jakaś tam intuicja albo bardziej spostrzeganie podprogowe czy jakies takie
![]() często mam wrażenie, ze odbieram nie do końca świadomie jakieś emocje/stany innych osob ...i okazuje się że trafnie. Dlatego wierzę, że gdy dziewczyna zaczyna się martwić, szperać, przeglądać rzeczy faceta...to najpewniej ma ku temu przesłanki (często właśnie nieświadome) i najczęściej gdy szuka, to niestety w końcu znajduje (i nie jest to samospełniająca się przepowiednia, po prostu- coś było na rzeczy i podświadomie wychwyciła, ze trzeba się mieć na baczności) dlatego uważam, że gdy dziewczyna nabiera podejrzeń...to znaczy, że w związku coś tam szwankuje, nawet jesli z grubsza związek wygląda na prawdziwą sielankę. Ja dziewczyny nie potępiam, bo sama kiedys stosowałam podobne metody i niestety się w końcu "dogrzebałam" ![]() moja rada (no dobra, nie do końca moja, ale oddam za darmo)-> ufaj i kontroluj ![]() ufaj, staraj się darzyć zauwafaniem partnera, bo bez zaufania nie ma prawdziwego zwiazku...jednak gdy cokolwiek wzbudzi twój niepokój (jak w tym przypadku) to sprawdź czy oby jednak nie słusznie się boisz o przyszłość związku. Ja bym radziła Autorce żeby na razie nic nie mówiła, obserwowała, poczekała na dalszy rozwój wydarzeń. Jesli facet zechce zdradzić to cokowiek by mu nie powiedziała, jakąkolwiek by nie zrobiła aferę, awanturę- i tak ją zdradzi ![]() a jeśli panna się zaszybko ujawni ze swoimi informacjami, to gość może co najwyzej zacząć się lepiej kryć i ona biedna się nie dowie, że zamiast partnera ma w łóżku zdrajcę...dlatego według mnie najlepsze co moze teraz zrobić to czekać na to co zrobi facet...ja bym tak postąpiła
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie zachowanie autorki nie jest fajne, już nawet samo podejście np takie zdanie jak "czasami sobie poczytam" czy coś w tym stylu odnośnie wiadomości... Nie no, to jest nawet żenujące... "on może przeglądać mój telefon bo nie mam nic do ukrycia" ja również nie mam nic do ukrycia przed moim, ale nie dałabym przejrzeć telefonu trochę prywatności. Albo ten związek jest toksyczny albo niedojrzały... A sądzę, że jedno i drugie. Ale tu zaczyna się druga kwestia... mianowicie chłopaka. Rozumiem pisanie z koleżanką, z którą nic go nigdy nie łączyło... To spoko, nawet ja zazdrośnica 'zgodziłabym' się bez większego zastanowienia na takie coś, ale na litość boską, pisze do jakieś dziewczyny jaki mieli cudowny seks? Aha, rozumiem wspominać sobie w myślach przecież ma do tego prawo, ale po co do niej pisać? Niezbędna informacja rzeczywiście... Drugiej dziewczyny nie zna i chce się z nią zapoznawczo umówić - jakaś niby randka? Ja bym nie pogoniła, ja bym się zastanowiła nad takim związkiem bo takie zachowanie jest dla mnie co najmniej nienormalne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Rozbawił mnie ten najazd na autorkę, szkoda, że niektórym wizażankom nie chciało się przeczytać kolejnego postu autorki o m.in, przygodnym seksie.
Autorko, ja bym się nie łudziła, koleś chce zrobić Cię w trąbę, więc ten związek nie ma przyszłości.
![]() |
#40 | ||||||
Zakorzenienie
|
Może podejrzewa, że zaglądasz mu w wiadomości
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak i nie ![]() Cytat:
Cytat:
Bo sprawa jest chyba jasna i nie ma nad czym się rozwodzić. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
No tak, teraz sprawa jest jasna bo przejrzala archiwum. Jak inaczej miala sie dowiedziec o planowanych spotkaniach? Moze dla ciebie lepsze jest zycie w blogiej nieswiadomosci, ale to raczej standard, ze kobieta ktora podejrzewa realna zdrade zaczyna byc czujna, przeszukuje ukradkiem kieszenie, wiadomosci. I w ten sposob mozna dowiedziec sie najwiecej. Zgadzam sie ze prywatnosc jest wazna, ale wolalabys byc zdradzana nie wiedzac o tym i majac czyste sumienie jesli chodzi o naruszanie prywatnosci, czy dowiedziec sie prawdy przegladajac prywatne wiadomosci? Czasem trzeba tak postapic w imie prawdy i juz, jak ktos jest w porzadku to nie ma sie czego obawiac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() drugiej sytuacji też nie rozumiem zbytnio. czy ta dziewczyna działa gdzieś/ma jakieś wpólne zainteresowanie/interesy, jak twój chłopak? bo ja rozumiem poznać kogoś, by obgadać jakieś konkrety - ja sama nie raz spotykałam się z kimś, kogo zbytnio nie znałam, by np. zebrać dane do projektu itp. no ale żeby robić spacerki zapoznawcze w celu samego poznania jakiejś dziewczyny? NO WAY ![]() druga sprawa to twoje szperanie po jego kontach, telefonach. ja tego np. nie toleruję i strasznie by mnie to drażniło. teraz wyszło ci to w sumie na dobre, bo widać, że koleś coś knuje, ale generalnie z samego tematu wyszło na to, że nie jest z was udana para...
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie, chyba możesz się cieszyć, skoro facet nie ma zamiaru czytać Twojej poczty ani przeglądać historii odwiedzanych stron. Po trzecie, jak nie masz co u niego robić (sic!), to po co do niego przychodzisz i po co w ogóle z nim jesteś? Odwiedzasz chłopaka, ale nie masz co u niego robić, więc sprawdzasz mu pocztę, żeby urządzać "małe awanturki"? Nic, tylko pogratulować szczęśliwego związku! Po czwarte, jak już go sprawdzasz i okazuje się, że wspomina sobie seks z jakąś laską, a ponadto - to wszystko, co zostało już przeze mnie opisane powyżej - na kij z nim jeszcze jesteś?.................. ......................... ......................... ..... ------------------------------------------------------- Boże, wizażanki... dlaczego tacy ludzie istnieją? Są pełnoletni, mogą głosować w wyborach, zaraz pewnie pozdają matury, pozakładają rodziny, będą mieli dzieci... Tragedia. Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2011-11-20 o 03:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Inkluzja, do Twojego posta nie pozostaje mi nic innego jak
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
przykra sytuacja...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja również się zgadzam. ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, że to jest jakaś ściema a nie związek.
Facet pisze ze swoimi "koleżankami", że z jedną było mu cudownie (jednorazowy seks), a drugą chce zaprosić na "spacer zapoznawczy" - na kij mu spacer zapoznawczy, skoro ma dziewczynę? Toż to zwykła randka jest, a nie spacer zapoznawczy... Paranoja. Po drugie dziewczyna grzebie mu w historii, telefonie, wiadomościach na fb. Ma pretensje, że on jej telefonu nie daje, bo "lubi sobie poczytać". Jak lubisz poczytać, to sobie gazetę kup! Ściema, a nie związek. Jedno drugiemu nie ufa, jedno drugie oszukuje. Wina jest absolutnie po obu stronach... szkoda gadać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
Ja nie oceniam autorki źle, że zagląda do prywatnych spraw faceta. Ale powtórzę, że to nic nie daje. "Ufaj i kontroluj" się nie sprawdza. Facet nie chce - nie zdradzi. Chce - zrobi to, choćbyś nie wiem jak kontrolowała. Jeśli taką możliwość bierze pod uwagę, to tylko będzie się lepiej ukrywał. A jeśli kontrola będzie totalna, to z braku możliwości tego nie zrobi, a nie dlatego, że chce być wierny. O to chodzi? Możesz sobie chłopie chcieć, a ja ci nie dam możliwości? Przecież to śmieszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Ani sobie nie ufacie, ani się nie szanujecie, a jeżeli brakuje tych dwóch rzeczy, to trudno mówić o szczerym, trwałym uczuciu i szansach na szczęśliwy, stabilny związek. Zawsze już będą jakieś niedomówienia, podchody, szpiegowanie się. Kompletnie BEZ SENSU.
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o "wygląd związku", to wina leży po obu stronach i ja temu "związkowi" przyszłości nie wróżę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Bo wiesz, trzeba napisać, że "wolność, każdy ma prawo robić co mu się podoba, nie wolno ograniczać faceta itp", bo niektóre dziewczyny jak widzą "czytałam jego smsy, maile" to im się agresor włącza ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Pogrubione - czyli? Myślisz, że dziewczyna z którą spał raz w życiu(której autorka w dodatku nie zna) zwierza mu się ze swoich najgłębszych sekretów? Śmieszne. Po pierwsze to autorka napisała, że on wie że zagląda do jego archiwum. Więc mogła przypadkiem nawet na to natrafić. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie telefon jest moja prywatnością i nikt nie ma prawa czytać wiadomości poza mną. Już nie chodzi tylko o moją potrzebę prywatności ale także o szacunek dla rozmówcy. Mam przyjaciółki którym zwierzam się z różnych rzeczy i poczułabym się bardzo urażona wiedząc, ze ich faceci czytają moje wiadomości, w których zawarte są sprawy o których nie chciałabym aby oni wiedzieli. Więc już z szacunku do innych nie pozwoliłabym na czytanie wiadomości facetowi. Czytaj uważnie ![]() Gdzie ja napisałam, że dziewczyna zwierza mu się z sekretów ![]() Mówię, że pewnie są tam rzeczy o których facet nie chce aby autorka wiedziała-czyli że pewnie coś o co pewnie miałby niezłą awanturę. Piszesz tak jakbym trzymała stronę tego faceta. A tak nie jest- ja uważam, że oboje zachowują się źle w tym związku i jest on fikcją i tyle.
Pani inżynier ![]() ![]() [*] B. ![]() Edytowane przez Ashaai Czas edycji: 2011-11-20 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam przed moim TŻ nic do ukrycia, ale nieźle bym się wkurzyła jakby mi grzebał w telefonie. O fb się nie czepiam, bo się nigdy nie wylogowywuję ![]() ![]() Ufam mu. Ale moi przyjaciele ufają z kolei mnie. I pokazując telefon TŻ dlatego, że "mu ufam, a on chce sobie poczytać" jednocześnie nadużywam zaufanie osób do mnie piszących. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Jeju, tak ją gromicie, że czyta jego wiadomości, a na wielu wątkach wizażanki piszą o tym wprost i nie robi się z tego wielkiego halo. Chyba nie jest w porządku, że chłopak za plecami umawia się, czy próbuje to robić z jakimiś laskami. A usuwa wiadomości zapewne na wszelki wypadek, co już nie jest takie normalne. Zdradzić to jeszcze nie zdradził, ale kto wie jak może być
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.