Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-30, 10:49   #785
ivonka7
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Lacibios Femina biorę, zalecone przez mojego lekarza
Oczywiście że jak antybiotyk to tylko z osłoną, a w ciąży to z podwójną dosłownie: doustnie mam Provag a dopochwowo: Floragyn. Wszystko z dobrą flora bakteryjną.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dziewczyny a odnośnie tych laktatorów, to one są niezbędne ja chce karmić piersią, ale gdyby się np okazało że nie mam pokarmu to wtedy jest to zbędny wydatek? Zastanawiam się czy już kupić czy później dopiero jak sie okaże niezbędny to zlecić to mężowi (jak ja bede w szpitalu). Chociaż ja należe do tych osób które wolą być przygotowane na wszystko więc pewnie kupie, teraz mam czas to mogę wybrać jakąs korzystną cenę
Słuchaj praktycznie nie ma takich sytuacji że nie ma pokarmu, tak jak już któraś dziewczyna pisała-jak lekarz jej powiedział że to musiałoby być ciężkie schorzenie lub wada anatomiczna.
Jeśli będziesz pozytywnie nastawiona to pokarm będzie bo bliskość maluszka będzie go stymulowała.
A po tym jak widziałam moją szwagierkę wyjącą z bólu w szpitalu podczas nawału pokarmu -i jej męża który w nocy leciał po laktator- oczywiście kupił byle jaki To jednak wole mieć nawet ręczny na wszelki wypadek. Może być tak że laktatorem będzie można delikatnie przed karmieniem poluzować pierś, żeby maleństwu łatwiej było uchwycić sutek. Tak więc laktator będzie, jaki to jeszcze zobaczymy

Ja jestem w 26 tyg.4d. i jeszcze trochę się stresuje przedwczesnym porodem, ale na pocieszenie powiem wam że moja bliska koleżanka-jeszcze ze studiów urodziła córeczkę w 25 tyg.Była malusieńka -na jej nadgarstek mogła wsunąć swoją obrączkę. Ale wszystko super się rozwijało i tak jest nadal. Mała poszła w tym roku do przedszkola i jest całkowicie zdrowa. Więc uszy do góry -jesteśmy już w miarę bezpiecznym okresie ciąży
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora