Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak znaleźć pracę-wątek dla tych,którzy naprawdę CHCĄ PRACOWAĆ
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-08, 18:11   #201
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Jak znaleźć pracę-wątek dla tych,którzy naprawdę CHCĄ PRACOWAĆ

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Popieram. Elf, Ty nadal w USA?
Tak,nadal.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Mój kolega lubił sobie pooglądać zdjęcia z Norwegii, więc wpisał w zainteresowaniach: "kultura i historia Norwegii, język norweski". Była to praca do call-center, więc nie pomyślał, że ktokolwiek na to zwrócił uwagę. A tu się okazało, że pan rekrutujący go był pasjonatem Norwegii. Na początku zagadał, że może przejdą na norweski Kolega zielony, ale mówi, że dopiero się zaczął uczyć. Jego rozmówca niezrażony, zaczął go pytań o ulubione norweskie miasto (kolega posiniał, ale wydukał Oslo). Pan trochę rozczarowany, ale brnie dalej: "Ile razy był pan w Oslo?". Kolega ledwo usiedział i duka, że właściwie, to jeszcze nigdy, ale zbiera już od roku na wyprawę. Pan rekrutujący jeszcze próbował ratować sytuację i pyta o ulubioną norweską literaturę. Koledze zaschło w gardle i palnął: "Saga Millenium" Skandynawia została, ale państwa mu się pomyliły. Pan rekrutujący mało zawału nie dostał i kazał mu wyjść Śmialiśmy się z tego potem strasznie, ale kolega mówi, że w życiu się takiego wstydu nie najadł.
No wlasnie-lepiej nie sciemniac w CV,zareklamowac sie mozna jak najbardziej ale sciemnianie odpada.
Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Moi rodzice mają takie staroświeckie, niestety mało konstruktywne podejście (to raczej a propos braci, bo ja już pracuję) - że na studiach to nie ma co "bo jeszcze się napracują", że nie ma co brać pracy na kasie "bo się nie ma czasu na szukanie". Tylko że oni są z poprzedniego systemu, gdzie studia sporo znaczyły, więc można to zrozumieć. No ale tu ich nie słuchałam.
Ja tez nie sluchalam staroswieckich rodzicow,zreszta zawsze robilam wszystko na przekor im,wiec w tym wypadku oplacilo sie to

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Super rady, dziękuję.

Ja mam takie CV. Proszę o rady, co zmienić, co poprawić, co wywalić....
Widzę,że ponownie wrócił wątek CV, to dobrze, bo chcę o to dopytać.

Ojjj...i się nie wkleiło. ;/

Nie wiem jak tu wkleić te swoje CV. ;/ Robię printscreena i nie wyświetla coś. ;/
Fajne CV,rzucilo mi sie w oczy ze rubryka Doswiadczenie jest troche nieczytelna,powiekszyla bym trzcionke,albo jakos to rozdzielila / skrocila.Wg mnie zbedne sa dopiski-posiadam referencje,tak jakbys sie z czegos tlumaczyla.W Cv powinny byc tylko konkrety,z referencji bedziesz sie tlumaczyc pozniej jezeli o to zapytaja.Pozatym mi sie podoba Twoje CV-pozostaje w pamieci
Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, moje CV ma niebieskie barwy

Co do zainteresowań w CV - mnie nikt nigdy o nie nie pytał (chociaż mam kilka wpisanych), w sumie nie wiem, po co w ogóle ten punkt w CV
Moje CV tez ma niebieskie barwyI nie wpisuje zainteresowan.
Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Ja się nie mieszczę na 1 stronie, mam 2.
Ja do niedawna tez mialam jedna strone,jednak ostatnio przerabialam swoje CV i wyszlo dwie strony.

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2012-01-09 o 04:03
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora