Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-22, 20:12   #467
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Pokaż wiadomość
Owszem, moze to doprowadzic do zubozenia kultury...wiedze bedzie mial ten kogo stac na oryginały, a nie ten z talentem i potencjałem .

Wiadomo, ze władza jest tam gdzie kasa. Instytucje finansowe nie siedza sobie po prostu po cichu i nie daja rzadzic soba UE, Obamie czy komukolwiek. Raczej odwrotnie.
Jak juz mowilam, swiecie Orwella witaj...
Cofniemy się w ten sposób o kilkadziesiąt lat. Książki i tak są wystarczająco drogie, nie wspominając o tych popularnonaukowych. Biblioteki, nawet jeśli mają je w swoich zbiorach, to najczęściej w bardzo małej licznie egzemplarzy, w dodatku przetrzymywanych przez wykładowców (miałam taki przypadek). Chętnie korzystałabym z normalnych książek,bo nie lubię czytać na kompie,ale czasami to jest po prostu niemożliwe. Internet i pdf-y to jedyny ratunek, żeby coś zdać lub zaliczyć.

Swoją drogą, czytałam wiele horrorów, thrillerów itp.,ale jedyną książką, która naprawdę mnie przeraziła był właśnie "1984"
LyraPotter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując