2006-11-23, 21:39
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy
Cytat:
Napisane przez Ally83
Nawet nie wiedziałam, że takie coś jest  Muszę spróbować
Moja koleżanka narzekała na szybkość Pol Exp., jechała też Contbusem i było szybciej 
|
Ally jest jest. W pubach, restauracjach, barach można takie cos wziąc do kawy Zmienia smak, jest dośc słodkie, nie trzeba słodzić 
Cytat:
Napisane przez praline
Chodzi Ci o taki syrop co moze byc tez do lodów?  czy niet? bo sama jestem ciekawa
Tez podpinam sie pod PE...ekspresowy to on jednak nie jest, ale jedzie bezpośrednio na miejsce 
|
No własnie nie do lodów tylko specjalnie do kawy. Znalazłam takie cos na All, ale wolałabym kupic w sklepie...
http://www.allegro.pl/item144091730_...lantine_s.html
A tak przy okazji przepis na kawkę vanillową 
Waniliowa noc
- 40 ml syropu Da Vinci o smaku waniliowym
- 20 ml syropu Da Vinci o smaku czekoladowym
- 3/4 filiżanki mocnej kawy
- kilka łyżeczek wódki
- spienione mleko lub śmietanka
Ten magiczny napój to antidotum na błotniste listopady. Wystarczy zaparzyć mocną kawę, nalać ją do filiżanki albo kubka, dodać syrop waniliowy i kilka kropel wódki. Zamieszać i dolać syrop czekoladowy. "Przykryć" spienionym mlekiem albo śmietanką.
Ja bym wódki nie dodawała 
Cytat:
Napisane przez Bruja
Z tego co zauważyłam (często jeżdżę na trasie Lbn-Wawa i Wawa-Płock) to właśnie PE spóźnia się niemal zawsze (kiedyś stałam na dworcu w Płocku dwie godziny  ), potrafi w ogóle nie przyjechać itp. W busikach lubelskich jeszcze mi się to nigdy nie zdarzyło
.
|
Jeżeli chodzi o dojazd do samej warszawy to rzecz jasna lepsze są busy, ale jeżeli chcemy dotrzeć na lotnisko lepiej i wygodniej expressem, przynajmniej dla mnie szczegolnie ja ma się bagaże... 
A te syropy wyglądają tak:
|
|
|