Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aborcja
Wątek: Aborcja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-08, 23:41   #827
dawidowskasia
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Całkowicie się zgadzam, szczególnie z pogrubionym.

To straszne Lisabeth, że byłoby Ci przykro bardziej, gdyby umarł ktoś dorosły niż noworodek. Bo pomijam aborcję i że może są sytuacje, że można w pewnym stopniu zrozumieć kobietę usuwającą ciąże. Lecz, żeby cenić bardziej życie dorosłego niż noworodka? Przykro mi, ale dla mnie to straszne. Pewnie wiele osób myśli tak samo, dlatego tak wiele potem noworodków jest znajdowanych w śmietnikach czy gdzie indziej.... Bo uważa się, że "nie chce miec problemu"to wiadomo.
Życie każdego człowieka jest ważne, nawet gdy nie wygląda na to, by był kochany i komuś potrzebny.
Takie wartościowanie jest złe, bo naprawdę można dojść do absurdalnych wniosków.
Np właśnie do takich, że np jak dziecko straciło rodziców,m jest samo na świecie, może jeszcze bardzo chore, to jest zbędne i tylko je zabić. To straszne...
to prawda, ale dla mnie też straszne jest to,ze z taka łatwoscią zabijamy zwierzęta, które cierpia i się boją. To nam nie przeszkada zabijać małych zwierzątek nawet w obecności ich matek
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora