![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?
Wiecie co ja tak myślałam nad tym czemu dużo kobiet ma tak wiele za złe feministkom i czemu tak wiele kobiet powiela to durne zdanie że feministka to taki babochłop co najchętniej by mężczyzn zrównał z ziemią
I jakoś tak mi się zdaje że one podświadomie chcą się przypodobać facetom, których raczej większość(nie mówię że wszyscy) ma do feministek nastawienie negatywne. Ale mogę się mylić po prostu staram się znaleźć powód dlaczego kobiety kobietom w tak bardzo ważnych sprawach są często mocno nieprzychylne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy co uznamy za termin feminizm. Wg mnie tak jak jest, jest ok tzn mogę robic wszystko co mi się podoba - a to,że jakaś laska mi powie,że kobieta jest od sprzatania mnie wali ![]() Presja społeczna też mnie nie interesuje - ba! ja żyjąc tak jak żyje nawet jej nie doświadczam. Ale prawdą jest,że nie będę się utożsamiała z poglądami kazdej kobiety, która uważa sie za feministkę np prof Środa - wg mnie to zwykła prostaczka (vide program u Lisa) , zawzięta, zacietrzewiona kobieta. Co innego Manuela Gretkowska ![]() Podobnie z parytetami - nie jestem zwolenniczką. Nie lubię wciskania kogoś na siłę na listy bo jest kobietą. I boje się,ze wejdą do sejmu kobiety pokroju : Beger, Rokita,Błochowiak, Pitera i wszyscy powiedzą,ze to typowe baby i taki jest właśnie rezultat parytetów. Tak samo zamierzam byc obiektywna i nie kierować się sympatią ze względu na płeć : uważam,że Jan Rokita jest milion razy lepszym politykiem niż jego żona tak jak Suchocka była 100 razy lepszym premierem niż Tusk
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-12-11 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Chyba sobie żartujesz . Gdyby tak kobietom było źle to by wróciły do średniowiecza, ale przykro mi chłopie ![]() Zreszta napisałam powyżej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię tu bardzo ogólnikowo schematycznie(lepsza gorsza) bo tak to upraszczam a feminizm ma też gro innych założeń oczywiście. wiadomo że i wśród kobiet i mężczyzn znajdą się osoby które zajmą się lepiej tym czy tamtym tematem i nie wynika to z płci. a i wśród feministek są nawiedzone kobiety i ja ich za feministki nie uważam, raczej one same się tak nazywają a nie mają z tym kompletnie nic wspólnego(oczywiście jeśli nie mówimy o tym bardzo radykalnym odgałęzieniu tego ruchu)...fanatyzm i przesada w niczym nie są dobre mnie tylko denerwuje kiedy jakaś kobieta powiela te durne stereotypy(przekazywane raczej głównie przez mężczyzn) że ich, tych wstrętnych feministek nie ma co słuchać bo baby głupie, brzydkie pewnie, a tak w ogóle to lesbijki na pewno i z mężczyznami to by zrobiły to co w seksmisji było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwotny instynkt? Kobiece kobiety? wtf ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo baby to mają w genach sprzątanie ![]() ![]()
Jestem tu od 2009r. ![]() Edytowane przez klaustynka Czas edycji: 2011-12-11 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bzdety piszesz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
jestę wieszczę
|
Proponuję kupić robota opiekuńczego, mającego funkcję robota kuchennego, odkurzacz w stopach i opcję wyłączenia dźwięku.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Arakiel to troll ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak mi się to kojarzy, rozmawia dziewczyna ze swoim chłopakiem i co też ona mu powie, że nawet te baby dobrze gadają skoro dobrze wie, że dla niego te baby to żadne baby a brzydkie babochłopy(choć nigdy żadnej nie widział) co bzdury opowiadają(choć nigdy dokładnie nie słuchał bo przy slowie 'feministka' wyłączał radio bądź tv) i nikt ich nie chce w łóżku dlatego muszą się produkować w tej materii no nie powie mu, bo jeszcze biedaczkę rzuci i będzie tragedia serio?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj moze sprostuję , nie wiem na 100 %czy troll, takie moje podejrzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to nie moja broszka taki facet nigdy moim znajomym, kolegą, przyjacielem, a już tym bardziej TŻtem nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() No i nie wszystkie kobiety "jęczą". Mnie np. było bardzo fajnie, i żałuję ogromnie, że "siedzenie w domu" się skończyło ![]()
![]() |
![]() |
#113 | ||
ma zielone pojęcie
|
Ano właśnie.
Poza tym — dlaczego często mówi się tylko o opcjach „brak dzieci w ogóle” i „dziecięcioro dzieci na wychowaniu”? Tak jakby nie można było mieć np. jednego dziecka albo dwojga dzieci? Cytat:
Choć oczywiście są moim zdaniem, rzeczy, które przy dziecku trzeba po prostu odbębnić. Myślę, że żadna matka nie jest miłośniczką zmieniania dziecku pieluch czy karmienia go piersią jak wolałoby się pospać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na szczęście kobiet liczba o jakich marzysz systematycznie spada. ![]() Ja tam naprawdę lubię te wasze niezmordowane próby wtłaczania kobiet na powrót w określone role i schematy; za każdym razem mi to uzmysławia, jak bardzo mężczyźni są zdesperowani wobec perspektywy całkowitej utraty władzy nad kobietami jako takimi. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-12-11 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owszem, są kobiety, dla których przyjemnością jest spędzać czas z dzieckiem a są i takie, dla których to problem (mimo,ze swoje dziecko kochaja to chciałyby robić wiele rzeczy ponadto) Cytat:
![]() Moim zdaniem to właśnie wpływa takich nieszczęśliwych kobiet typu Środa - sorry, ale kto chce się z nimi utoższamiać? Choc jak zadasz pytanie czy wolisz byc Środą czy gospochą, o jakiej mówi Arakiel to każda krzyknie,ze Środą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem, co Wy macie z tą Środą; nie raz i nie dwa jej słuchałam usiłując doszukać się głupot w tym co gadała i jak dla mnie wcale jakichś specjalnych bzdur nie plotła (nie twierdzę, że znam wszystkie czy nawet większość jej wypowiedzi). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
ej a ja myślałam że eos50 to 50latek
![]() ![]() Cytat:
tzn. mężczyzn w miarę rozumnych a nie szukających lalki połączonej z odkurzaczem oczywiście i odzywającej się wtedy kiedy pan skinie palcem wskazującym prawej ręki ![]() nie ma co iść w skrajności, ja tam nie będę ani gospochą ani taką nawiedzoną Środą ![]() Cytat:
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2011-12-11 o 21:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Ale to w sumie ciekawa kwestia. Jaki bylby odbior feministek, gdyby parę medialnych pan, deklarujacych sie feministkami, wskoczylo w mini, perfekcyjny make-up i zarzucajac włosami dalej propagowałyby poglady feministyczne?
I czemu tego nie robią? Wydaje mi sie,ze tego nie lubią,bo to nie w ich stylu,a moze tez z obawy,ze zostana uznane za takie co chca sie przypodobac facetom? A moze trochę z przekory, pod tytułem " Mas mnie za babochłopa?A kij Ci w oko, twoja opinia mnie w ogole nie boli, będę wręcz Cie w tym utwierdzać" Ale to juz tylko takie dywagacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cała debata, ale poziom Środy ukazał się w pełni w 45 minucie http://www.youtube.com/watch?v=xpMUd7jbQQI
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-12-11 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.