Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-23, 21:39   #1409
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że takie coś jest Muszę spróbować

Moja koleżanka narzekała na szybkość Pol Exp., jechała też Contbusem i było szybciej
Ally jest jest. W pubach, restauracjach, barach można takie cos wziąc do kawy Zmienia smak, jest dośc słodkie, nie trzeba słodzić

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o taki syrop co moze byc tez do lodów? czy niet? bo sama jestem ciekawa

Tez podpinam sie pod PE...ekspresowy to on jednak nie jest, ale jedzie bezpośrednio na miejsce
No własnie nie do lodów tylko specjalnie do kawy. Znalazłam takie cos na All, ale wolałabym kupic w sklepie...

http://www.allegro.pl/item144091730_...lantine_s.html

A tak przy okazji przepis na kawkę vanillową
Waniliowa noc
- 40 ml syropu Da Vinci o smaku waniliowym
- 20 ml syropu Da Vinci o smaku czekoladowym
- 3/4 filiżanki mocnej kawy
- kilka łyżeczek wódki
- spienione mleko lub śmietanka
Ten magiczny napój to antidotum na błotniste listopady. Wystarczy zaparzyć mocną kawę, nalać ją do filiżanki albo kubka, dodać syrop waniliowy i kilka kropel wódki. Zamieszać i dolać syrop czekoladowy. "Przykryć" spienionym mlekiem albo śmietanką.

Ja bym wódki nie dodawała

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość

Z tego co zauważyłam (często jeżdżę na trasie Lbn-Wawa i Wawa-Płock) to właśnie PE spóźnia się niemal zawsze (kiedyś stałam na dworcu w Płocku dwie godziny), potrafi w ogóle nie przyjechać itp. W busikach lubelskich jeszcze mi się to nigdy nie zdarzyło

.
Jeżeli chodzi o dojazd do samej warszawy to rzecz jasna lepsze są busy, ale jeżeli chcemy dotrzeć na lotnisko lepiej i wygodniej expressem, przynajmniej dla mnie szczegolnie ja ma się bagaże...

A te syropy wyglądają tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vanilla.jpg (17,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg white_chocolate.jpg (16,4 KB, 8 załadowań)
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora