Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja włosów zgodnie z fazami Księżyca.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-11, 17:55   #34
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja włosów zgodnie z fazami Księżyca.

Cytat:
Napisane przez Weronikapr Pokaż wiadomość
Tak. Po farbowaniu zawsze kilka dni jest wręcz lepiej niż tuż przed, jak chodzi o układanie. Oczywiście miewam "bad hair days" ale tego też nijak nie wiążę z okresem, po prostu raz na jakiś czas się budzę i one nie chcą się ułożyć. Ale nie tak, że np. w czasie okresu przez te kilka dni
dziękuję
To potwierdza wypowiedzi, które znalazłam na innych forach - części się udawało, cześci znów nie...
Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
tak, a farbowaie wlosow podczas okresu sprawi ze kolor nie wyjdzie
witam w XXI wieku.
Zgodnie z tym, co wyżej podawałam, może być różnie. Przed miesiączką skóra produkuje więcej sebum (stąd też liczne niespodziewajki ), więc jest go więcej na włosie (głównie prostym, bo na kręconym przesuwanie się ku końcóce jest utrudnione). Dlatego - podobno, bo wiarygodność strony, na której to znalazłam, nie jest mi wiadoma - też farba może nie chwycić. I coś w tym jest, albowiem często wizażanki, by chronić włosy przed działaniem farby, nakładają przed koloryzacją olej...
Z Księżycem nadal niewiele ma wspólnego
Ale z regulacją tłuszczową skóry w cyklu miesięcznym owszem.

Cytat:
Napisane przez Aniamaluje Pokaż wiadomość
niby tak, ale nie ścinanie rozdwojone końcówki się wykruszają, więc jednak ma
Nieścinane rodzwojone końcówki się wykruszą, ale i rozdwojenie postąpi wyżej. Wykruszą się z powodu zniszczeń, a nie Księżyca.
Cytat:
Też nie wierzyłam w takie rzeczy (ogólnie jestem ateistką), ale lubię sobie eksperymentować i sprawdzać różne "pierdoły". Zdaję sobie sprawę, że mamy XXI wiek i nauka postąpiła mocno do przodu, ale niejednokrotnie w swoim życiu przekonałam się, że takie rzeczy jak siła myśli działają. I nie mówię tu efekcie placebo, ale realnym wpływie na stan rzeczy, np. polecam zrobić ten eksperyment http://www.dobrametoda.com/EMOTO/Emoto.htm, ja zrobiłam i oniemiałam Od tej pory najpierw coś sprawdzę zanim wyjadę ze swoim sceptycyzmem
Ale mamy tez coś takiego jak efekt samospełniającej się przepowiedni.
Oraz to, że jeśli uśmiechniemy sie do kogoś, to prędzej odpowie uśmiechem niż zaatakuje. Istnieją między nami sprzężenia zwrotne i moim zdaniem sporo da się uzasadnić fizyką i chemią.
Ale że są światy, które nie śniły sie naszym filozofom, że mogą istnieć inne wymiary poza nam znanym fajnie wierzyć

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Heroldin, ja się nie śmieję. Wiem, że księżyc ma duży wpływ zarówno na naturę nieożywioną jak i na żywe organizmy. Po prostu nie uważam, że cięcie włosów ma wpływ na ich porost Niezależnie od faz księżyca.
Popieram
Cięcie może mieć wpływ na późniejsze zachowanie całego włosa i końcówki - choćby degażowane kręcone będą się nadawać do ponownego cięcia.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-12-11 o 17:58
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując