|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
to i na przesyłce zaoszczędzisz
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Jeśli chodzi i brzuch, to w miejscu, w którym się regularnie mierzę mam 92 cm, na wysokości pępka 89 ![]() Dziś wizyta i jak zawsze jak jadę do lekarza - brzydka pogoda
|
#784 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aczkolwiek teraz poważnie się zastanawiam nad TT - bardziej chwalą na necie, mniej części składowych, ale za to podobno ta nakładka na pierś żółknie i mam wrażenie że jest strasznie duża w porównaniu do nakładki do laktatora Avent. Do sklepu się przejdę do popatrzę na żywo laktatory Avent, TT i inne ![]() Ja w każdym razie podstawowy zestaw czyli laktator i butelkę zamierzam mieć na początek na wszelki wypadek i zabiorę do szpitala, nigdy nic nie wiadomo, a jak nie będę mogła piersią karmić to wtedy się dokupi więcej butelek. Wolę być spokojna. Cytat:
![]() Cytat:
, ale jeśli już to może może tę drugą, bo ładnie dół się kończy tak ołówkowo, bardziej elegancka wydaje się ta sukienka.
|
|||
|
|
|
#785 | |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście że jak antybiotyk to tylko z osłoną, a w ciąży to z podwójną
dosłownie: doustnie mam Provag a dopochwowo: Floragyn. Wszystko z dobrą flora bakteryjną. Cytat:
Jeśli będziesz pozytywnie nastawiona to pokarm będzie bo bliskość maluszka będzie go stymulowała. A po tym jak widziałam moją szwagierkę wyjącą z bólu w szpitalu podczas nawału pokarmu -i jej męża który w nocy leciał po laktator- oczywiście kupił byle jaki To jednak wole mieć nawet ręczny na wszelki wypadek. Może być tak że laktatorem będzie można delikatnie przed karmieniem poluzować pierś, żeby maleństwu łatwiej było uchwycić sutek. Tak więc laktator będzie, jaki to jeszcze zobaczymy ![]() Ja jestem w 26 tyg.4d. i jeszcze trochę się stresuje przedwczesnym porodem, ale na pocieszenie powiem wam że moja bliska koleżanka-jeszcze ze studiów urodziła córeczkę w 25 tyg.Była malusieńka -na jej nadgarstek mogła wsunąć swoją obrączkę. Ale wszystko super się rozwijało i tak jest nadal. Mała poszła w tym roku do przedszkola i jest całkowicie zdrowa. Więc uszy do góry -jesteśmy już w miarę bezpiecznym okresie ciąży
|
|
|
|
|
#786 |
|
Konto usunięte
|
Hej
kiedyś napisałam parę postów w Waszym wątku ale później przez przeprowadzkę nie miałam stałego dostępu do internetu (podczytywalam Was kiedy mogłam bo łapie się do wątku).Prosiłabym osobę opiekującą się wątkiem o dopisanie mnie do listy z terminem na 18 marca i znaczkiem wskazującym na Synka.Przy okazji chciałabym przywitać się ze wszystkimi korzystającymi z tego wątku. Chętnie poradze się Was w pewnych sprawach i dowiem ciekawych rzeczy .
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
mag_99 przepraszam nie nadrobiłam jeszcze Was bo siedze w pracy i mam tu beznadziejnego laptopa co ciągle się wiesza...
Kochana ja jestem w Askocie na Zakrzowskiej co tydzień... ![]() w ten piątek znowu się wybieram... już chyba mnie tam znają... za dużo, za dużo... po mału tracę radość z wyboru wózka ![]() dochodzę do momentu,że jestem w stanie wydać każdą sume by mieć święty spokój... aguśka masz racje napewno wygodniej będzie mi wrzucić córkę do wózka i pojechać gdzieś moja mama patrzy na to z innej perspektywy bo w tamtych czasach raczej nie jeździła ze mną załatwiać sprawy tylko na spacerki blisko domu... |
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;30808865]
Przy okazji chciałabym przywitać się ze wszystkimi korzystającymi z tego wątku. Chętnie poradze się Was w pewnych sprawach i dowiem ciekawych rzeczy .[/QUOTE]wiec witaj
|
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez jestem zakochana w mutsy - urban rider marzenie ale i ok 3 tys w końcu je tam produkują
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale rzeczywiscie dobrze jest sobie popatrzec jeszcze na zywo na te laktatory. ![]() [1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;30808865]Hej kiedyś napisałam parę postów w Waszym wątku ale później przez przeprowadzkę nie miałam stałego dostępu do internetu (podczytywalam Was kiedy mogłam bo łapie się do wątku).Prosiłabym osobę opiekującą się wątkiem o dopisanie mnie do listy z terminem na 18 marca i znaczkiem wskazującym na Synka.Przy okazji chciałabym przywitać się ze wszystkimi korzystającymi z tego wątku. Chętnie poradze się Was w pewnych sprawach i dowiem ciekawych rzeczy .[/QUOTE]witaj Masz podobny termin jak ja...ja w sumie mam juz 3 terminy, ale pierwszy z om to 19 marca. gratuluje synka
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
oki dziewczynki nie piszcie za dużo bo lecę robić pranie ręczne, mam taką stertę grubych rajstop do uprania, że sama nie wiedziałam, że tyle ich posiadam - no ale wyszło moje chodzenie w sukienkach i niekupowanie ciążowych spodni!
buziaki i do potem! |
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi też ta druga bardziej się podoba o widze ze tu wiecej Dominików się szykuje nie tylko u mnie ![]() co do butelek to ja chyba tez kupie antykolkowa TT a czy smoczki z tej firmy też są dobre??? a ja pod pępkiem mam 94 cm
|
|
#795 | |
|
Rozeznanie
|
magzulaa witaj
Cytat:
Mam katalog firmy medela, popatrzyłam sobie na ręczne laktatory medeli i jakoś nie przypadły mi do gustu, co innego elektryczne laktatory. A jestem taka happy, mój TŻ wylicytował na allegro bardzo fajny zestaw ciuchów ciążowych dla mnie Jeszcze jedno, pamiętacie jak kiedyś opowiadałam o tym, że kółka do wózka, który dostaliśmy z Holandii od brata TŻ się rozwaliły i kombinowaliśmy jak tu by wymienić. Nie mogliśmy znaleźć takich samych kół, szukaliśmy opon pod wymiar, a serwis chicco w Polsce nie działa, więc mój TŻ znalazł bardzo podobny, prawie taki sam wózek jak my mamy tylko model starszy, z takimi samymi kółkami, i kupił za 50 zł cały wózek tylko po to żeby kółka mieć, odbiór 25 km od domu. Ogólnie wózek w takim sobie stanie, ale kółka w dobrym stanie i będę miała w razie czego części do naszego wózka jakby się coś przez te 2 lata urwało, popsuło itp. A i tapicerkę wypiorę i będę miała w razie czego na wymianę, jak ta nasza brązowa tapicerka się ubrudzi i będzie schła. Kolor tapicerki tego drugiego wózka taki sobie, ale ważne, że nie porwana. Poza tym dostaliśmy tez przeciwdeszczowy daszek czy jak to się nazywa i przy okazji jeszcze mieliśmy show obsługi wózka ten wózek genialnie się składa i rozkłada Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-30 o 11:37 |
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczynki
![]() ja dzis jestem zabiegana, ale moze jakos uda mi sie kiedys nadrobic ![]() teraz bedzie ciezko, bo musze sie przygotowywac do egzaminu z angielskiego (na 10. grudnia), takze pewnie niewiele mnie tez bedzie ![]() jeszcze tylko wrzucam nasza fotke w 26tc (+7kg )
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy Mała nie przegryzła smoczka.Co jeszcze jest w butelkach TT ( nie wiem jak w innych ) to nie ścierają się napisy z miarką , są też bez napisów z takimi tłoczonymi pojemnościami , ale to w nocy nie za bardzo się sprawdza .Powiem Wam ,że mam dzisiaj smutny dzień.Potwierdzono u Córki mojej koleżanki nowotwór złośliwy ukladu limfatycznego.Wcześniej były podejrzenia , ale była nadzieja,że to tylko pomyłka, dzisiaj nadzieja odeszła.Nie wiem jak rozmawiać z tą koleżanką, tzn, wiem , ale jak nie płakać razem z Nią.Ja jestem pełna wiary ,że uda się to wyleczyć, ale wiecie jak to jest.Koleżanka na dniach rodzi drugą Córkę..... |
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
konia, bardzo przykra wiadomość
![]() Niestety, jeśli koleżanka ciężko przeżywa wiadomość ciężko będzie pozostać "obojętną". Niby nadzieja jest zawsze...
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- a tak w ogole, to ogladalam wasze focie na mailu dziewczyny, jakie wy macie figury ja przy was to jak slonica juz wygladam ![]()
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się tylko jeszcze nad kolorem
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze takie przerażenie przychodzi jak się takie rzeczy dzieją tak blisko ... Dziewczyny cieszmy się ,że jesteśmy zdrowe, bo to jest najważniejsze. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-30 o 12:03 |
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
konia bardzo dolujace jest to co napisalas.
Nie ma slow ktore pociesza, tylko chyba bycie przy niej, przytulanie, nie zostawienie jej w tym samej, moze pomoc psychologa.... nigdy nie pogodze sie z tym ze tak malutkie dzieci choruja tak ciezko i umieraja To jest dla mnie jedna z najwekszych okrutnosci swiata.gucia piekny brzus. Cytrynka o to milo wiedziec
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))No wybór jest duży, ale myślę że najlepiej sobie określic - co dla Ciebie jest najwazniejsze w wózku + określic cenę i iśc tym tropem. Ja też długo myślałam nad droższymi, a wybrałam Tako i myślę, że będzie ok. Tak jak pisała mag_99 różnicę w cenie przeznaczyłam na lepszy fotelik A później i tak pewnie jeszcze dokupię jakąś lekką spacerówkę.---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- widzę, że imię mojego mężusia robi się modne ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- gucia super brzuś! ))) ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Konia smutna wiadomośc, współczuję koleżance;(( |
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro, ze takie rzeczy sie dzieja... ![]() czesc dziewczyny .. ja znowu z mezem w firmie. Pol nocy nie spalismy oboje, wiec czuje sie jak po zderzeniu z tirem ... malutka aktywna jak nie wiem milego dnia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak robisz? Hmmm... zupka pomidorowa z wczoraj a na drugie chyba naleśniki, bo mnie naszło ![]() Cytat:
Ja jestem nastawiona jakoś na TT, więc będę kupować butelki TT. Zastanawiałam się właśnie nad kupnem laktatora po porodzie, ale jednak po przeczytaniu Waszych opinii na ten temat, jednak zakupię wcześniej. Najwyżej jak nie będzie używany to sprzedam. A lepiej faktycznie dmuchać na zimne i być przygotowanym na wszystko. Tylko nie wiem czy ręczny czy elektryczny, ale chyba z przewagą na elektryczny... ![]() Cytat:
bardzo ładna ta sukienka [1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;30808865]Hej kiedyś napisałam parę postów w Waszym wątku ale później przez przeprowadzkę nie miałam stałego dostępu do internetu (podczytywalam Was kiedy mogłam bo łapie się do wątku).Prosiłabym osobę opiekującą się wątkiem o dopisanie mnie do listy z terminem na 18 marca i znaczkiem wskazującym na Synka.Przy okazji chciałabym przywitać się ze wszystkimi korzystającymi z tego wątku. Chętnie poradze się Was w pewnych sprawach i dowiem ciekawych rzeczy .[/QUOTE]![]() Konia przykro mi... Dzień dobry ![]() Ja przeglądnęłam ciuszki które dostaliśmy, odłożyłam sporo dla chłopca z tego, bo pójdzie to dalej Kilka rzeczy trzeba będzie dokupić, bo brakuje np śpiochów, rajstopek, ale tak to wszystkiego pełno i obawiam się, że nasze dziecko zajmie więcej miejsca w szafkach niż my
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona przyjaciółek nie ma, no chyba że można tak nazwać mnie , zaoferuję na pewno pomoc przy Maleństwie jak się urodzi,żeby mogła do szpitala jeździć, idzie cięzki czas
|
|
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
gucia nie przesadzaj brzuś masz śliczny i żadna słonica z Ciebie
konia przykro mi to niesprawiedliwe ze spotyka to małe dzieci??? A czy w tym przypadku nie pomogła by krew pępowinowa ??kiedyś słyszałam o tym że pomaga w różnych chorobach
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
sliczny brzuszek
![]() konia przykra wiadomosc
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-30 o 12:19 |
|
|
|
#809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Karolca - czy ewentualny kontakt do mnie mogę Ci wysłać np przez PW? Bo nie mam dostępu do Waszego maila
|
|
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
koniakonia- musisz być silna podwójnie dla koleżanki.ona teraz siły właśnie potrzebuje...echhh...ciśn ie się tylko na usta-dlaczego????????za co???????
![]() gucia-śliczny brzuszek byłam dzisiaj u fryzjera..farbowałam włosy.Maluch tak się rzszalał, że w szoku byłam. chyba nie bardzo zapach farby mu pasował...aż mi głupio że go trułam tym smrodkiem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

właśnie sprawdziłam gdzie można tą sukienkę kupić okazało się że w Gliwicach, dlatego już wysłałam meila z pytaniem czy mogę przyjechać sobie ją przymierzyć
to i na przesyłce zaoszczędzisz 

co to w końcu było?

)

to niesprawiedliwe ze spotyka to małe dzieci??? A czy w tym przypadku nie pomogła by krew pępowinowa ??kiedyś słyszałam o tym że pomaga w różnych chorobach