Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2
Cytat:
Napisane przez Naleeen
Powiem tak dziewczyny: mam mega dylemat z tymi kosmetykami, moze to z czasem faktycznie staje sie latwiejsze, oby 
|
Naleen, jeżeli masz skórę wymagającą i wrażliwą, to polecam spróbować kosmetyki ekologiczne. Znam dziewczynę, która miała ogromne problemy ze skórą, dużą alergię, przerzuciła się na produkty dla suchej skóry chyba Logony, i od tego czasu ma się świetnie. Wiadomo, każdemu coś innego pasuje, ale warto spróbować. Ja też bardzo sobie chwalę Logonę, Santę, Organix... Na nogach mam atopowe zapalenie, z którym radzi tylko i wyłącznie natłuszczający krem Lavery dla niemowląt. Te wszystkie rzeczy można kupić w dużej ilości sklepów internetowych (na przykład, matique.pl, sklepnaturalny.pl, bioeco.pl - te już wypróbowałam) oraz na allegro. Z reguły z każdym zamówieniem dostajesz dużo próbek, więc możesz sporo wersji kremów wypróbować.
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------
Cytat:
Napisane przez EmilkaZ
A ja jak słyszę ludzi którzy mówią, że kupują buty tylko z naturalnej skóry bo są trwałe i stopa w nich oddycha to mną aż trzepie, i moi znajomi którzy kupują skórzane rzeczy( albo się tym nie przejmują) to przy mnie nigdy nic o tym nie mówią. Ale szkoda, że dalej to robią pomimo moich komentarzy i opowiadań.
Mam nadzieje, że skórzane akcesoria i buty będą znikać ze sklepów. Wysłałam listy z prośbą do niektórych sklepów, często przy kasie pytam czy produkt ma jakieś składniki martwych zwierząt i to głośno o to pytam.
|
Emilka, ja akurat kupuję nieskórzane, bo po prostu nie mogę przejść przez siebie, ale znam osoby, które mają argument nie do pobicia (przynajmniej, ja tak uważam): że skóry są odpadem produkcji mięsa itp, więc i lepiej ich wykorzystać, bo inaczej to jest marnotrawstwo, do tego skóry naturalne się rozkładają i nie zaśmiecają środowisko, a moje buty ze sztucznej skóry będą setkami lat leżeć i zatruwać środowisko, co też na dłuższą metę szkodzi zwierzętom.
Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że coś w tym jest
|