Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-11, 21:08   #118
maryanna3
Zakorzenienie

Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
witamy 50latka znów.
.
ej a ja myślałam że eos50 to 50latek chyba że jest ich wielu
Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
a po co facetowi dziecko skoro nie zamierza z nim w domu siedzieć
Owszem, są kobiety, dla których przyjemnością jest spędzać czas z dzieckiem a są i takie, dla których to problem (mimo,ze swoje dziecko kochaja to chciałyby robić wiele rzeczy ponadto)

dobra, ja kiedyś pisałam prace na temat feminizmu i pytałam dziewczyny co myślą na temat feministek etc to opinie były różne, ale kiedy spytałam czy chcialyby pełnić rolę kobiet rodem z XIX wieku to się zarzekały,że nie
Moim zdaniem to właśnie wpływa takich nieszczęśliwych kobiet typu Środa - sorry, ale kto chce się z nimi utoższamiać?
Choc jak zadasz pytanie czy wolisz byc Środą czy gospochą, o jakiej mówi Arakiel to każda krzyknie,ze Środą
no właśnie a to o co walczą feministki to już teraz może nie jest żebyśmy nie wróciły do XIX wieku ale żebyśmy nie cofały się tylko poprawiały swoją sytuację(np. równe płace dla kobiet i facetów co akurat jeszcze jest często zaniedbywane, facet dostaje więcej za dokładnie tą samą robotę niż kobieta) nie kosztem mężczyzn

tzn. mężczyzn w miarę rozumnych a nie szukających lalki połączonej z odkurzaczem oczywiście i odzywającej się wtedy kiedy pan skinie palcem wskazującym prawej ręki

nie ma co iść w skrajności, ja tam nie będę ani gospochą ani taką nawiedzoną Środą, mam nadzieję że jestem i będę kobiecą kobietą(czyli wg. mnie niezależną, mądrą, mającą do siebie szacunek) tak w związku jak i w życiu ogólnie.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
skąd wiesz, że jest nieszczęśliwą kobietą?

Nie wiem, co Wy macie z tą Środą; nie raz i nie dwa jej słuchałam usiłując doszukać się głupot w tym co gadała i jak dla mnie wcale jakichś specjalnych bzdur nie plotła (nie twierdzę, że znam wszystkie czy nawet większość jej wypowiedzi).
tzn. wiesz nie wszystko co mówi jest głupie, z wieloma rzeczami się zgadzam ale poczytałam kiedyś jej bloga+widziałam ją parę razy w jakiś programach i szczerze w wielu kwestiach wg. mnie przesadza(np. wychowanie dzieci), nawet nie tyle przesadza ale przedstawia to w tak odpychający sposób że mnie się jej słuchać odechciewa...ale to moje subiektywne odczucia

Edytowane przez maryanna3
Czas edycji: 2011-12-11 o 21:15
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując