Moja kolezanka, ktora uwaza sie za moja przyjaciolke tez od 2 lat mi powtarzala, ze jak zajde w ciaze (wiedziala na kiedy ja planujemy) to bede miala wszystkie rzeczy po jej synku, a jak bede miala corke to tylko ubranka sobie kupie bo fotelik, wanienki i inne bajerki ona mi da... i co? Jak zaszlam w ciaze ucichla nagle, a potem wygadala sie ze wysprzedaje znajomym wszystko po Julku

No, ale nie mam zalu, w koncu jej rzeczy i niech robi z nimi co chce, tylko takie gadanie i obiecywanie to mnie juz do szalu doprowadza
Normalnie tego Twojego mezula to bym przez kolano przelozyla

a nie mozesz sama zaczac kupowac? My z mezem mamy wspolne konto, mam podlaczenia ze sklepow internetowych do paypal'a i jednym klikiem robie zakupy

a jego tylko informuje, ze kupilam to czy tamto, albo sam sie pyta bo dostaje na maila potwierdzenia zakupu
Kubusewa, nie zrozum mnie zle, ale dla mnie Twoje zachowanie jest troche nieodpowiedzialne... Lekarz uprzedzil Cie, ze mozesz urodzic wczesniaka i ze powinnas lezec
a Ty idziesz sobie pobiegac ...

Niby ciaza to nie choroba, ale w Twoim przypadku to jest juz chyba ciaza zagrozona, wiec powinnas tym bardziej sie oszczedzac dla dobra dziecka. Bo fakt, ze medycyna dzisiaj potrafi uratowac dzieci urodzone i w 25 tygodniu ciazy, ale bywa i tak, ze te urodzone w 32-35 niestety nie maja takich szans....
I spytalabym sie gina o ten steryd na rozwoj pluc dziecka - to nie jest dla Ciebie a dla malucha, zeby rozwinely mu sie plucka i zeby nie mial powiklan jesli rzeczywiscie urodzilby sie przed 32 tc.
oj doskonale Cie rozumiem, tez nie znosze remontow, tego kurzu, pyly, syfu .... ale za to pozniej czlowiek czuje sie jak w nowym mieszkaniu

ja torbe bede od tego tygodnia powoli pakowac chyba

musze kupic sobie jakies 2 koszule nocne (ale nie typowe do karmienia tylko takie zebym umiala cycucha wyjac

) i szlafrok

no i zastanawiam sie nad recznikiem ... czy nie kupic jakiegos ciemnego/czarnego ? Bo mam same jasne i nie chcialabym zaplamic krwia po porodzie... co myslicie?
pamietamy

gratuluje synka, kawal chlopaka juz z niego