2011-11-27, 18:51
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Cytat:
Napisane przez O La La
A gdzie ta wysypka,w jakich miejscach? Czy Twoje dziecko nie chorowało ostatnio? Bo jak Mój Mały ostatnio coś złapał,pisałam o tym...miał goraczke i kaszel-poszliśmy do lekarza i nic nie przepisali,powiedzieli że minie,minęło oczywiście  za jakieś 1,5 dnia  ale na nast.dzień pojawiła się wysypka na pleckach i brzuchu i okazało się że to objaw kończącej się choroby (jak tylko na brzuchu i na pleckach,nigdzie indziej) i po dwóch dniach samo zniknęło-więc może u Was to też taki objaw,a nie uczulenie.  [COLOR="Silver"]
|
wysypka jest na brzuszku i pleckach ale mamy już ją od tygodnia więc to chyba nie to, masz chyba na myśli tzw trzydniówkę którą już kiedyś też przechodziłyśmy a podobno ją się przechodzi tylko raz więc raczej odpada.
Cytat:
Napisane przez monis 1
Witam 
My jak żadko kiedy siedzimy dzis w domku..., Kubuś sobie śpi a ja postanowiłam Was odwiedzić,
K kaszle mi od kilku dni, byliśmy u lekarki ale powiedziała że czyściutko osłuchowo i w gardle, kazała oklepywać i robić inhalacje. Ale dziś strasznie charczy w klatce piersiowej, jakby pokasłał pare razy to by to odkalsnął ale jak na złość nie chce i po oklepywaniu też nie kaszle. Żadnych syropów nie dostaliśmy bo ponoć wszystkie po 1 roku. Mam nadzieje że szybko przejdzie
Życzę zdrówka
Ja bym na Twoim miejscu odwiedziła alergologa. My mieliśmy tak na wakacjach że K dostał na plecach strasznej wysypki i nie schodziło i to był początek alergii. Po dwóch tyg. miał tak zsypane plecy że dostaliśmy odrazu maść sterydowąi kropelki Zyrtec i tak się zaczęła nasza przygoda z alergią...  Teraz jesteśmy pod stałą opieką alergolog i mamy całą kurację pielęgnacyjną
Karmisz piersią?Jeżeli tak to przeanalizuj co jadłaś i moze czy wprowadzałaś małemu coś nowego do diety?
Świetne te zabawki , kupowałaś z tej strony?
|
chyba tak będę musiała zrobić zadzwonię jeszcze jutro do mojej lekarki. Nie karmię piersią a z nowych rzeczy w ostatnim czasie podawałam jej nowy smak soczku Bobofrut (z czarną porzeczką) i winogrona nie wiem czy to może uczulić? Na co Twoja dzidzia jest uczulona?
A zabawki tak, kupiłam na tej stronie.
|
|
|