|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2
Oczywiście, że sam tonik niewiele zdziała
![]() Teraz czuję, że to wszystko niewiele pomaga... Co do toników, które wymieniłam- wiem, nie zachwycały składem, ale zawsze po użyciu kremu nawilżającego było wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Raczkowanie
|
ja właśnie mam wysyp od tabletek hormonalnych, pierwszy miesiąc - tragedia, a teraz naprawdę jest dobrze, więc moja rada - zrezygnuj z kupowanych gotowych produktów, poważnie. maść cynkowa, aloes, olej tamanu (cuuuudo, chociaż wali jak maggi), korund jako peeling, glinki (czerwonej używam choćby po to, żeby przejrzeć się w lustrze, wyglądam jak z afrykańskiego plemiona
![]() a żel oczyszczający tak trochę odradzam, spróbuj jakiś olejek myjący i ścierkę z mikrofibry (do kupienia w biedronce i każdym innym markecie) , oczyścisz skórę jak nigdy wcześniej, a będzie nawilżona i naprawdę będzie wyglądała fajnie. polecam, bo to dla mnie temat na czasie, tabletki hormonalne chciały mnie zabić, a się nie dałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Przyczajenie
|
Co do pryszczy, to zalezy. Jezeli sa to ropniaczki, to z peelingami nalezy uwazac, bo mozna nimi to rozniesc i zainfekowac miejsca czyste. Tonik tak, ale bez alkoholu, ew. punktowo, zeby zdezynfekowac ranki i podsuszyc pryszcze. Mozesz rozejzec sie, co ma dermika w linii do tlustej cery. Kosmetyki sa dosyc drogie, ale ja pamietam, ze swojego czasu bylam z niej zadowolona. A mialam naprawde problematyczna cere z ropnymi wypryskami i nie moglam sie tego pozbyc. Jeszcze kosmetyczka po czyszczeniu przykladala mi punktowo olejek z drzewa herbacianego, nie wiem, czy to jest do dostania. Tez ma wlasciwosci dezynfekujace.
To tak z mojego doswiadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
ma zielone pojęcie
|
W ramach offtopu:
Mnie najlepiej skórę oczyszcza... Mydło ![]() Cerę mam normalną latem i suchą zimą. W ogóle się nie maluję. Już w temacie: Wiemy coś o Hegronie? Jak nie to piszemy do niego? Chętnie bym napisała, ale nie za bardzo mogę — to firma holenderska. A ja ledwo co po angielsku mówię ![]()
#4145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że spokojnie możesz po angielsku do nich napisać ![]() A wiecie coś może o firmie Barbra? Kiedyś ktoś o nią pytał, ale chyba nikt nie odpowiedział. Niedawno do nich napisałam maila z pytaniami, ale nie odpisali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole polecam Ci kupowac z tej strony bo maja naprawde dobre rzeczy. http://www.iherb.com/Margarite-Cosme...28-g/5983?at=0 i taka masc cynkowa. Jest inna bo jest brazowa i nie wiem dlaczego ,ale chyba dlatego, ze moze troche tuszuje pryszcze. Uzywam punktowo zamiast jakis innych punktowych wynalazkow. Cytat:
Ja antykow nie biore juz 4lata i wciaz sie oczyszczam bo jak dla mnie to jednak jest syf i to co wzielam wywalic musze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dodam, ze wyciag z kory wierzby chyba , a dokladnie willow bark jest skladnikiem wielu produktow dla pryszczatych.Tak samo oleje z pesek winogron oraz arbuza ![]() Dobra tez jest maska ze zwyklego pociapanego pomidora bo wyciagi z pomidorow tez sa w wielu kosmetykach dla pryszczatych. Rowniez platki owsiane maja wlasciwosci oczyszczajce i mozna z nich robic peeling czy maseczke. Aha no i tonikiem sie nie wyciera buzi tonik sie wklepuje wacikiem w twarz ![]()
![]() |
#4147 |
Wtajemniczenie
|
prralko a w jaki sposob używasz tej maści z himalayi? na całą twarz? punktowo?
Gratuluje bloga, bardzo mi się podoba. Przejrzysty i fajnie się go czyta ![]() Jejku sezon karpiowy to tragedia, cieszę się, że wyjeżdżam bo mnie to ominie! Ale szał zakupowy nie ominął nie można normalnie funkcjonować iść do sklepu po zakupy bo wszedzie pełno ludzi i nie patrzą gdzie idą istny tor przeszkód. Ja idę i nie mogę zwracać uwagi na półki bo się boję, że na kogoś wpadne, pełno rodziców z płaczącymi dziećmi którym kupuje się coraz więcej i więcej, jejku jak widzę tych ludzi co pakują do koszyków tylko testowańce reklamowane w telewizji trucizny! co najgorsze to zwierzęta też traktuja jak zabawki. Widziałyście art. na stronie fundacji viva? polecam ja jeszcze do waszych perełek antytrądzikowych ![]() ![]() niemniej_jednak próbowałaś toników i żeli/pianek z himalayi? jeżeli nie koniecznie interesuje Cię oczyszczanie twarzy w takiej formie to polecam mydło czarne z eukaliptusem (mydlarnia u franciszka) i mydło allepo. A tak w ogóle to cześć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do bloga to cieszą mnie bardzo takie opinie ![]() Zaraz idę czytać artykuł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Apropos problematycznej cery - może zamiast toniku hydrolat oczarowy? U mnie bardzo uspokaja cerę, nawet jak sobie sama wyciskaniem wyimaginowanych pryszczy robię z gęby jesień średniowiecza... z którą oczywiście normalnie nie mam problemów, ale je sobie zawsze stwarzam ![]()
![]() |
#4150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zadomowienie
|
Napiszę, bo może będziecie zainteresowane. W Metrze jest dzisiaj artykuł o pierwszym sklepie Fair Trade w Polsce, chyba mieści się w Poznaniu. W ogóle Poznań chce być miastem Fair Trade i stara się o spełnie wszystkich wymaganych warunków.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 |
Raczkowanie
|
No więc teraz czaję się na olej tamanu i produkty z himalayi
![]() EmilkaZ, ja już jestem gotowa na każdą formę, byle dawała efekty ![]() ![]() Dzięki Wszystkim za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Raczkowanie
|
no to nie zapchała mnie maść
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Wtajemniczenie
|
ogólnie jestem zadowolona ze stanu skóry. ale 1.chce zużyć tą maść, 2. przed miesiączką nigdy nie wiadomo gdzie mi coś wyskoczy
![]() a z jakiej firmy masz krem aloesowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Raczkowanie
|
krem aloesowy robię sobie sama
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam tutaj bo jest nas tu wiecej:
zostan Sw. Mikolajem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578440
#4157 |
Raczkowanie
|
Niestety, nie mogę wziąć udział
![]() ![]() ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Raczkowanie
|
A jakich używacie farb do włosów? Ja ost próbowałam Joanne, ale niestety, zmywa mi się szybko
![]()
#4159 |
Przyczajenie
|
Ja od roku jestem na Joannie. ; )
Wpierw rozjaśniałam włosy (tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...4-5-tonow.html), a potem już trwała farba (też z serii Naturia) + oczywiście farbowanie odrostów co miesiąc. : P Jestem zadowolona, kolor jest ładny i kilkakrotnie już pochwalony. : P Ale to jak już komu pasuje, widzę, że opinie są różne. Jednak skłamałabym, gdybym napisała, że nie jestem zadowolona (z efektu, jak i z ceny <5zł za samą farbę, no proszę!>). |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Grunt , ze sie cos robi naprawde. Mozesz to udostepnic na FB i w taki sposob tez pomozesz ![]() Cytat:
Nie wiem jak jasne lubisz wlosy,ale ona mi powiedziala zeby sobie poszukac gdzies jakiegos tonera, ktory nie niszczy tak wlosow jak kolejna dawka farby ![]()
![]() |
#4161 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam farb Revlona.
#4162 |
Zakorzenienie
|
Linuś, a masz pojęcie skąd je w PL wziąć? bo mi joanna też nie pasi ;/ a revlon mi się marzy
#4163 |
Wtajemniczenie
|
Villete, a próbowałaś na allegro? I może Goldwell ma farby?
#4164 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
ma zielone pojęcie
|
Wiemy coś o firmie Swede Global? Ta firma produkuje różne lubrykanty itd.
![]() Na swojej stronie SG ma coś takiego: „We never test our products on animals.” źródło: http://www.swedeglobal.com/?p=philosophy Moim zdaniem zapowiada się dobrze ![]()
#4166 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uzywam Revlona,ale szczerze jak sie rozjasnia wlosy to jest ciezej zeby to mialo rece i nogi i nie wypalilo wlosow.
Goldwell jest na ebay to wiem,ale nie mam pojecia jak sie tym farbuje bo te farby sa dla prof bardziej, a prof uzywaja ich inaczej. Ostatnio farbowalam Redken,ale potem zobaczylam, ze Redken wykupil L'oreal ![]() Nie wiem, moze nastepnym razem poprosze moja fryzjerke zeby mi kupila Goldwell i tym pofarbowala.
#4167 |
Raczkowanie
|
Powiem tak dziewczyny: mam mega dylemat z tymi kosmetykami, moze to z czasem faktycznie staje sie latwiejsze, oby
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Dodam jeszcze, ze nie do konca rozumiem to: Parfumeurs Createurs: Agnes B, Daniel Hechter, Gloria Vanderbilt, Harley-Davidson, Kookai, Slava Zaitsev. Czyli np. cala reszta od Parfumeurs jest nietestowana? Nie mam tez pojecia jak upwenic sie w markach niepewnych? Pisac do firm?
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Wtajemniczenie
|
Farby goldwell są popularne w Polsce, można nawet znaleźć salony które używają tylko ich produktów. Moja siostra sobie kupuje na all i sama farbuje. Ja używam Framesi. Są jeszcze farby Logona. Na revlona sama miałam ochotę ale niestety kolory są okrojone.
Naleeen nie panikuj, ja przez pewien czas miałam uczulenie na prawie wszystkie kremy! i dodatkowo oleje stosowane zewnętrznie! Dopiero po oczyszczaniu organizmu i kiedy zaczełam zwracać uwage na testowanie i na skład moja skóra stała się normalna. Moim zdaniem to, że miałam uczulenie, wysypki to nie jest wina mojej skóry tylko składu i tego co pakowałam w siebie. Czytałam wiele historii kobiet które nie mogły poradzić sobie ze swoją skórą dopiero gdy zaczeły korzystać z dobrodziejstw natury były z niej zadwolone. Poczytaj sobie wątek o perełkach zdecydowanie łatwiej będzie Ci się odnaleźć coś dla siebie, możesz tez używać wyszukiwarki. Nie wiem czy próbowałaś korektorów i podkładów mineralnych z Pixie? mogę ci polecić jeszcze strony takie jak biochemiaurody, zrób sobie krem, mazidła bo robiąc sama kosmetyki będziesz wiedziała co Cię uczula, a co dobrze wpływa na skóre. Co do kremów do wybrednej skóry mogę Ci polecić krem marchewkowy z Yes to chyba w każdej wypowiedzi go chwalę ![]() I jeszcze dodam, że ja na początku próbowałam przyswoić sobie firmy z zielonej listy i tylko w ich ofercie szukałam czegoś dla mnie. I unikałam molochów typu Unilever( to łatwo zapamiętać bo na ich produkrach np. knorr masz znaczek U )Później będzie zdecydowanie łatwiej, także się nie poddawaj i zawsze możesz nas tutaj o coś zapytać tylko napisz czego dokładnie szukasz albo czego dotychczas używałaś, jesteśmy chętnę do pomocy i dyskusji:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mozesz stopniowo przechodzic na nie testowane produkty, moze zacznij od odstawienia dwoch, trzech rzeczy i poszukaj zamiennikow a potem idz o krok dalej i zamien znowu trzy produkty. Co do tego ktory podklad Cie nie uczuli to jest to kwestia indywidualna i nie ma na to jednej odpowiedzi. Z reszta podklady sa bardzo naszpikowane chemia, mozesz sprobowac podklady mineralne - na wizazu jest caly dzial forum lacznie ze zbiorowymi zakupami. Szukaj produktow dla skory delikatnej, skladniki ktore uczulaja glownie to alkohol, substansje zapachowe, barwnikim, SLSy. Jesli szukasz delikatnego plynu micelarnego to ja polecam Bioderme, jest droga ale dla moich bardzo wrazliwych oczu jest lagodna. Szamponu mozesz poszukac u polskich producentow i kupic taki dla dzieci, one maja delikatne detergenty. Wiem, ze w pierwszym momencie odstawienie testowancow wydaje sie niemozliwe ale powolutku mozna to zrealizowac ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- A i jescze dodam, ze w Rossmannie mozna kupic kosmetyki Alterra ktorych czesc ma certyfikat BDIH(swiadczy on miedzy innymi o tym, ze kosmetyk nie byl testowany na zadnym etapie, ze uzywane byly skladniki z kontrolowanych upraw itd), co prawda zysk z ich sprzedazy ma Rossmann ale produkowane sa przez inna firme. Sama nie kupuje tych produktow ale mysle, ze mozna tam znalezc cos dla siebie. No i ceny sa niewysokie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
a mi łatwiej kupować jak wiem czego potrzebuję. np. potrzebowałam dezodorantu i płynu do mycia naczyń i z takim nastawieniem poszłam do sklepu. skupiłam się na dwóch "działach", miałam czas żeby przejrzeć wszystko co jest na półce, znalazłam co chciałam i wyszłam szczęśliwa.
nie ma co się rzucać, od razu, na głęboką wodę. lepiej kupować pojedyncze rzeczy. wydaje mi się, że jakoś tak prościej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.