|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Jakbym patrzyła na moją małą. Swoją drogą gabaryty widzę, że chyba mają podobne. Bardzo mi się podoba technika siadania Kaja
![]()
#3002 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() juz w liceum, wolałam wstac o nieprzyzwoitej 3 w nocy i zakuwac na sprawdzian, niz siedziec dlugo wieczorem ![]() ![]() kism ale bombowy chłopaczek! ![]() Swietnie sobie radzi! Gdzie tam mojej małej do Waszych dzieci.. nawet tyłka do raczkowania uniesc nie chce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale z moją wyobraźnią to bałam się jak ustał przy meblach bo już "widziałam" jak mu się nóżki na podłodze rozjadą i uderzy brodą w szafkę ![]() i jak ja mam niby uczyc moje dziecko tego, że wolno mu się przewrócić żeby umiał głowę chować??? Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zadomowienie
|
kism, ale super sie Kaj już przemieszcza i tak sprawnie i ostrożnie. Ciekawe kiedy mój tak będzie. Dzisiaj dalej podnosi sie na kolanach, ale nie próbuje jeszcze ruszyć, chociaż denerwuje się bardzo jak chce jakąś zabawkę.
Jesli chodzi o jedzenie to niestety jak ktoś inny go karmi to jest to samo, zarówno mój M jak i mama. Na szczęście lepiej trochę je kaszki, z zupami nadal porażka, więc mam nadzieję, że z głodu nie padnie do tej 14:30 Cytat:
Adaś wyrżnął znów w łóżeczko dzisiaj i ma ślad na czole. Dzisiaj M jak wróci z pracy to od razu każe mu opuścić łóżeczko. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-01-17 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Wtajemniczenie
|
Kism Kajko jest boski
![]() ![]() ![]() ladybird_1987 ja żeby podac leki wygłupiam się,robię z siebie durnia ![]() Ida nam chyba kolejne ząbki,Szymon jest dziś nie do zniesienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
Zakorzenienie
|
kism, mialam jeszcze napisac i zapomniałam
![]() kolejna identyczna zabawka ![]() ![]() jedna z ulubionych zabawek mojej córy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3008 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3009 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Wtajemniczenie
|
Kism - ale Kajko wymiata! Świetny jest
![]() ![]() BTW - bardzo podobają mi się Twoje panele, one są takie trochę postarzane, retro, tak?
#3011 |
Zadomowienie
|
to i ja wstawię filmik
![]()
#3012 |
Zakorzenienie
|
kism, ale Kajko zasuwa
![]() ![]() A ja właśnie ugotowałam Maćkowi na jutro spaghetti bolognese z cielęciną ![]() Napiszę jak ![]() Ugotowałam 30 g makaronu nitki, odcedziłam, połowę odłożyłam do miseczki na następny obiadek. ![]() Jedną niewielką marchewkę (wielkości parówki) i kawalątek selera obrałam i starłam na grubych oczkach tarki. Cienki plasterek cebuli drobno posiekałam. Wszystko to dusiłam pod przykryciem w rondelku w malutkiej ilości wody (tyle, że nawet nie przykrywała warzyw) z łyżeczką oliwy. Dodałam 25 g cielęciny wcześniej ugotowanej i rozdrobnionej (u mnie z zamrażalnikowych zapasów), 1/5 szklanki przecieru pomidorowego, dużą szczyptę bazylii, pogotowałam 2-3 minuty. Dodałam makaron i zmiksowałam z grubsza ![]() Smacznego! ![]()
![]() |
#3013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3014 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciukiżeby z twoją tarczycą było wszystko ok Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... to może będę wrzucać do jednego posta i umieszczę link w podpisie?
![]() Powiedzmy, że tutaj będą ![]() Baza na zupkę Jak przygotowuję warzywa na zapas Spaghetti bolognese z cielęciną Danie z burakami i kaszą jęczmienną Kasza jęczmienna z pomidorami i indykiem Barszczyk czerwony z ziemniakami i żółtkiem Krupniczek z kaszką kukurydzianą / zupa krem z zielonych warzyw z cielęciną Ogórkowa Kapuśniak ze słodkiej kapusty Sos koperkowo-brokułowy z cielęciną Sos pomidorowy z łososiem Kopytka Budyń na mleku modyfikowanym Barszczyk ukraiński
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2013-03-14 o 11:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
rinco, pytałaś o owoce.
Daję Maćkowi razem z kaszami różnego rodzaju. Czasami jaglanka z jabłkami (czasami dodaję jagody, maliny), do tego rodzynki i cynamon, albo suszone morele. I miksuję. Albo ryż z jabłkami, albo ryż z gruszką, albo owsianka z owocami, kasza orkiszowa ![]() Np. dzisiaj i jutro ma ryż z jabłkami, rodzinkami i malinami, z odrobiną cynamonu. Wczoraj miał truskawki z jagodami (to akurat rozmrożone surowe), dziadek lekko podgrzał i dodał troszkę kleiku ryżowego. ![]() Dzisiaj mąż kupił mrożone śliwki. Zrobię mu z cynamonem i dodam kaszkę wielozbożową ![]() Jak widzisz całkowita improwizacja ![]() A jeszcze tylko szybko skrobnę nt tego co gotujesz. Nie żebym chciała krytykować, nie odbieraj tego w ten sposób proszę. Tylko jak gotujesz warzywa to w malutkiej ilości wody, po co odlewać cenne składniki odżywcze? I dlaczego tak długo jeśli mogę wiedzieć? A kaszę mannę i żółtko możesz dodawać pod koniec gotowania, kilka minut wystarczy, nie będziesz musiała dodatkowo gotować. Chyba, że lubisz ![]()
![]() |
#3018 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie,
Borys chory.. grypsko go dopadło... ![]() Jest taki biedniusi, że matce sie serce kraje ![]() ![]() Cytat:
![]() apropos rehabilitacji.. my też tak średnio intensywnie ćwiczymy. Odkąd Bo zaczął się ruszać, to mam wrażenie, że "sam siebie leczy" ![]() a tak się właśnie leczy sam : http://www.youtube.com/watch?v=vvsA7cmqUJ8 http://www.youtube.com/watch?v=2qWTP-YC5gI http://www.youtube.com/watch?v=B4NVyOwAVp4 no .. to miłego seansu ![]() Pan dr który do nasz przyszedł na wizytę domową jest też alergologiem, więc pokazałam mu wysypkę Borysa. Ma takie czerwone maluteńkie krosteczki na łokciach, troszkę na wewnętrznej stronie kolan, troszkę na brzuszku. Moja lekarka powiedziała, że to może być alergia w sumie na wszystko i teraz ciężko będzie się dowiedzieć na co, a nie wygląda to jakoś mega tragicznie i z tego co ona obserwuje to raczej Borysa nie swędzi, kazała tylko nawilżać. No ale ten pan dr powiedział, że to skazowe jest i co dziwne.. kazał zmienić mleko z Beblon 2 na NAN HA 2 .. nic nie powiedział o mojej diecie, a wiedział, że karmię piersią i że dokarmiamy Borysa Bebilonem. Wszystko odbyło się tak szybko a ja byłam zaaferowana tą całą grypą i temperaturą Borysa i jego pierwszym w życiu kaszlem, że nie dopytałam o co biega z tą alergią. Podeszłam do tego dość ostrożnie, bo wiem, jak szybko lekarze stweirdzają skazę.... ale nie dawało mi to spokoju, więc zabrałam się za czytanie opini w necie o tym panu i ma w zasadzie bardzo dobre! W szczególności odnośnie leczenia alergii! i sama nie wiem.. no nic.. jak nam się skończy Bebilon to kupię NAN HA i zobaczymy. W sumie to po konsultacjach z dziewczynami z FB obstawiłyśmy seler, który dodałam do zupki. Nie podaję mu tego selera już 2 dzień, i tak jakby wysypka jest mniejsza, aczkolwiek nie zniknęła. Nie pamiętam tylko czy była zanim zaczełam do moich zupek dodawać seler. kism jaki Kaj jest już męski !!! I jak się przemieszcza super !!! Myk myk myk .. i jest ! ![]() nie , no nie mogę się napatrzeć ! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() _agataprzyznam się szczerze, że inspirujesz mi tymi kulinarnymi postami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Świetnie się porusza ![]() ![]() Mojej małej do niego to bardzo daleko.... ![]() Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale super ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2013-01-17 o 20:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ten makaron to taki zwykły, czy jakiś specjalny? Domowej roboty? Ja jeszcze wprowadzam gluten, ale jak skończę to też zrobię spaghetti ![]() Cytat:
![]() Wody z warzyw praktycznie nie wylewam, bo wszystko mi idzie albo do zupki albo gotuję na tej wodzie mannę i żółtko. A gotuję tak długo, bo potem jak mam przetrzeć przez sitko to jak są twarde warzywa to ciężko idzie. A zależy mi na tym sitku, bo jak wszystko miksuję to wychodzi albo całkowita breja albo za duże kawałki. Tak samo mięso - boję się, żeby nie było surowe, więc wolę przegotować niż niedogotować ![]() Nie wiem, może Twój sposób jest lepszy, ale zanim go tu podałaś to ja już wypracowałam swój i tak się do niego przyzwyczaiłam, że już nie umiem inaczej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- millena Twój Borys też nieźle się porusza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Mam pytanie z innej beczki ![]() Czy Wasze dzieci też biorą do buzi wszystko co napotkają na swojej drodze? A jeśli tak to co wtedy robicie? Czy macie pod tym kątem zdezynfekowany cały dom? ![]() Acha i jeszcze jedno ![]() Jak czyścicie zabawki, na których jest napisane, żeby czyścić powierzchniowo? (przeważnie pluszaki z czymś w środku, np. piszczałką). Seba wszystko bierze do dziuba, co mogę to mu wyparzam (plastiki), a resztę staram się pilnować, ale i tak bierze jak nie widzę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3022 |
Rozeznanie
|
Nie chce mi cytować
![]() Kaj i Borys super chłopaki ![]() ![]() rinco ja nic nie wyparzam i nie myję ![]() ![]() ![]()
#3023 |
Zakorzenienie
|
_millena, Borys jest rewelacyjny! Żywe srebro
![]() Makaron bezjajeczyny, najzwyklejsze nitki jak do rosołu. Niby makaron można chyba po 10, miesiącu czy jakoś tak, ale Maciej je i ma się dobrze. ![]() rinco, skuś się i może chociaż mannę gotuj z warzywami ![]() ![]() A w kwestii miksowania, powoli powoli już mniej rozdrobnione trzeba dawać więc może jednak zblenduj... ![]() Mycie zabawek... hmm... nie wyparzam, kiedyś jakieś gryzaki wrzątkiem przelewałam. Maciej do buzi bierze absolutnie wszystko, liże podłogę, więc mycie zabawek nie ma sensu ![]() A jak jakiegoś pluszaka zabrudzi jedzeniem, to piorę w pralce ![]() ![]()
![]() |
#3024 |
Wtajemniczenie
|
Millena - Bo jest super grzecznym chłopakiem, muszę chyba Wam nagrac moją Hanię, to jest dopiero uciekinier i nie potrafi tak ładnie jak Borysek siedziec na kanapie
![]() ![]()
#3025 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Zadomowienie
|
Dziekujemy za komplementy, filmy sa jeszcze z zeszlego roku z grudnia i z 1 stycznia tego roku, Borys jest jeszcze bardziej sprawny teraz i zaczyna powoli trzymac sie wszystkiego co znajdzie pod ręką i rozpoczyna wstawanie. Najwieksze ciary mam gdy widzę, że podnosi się przy wykorzystaniu szafki rtv. Ona ma półkę i po prostu juz widzę jak Bo sie puszcza i uderza broda o półkę, krew , łzy, szpital
![]() Cytat:
Zabawek nie wyparzam.... Wlasnie.... Moze bym wreszcie chociaż smoka wyparzyla raz na ruski rok .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zakorzenienie
|
Hej, Myslalyscie o pierwszych bucikach takich juz do chodzenia?
Polecacie jakies firmy ? Pierwsze buty na wiosne to maja byc kozaczki takie do kostki, a pozniej w lecie juz nasze dzieciaki beda mogly chodzic w sandalkach ? Juz wiem, ze w moim miescie nie bedzie wielkiego wyboru bucikow, na internecie widzialam wczoraj w super promocjach np z Ecco, no ale pierwsze buciki trzeba mierzyc ;/ Dzieci sliczne, filmikow jednak nie ogladam bo moj intrernet mi na to nie pozwala, poprosze o wiecej zdjec ![]() Agata swietne przepisy, wrzucaj czesciej! My wczoraj jedlismy zupke z brukselki, maly zjadl cala porcje na 2 dni. ![]() a jak z borody mu skapnelo na krzeselko do karmienia to zaczal lizac. Takze smakowalo! ![]() -Pluszowe zabawki mam pochowane w pojemnikach z zamknieciem <z ikea, ktos niedawno wrzucal wlasnie regal trofast> zeby sie nie kurzyly ![]() -I nas nie ominela choroba, choc w sumie Leona trzymalo 2 dni. -Leon jeden z staryszych, a zebow brak ![]() Chyba tyle ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-01-18 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie.. chcę wprowadzić żółtko.. jak to zrobić ? Ugotować jajco osobno ? (moge posolić wodę ?) czy rozbić surowe i wrzucić do gotujących warzyw czy tam do podgrzewanej zupki i zagotować ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Borys świetny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Zapomnialam ![]() _agata takie spaghetti to i ja bym zjadła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.