Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-12, 12:04   #203
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Libra moja się nie drze tylko płacze, jęczy i kwęczy. Uspokaja się ale to wystarczy zeby mnie obudzić. A jak sie obudzę to idę sprawdzić co się dzieje i mała koza śpi spokojnie dalej.

To nie jest tak ze zostałaś zakrzyczana ale chyba nigdy nie słyszałaś w bloku płaczącego- drącego się dziecka w środku nocy.

To nie ja takie przedszkole mam tylko dziewczyny które prowadzają swoje dzieciaki do przedszkola.
Ja osobiście wolę jak dziecko śpi w ciągu dnia ale znam takie których w żaden sposób nie zmusisz do spania ani nawet do leżenia w dzień. Im więcej atrakcji tym mniejsza ochota do odpoczynku. Właśnie z tego powodu takie nowości wprowadzili bo tych nieśpiących było sporo i przeszkadzały śpiącym
I tak jak napisałam większość tych dzieci co nie śpią to śpi w przedszkolu . sen jest dzieciakom potrzebny i dobrze jak śpi

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja tez myslalam ze sie w bloku udusze,ale skad))))))))))!!!
dobrze mi tu,ale ja kwiatow nie lubie, ogrody jakbym miala to altana drzewka trawa,zadnych "hiacyntow"nawet nie wiem przez jakie h ale chyba samo:P
no cozzzz......leniwiec ze mnie,ale ten plus ze latem zawsze moge siedziec do oporu na podworku tak czy siak tez robi swoje,bo tak to na bank by mi tego brakowalo.

Libra i dzieki bogu,ja jakbym robila tak jak moja chce to by mi w wysypisko chalupe w pol dnia zamienila....normalnie dziecko brudas!
Moje dzieciaki też , można posprzątać a i tak za chwilke mam bajzel w domu . mimo tego że dobrze wiedzą że jak zrobią za chwilkę karze im sprzatać . To i tak szukając jednego auta szymek potrafi wywalic całe pudełko .

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ale przydałoby się, żeby znalazł pracę

młoda ja miałam powiększane obie górne dwójki bo taka była potrzeba do aparatu stałego no i miałam je bardzo malutkie, szybko się przyzwyczaiłam i nie czuję że to dorabiane nawet

aniap a jak udało CI się odstawić Olę od smoka? U nas to wielki przyjaciel, bez niego spania nie ma, chyba że w samochodzie (i wczoraj pierwszy raz od roku w wózku, ale 8h nie spała i było ciemno na dworze :P)
Normalnie zabierasz wywalasz i trudno niech się dzieje co chce . I broń Cię oddać pod wpływem wycia . jak raz się złamiesz i wymiękniesz dziecko to dobrze zapamięta. także wywalamy tak żeby w domu nie kusiło .
za 2-3 dni jest spokój . potem juz smoka nie chce . Mozesz też obciąć koniec spory , powiedzieć że zepsuty i taki oddać . Ola takiego dostała to łaziła z nim w ręku i wyła ale potem zakumała że wstrętna matka już smoka nie ma .
Na drugi dzień była w przedszkolu i tam dzieciaki miały smoki ale od kogoś nie chciała zrozumiała że już smoka nie ma

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
[
ania, moja motywacja do oduczania smoka była taka sama-jak się po kilka (naście razy budziła) bo jej wypadał i nie mogła znaleźć, to powiedziałam basta i po prostu kolejnego dnia już nie dostała. Darła się i owszem, ale tak jak u was -3 dni i spokój.

[)
O własnie u mnie tak samo i z Olką i z SZymkiem było . Bo potem dwu latek ze smokiem
Butelek też już w domu nie mam . tylko cholerne pieluchy zostały

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja się pod tym podpisuję

3 dni mówicie ehhhh mnie w sumie mała nie budzi o smoczka, ale boję się o jej zgryz, neurolożka nam powiedziała, że mała może mieć nieprawidłowy zgryz po tz'cie a smoczek tylko temu sprzyja
a jak po tych 3 dniach mała widziała u innych dzieci smoczka to nie wołała?? ja się boję, bo mojej siostry córa tez jeszcze ma smoka, jak Amelka u niej zobaczy to czy jej się nie załączy od nowa
Jak zgryz to tym bardziej zabierz . Mozesz obciąć i oddać . tpo też mniej drastyczny sposób a dziecko już nie ma co tam ssać .
Moja polazła do przedszkola ale nie chciała od innych dzieciaków . zresztą mozesz sobie na 4-5 dni podarować spotkania .
Warto bo to i tak już dość późny okres na odstawienie zaraz dzieciaki 2 latka będą miały .

Co do spania to dla mnie trzeba wyeliminować wszystko co może być przyczyną budzenia - smoczek , jedzenie w nocy . jak da radę wyeksmitować do innego pokoju , bo u nas przyczyną budzenia było to że Ola spała u nas i to my ją budziliśmy .
Jak to nie da rady to raczej się człowiek nie zesra i nie nauczy bo niby jak /
Pocieszę was że przedszkolaki padaja same i jeszcze je z rana trzeba do tego przedszkola budzić