Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Napisane przez kism
Hello!
Ależ mnie wszystko boli  Może tak obiektywnie patrząc nie mieliśmy tak dużo dziś tych wycieczek pieszych, ale biorąc pod uwagę ilość ruchu, którą mam na codzień, to było tego mnóstwo. Pogoda nam się udała fantastyczna, słoneczna, dobra widoczność, więc widoki z Kasprowego były cudowne. Sama przejażdżka kolejką linową była przeżyciem dla Maksa i... tż  który pierwszy raz nią jechał.
Już sobie co nieco wypoczęliśmy w pensjonacie i na dobranoc jeszcze do Was zaglądam.
niunia32, witaj
Ooo tak, święte słowa, ja w domu teraz niewiele robię...  Małż robi po swojemu, ja krytyczne uwagi staram się zostawić dla siebie, jego wychwalę, więc on stara się bardziej i jaki dowartościowany przez to... 
|
My też jakoś specjalnie dużo się nie ruszaliśmy, ale patrząc przez pryzmat siedzenia cały dzień w pracy i leżenia wieczorem na kanapie, to jak maraton. Ale dobrze mi z tym, muszę się ruszać, bo na desce w tym roku nie pojeżdżę, na rower już za zimno. Zostaje chodzenie i basen.
Mój domaga się chwalenia (próżniak ) to go chwalę. Chociaż mogłabym się czepiać, bo a to koty zza łózka nieodkurzone, a to talerz niedomyty... ale po co?
Ja mam zrobione, a chłop przeszczęśliwy.
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984
Kurczę, a ja jutro znowu do lekarza,a dopiero co byłam w środę. Znowu zrobiła mi się infekcja, a lekarz ostatnio mi powiedział, że jeśli się powtórzy to będę musiała zrezygnować z sexu. No pięknie...
Tak swoja drogą to ja jutro będę miała robione po raz 8! usg.
Dzisiaj kupiłam sobie W oczekiwaniu na dziecko i Ciężarówką przez 9 miesięcy. Jutro cały dzień czytam
Ja dzielnie przez cały weekend zajdałam się mięskiem i rybami żeby dostarczyć maluszkowi żelaza, a jutro robię sobie (a właściwie jemu) wątróbkę. Fuuuujjjj, nie wiem jak ja to zjem, ale wątróbka ma dużo żelaza więc powalcze.
|
Ewunia, bardzo bym chciała, żeby już wszystko było i Ciebie dobrze. Bo to średnia przyjemność ciągle na badania latać. To USG też by mnie nie cieszyło.
Ja się najadłam szpinaku. Ryb tez muszę jeść więcej, chociaż jakąś szczególną miłością ich nie darzę.
Jeszcze łosoś, pstrąg, dorsz jakoś ujdą. Nic innego mi przez gardło nie przejdzie.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30628721]8 USG.. Fajnie masz 
Ja będę w środę prosić o drugie Na pierwszym (5-6 tc) nie było jeszcze żyjątka A ja muszę je wreszcie zobaczyć 
I czytam teraz o tym USG 3D/4D, zastanawiam się nad nim na późniejszym etapie ciąży.[/QUOTE]
W końcu się doczekasz. A i radość będzie większa.
Cytat:
Napisane przez agatka661
I ja sie zastanawiam wlasnie na polowkowe zrobic... Musze za 2 tyg sie zdecydowac i umowic na wizyte 
|
Z tego co wiem to nie całe badanie jest w 3d. Lekarz przełącza na jakiś czas urządzenie na 3d, a tak to robi normalnie.
Tak z moim lekarzem rozmawiałam, może inni robią całe badanie 3d/4d.
Cytat:
Napisane przez Tacca
Jutro muszę polecieć po wyniki, bo grupę odbiera się osobiście.. Ja wiem jaką mam grupę krwi, ale nie mam obecnie jej nigdzie wpisanej. 0Rh-.
Nie wiem tylko jaką grupę ma mąż, więc jemu też zrobiliśmy oznaczenie. Strasznie ciekawa jestem... Z tego co wiem, moja grupa bardzo konfliktowa... Oby tylko wszystko było dobrze... Chyba będę się teraz bardziej martwić, bo już do tej wizyty tak blisko...
Dziewczyny, miałyście robione hormony? Mi wcześniej gin nie zlecił. Tylko WR, hcv, hiv, toksoplazmozę, glukozę, morfologię i grupę, i analizę moczu...
---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------
Idę się szykować na roboty...  Oby czas w pracy szybko mijał...
Przyjemnego dnia życzę wszystkim! 
|
W pierwszej ciąży nie tak łatwo o konflikt.
Oczywiście warunkiem jest żeby ojciec dziecka miał (+) i dziecko odziedziczyło grupę krwi po nim.
Powinnaś też mieć wykonany odczyn Coombsa, czyli badanie krwi na obecność przeciwciał (immunoantyglobulin) mogących pojawić się we krwi matki w przypadku niezgodności w zakresie grupy kwi miedzy matką i ojcem dziecka. Każda kobieta powinna sobie chociaż raz wykonać to badanie bez względu na grupę krwi.
W 28. tygodniu lekarz powinien skierować na podanie immunoglobuliny anty-D do szpitala.
Standardowo podaje się ją po porodzie, żeby wykluczyć ryzyko konfliktu w kolejnej ciąży, ale dla większej pewności zaleca się podanie również w 28. tygodniu.
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------
Cytat:
Napisane przez andzya
ja na szczęście nie mam takich problemów, zresztą zawsze uwielbiałam nabiał wiec chyba bym się wkurzyła jakby mnie od niego odrzuciło.
|
Dla mnie dzień bez jogurtu i kaszy manny to dzień stracony.
o
Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-11-21 o 11:04
|