Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 19:32   #451
Madia
Zakorzenienie

Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Cytat:
Napisane przez diploma Pokaż wiadomość
I co z tego że inni ja widzieli, jak to PO ma władze w postaci jej wprowadzenia (podpisania)w Polsce
I PO im buzie pozamykało? Czy może widzieli w tym swój większy interes?

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 19:32   #452
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camillie Pokaż wiadomość
chociazby pisanie matury ''pod klucz'', uczenie schematycznego myslenia - zatraca sie przez to myslenie jednostki...

w kazdym razie , jestem młoda, dobrze mi tak jak jest(narazie...) i nie mam zamiaru z niczym walczyc ani wirtualnie ani broń Boze w jakis walkach jesli przybierze ( a pewnie tak sie stanie) to duze rozmiary

aa te filmiki zaczełam ogladac głownie dzis ,zeby nie wpasc w wir manifestacjom przeciwko acta i innym takim rzeczom bo troche mnie to smieszy ( i tak samo jak wierze na pół gwizdka w iluminatów itp...no ale cos w tym jest )

i prosze na mnie nie najezdzać
ale zdajesz sobie sprawę, że za Twój blog możesz być ścigana/zbanowana?
Stary 2012-01-22, 19:33   #453
Shee'naz
Wtajemniczenie

camillie nie atakuje Cie i nie namawiam do "zbrojnych" czy tam innych wystapien . To zrozumiale, ze czujemy sie wobec spraw "na górze" troche puchem marnym
Ale miejmy jakas swiadomosc co sie dzieje wokol, bo kto tam wie jaki dzien keidys przyjdzie i czy nie bedziemy zmuszeni jasno stanac po jakiejs stronie i bronic naszych praw.

Dla mnie ACTA jest akurat wyraznym impulesem, ze ktos mocno najezdza na moje prawa człowieka i mam uzasadnione obawy jakie rzeczy zostana wprowadzone pozniej, jesli to przejdzie

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2012-01-22 o 19:36
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 19:35   #454
diploma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
I PO im buzie pozamykało? Czy może widzieli w tym swój większy interes?
Jakąś teorie spiskową węszysz
diploma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 19:37   #455
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diploma Pokaż wiadomość
Jakąś teorie spiskową węszysz
Haha...bo ja mam wrażenie, że świat to jedna wielka teoria spiskowa

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 19:37   #456
camillie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ale zdajesz sobie sprawę, że za Twój blog możesz być ścigana/zbanowana?
noo trudno , nie jestem jakoś z nim zżyta ani z niczym wirtualnym ... chociaż nie chciałbym zeby mnie zamkneli

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Pokaż wiadomość
camillie nie atakuje Cie i nie namawiam do "zbrojnych" czy tam innych wystapien . To zrozumiale, ze czujemy sie wobec spraw "na górze" troche puchem marnym
Ale miejmy jakas swiadomosc co sie dzieje wokol, bo kto tam wie jaki dzien keidys przyjdzie i czy nie bedziemy zmuszeni jasno stanac po jakiejs stronie i bronic naszych praw.

Dla mnie ACTA jest akurat wyraznym impulesem, ze ktos mocno najezdza na moje prawa człowieka i mam uzasadnione obawy jakie rzeczy zostana wprowadzonepozniej, jelsi to przejdzie
ok , ok staram sie jakos to ogarniać - ale ile ludzi tyle racji...co nie zmienia faktu ze smieszy mnie ta zbiorowa panika zwłaszcza u dzieci ponizej 15 lat które na stronach protestów lamentuja ze zabija sie jesli zablokuja kwejka,demoty,youtube
camillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 19:38   #457
Nealinne
Zakorzenienie

Tak przeglądam tego twittera i piszą, że władze stworzyły własne oszukane forum, nieźle kombinują, spryciarze
Stary 2012-01-22, 19:42   #458
natkaa
Zadomowienie

Cytat:
noo trudno , nie jestem jakoś z nim zżyta ani z niczym wirtualnym ... chociaż nie chciałbym zeby mnie zamkneli

ok , ok staram sie jakos to ogarniać - ale ile ludzi tyle racji...co nie zmienia faktu ze smieszy mnie ta zbiorowa panika zwłaszcza u dzieci ponizej 15 lat które na stronach protestów lamentuja ze zabija sie jesli zablokuja kwejka,demoty,youtube
Dzisiejsi 10 czy 12 latkowie to są twory internetu, dla nich to jest koniec świata, bo zabiera im się ich podwórko, grupę, czyli tożsamość.
Stary 2012-01-22, 19:44   #459
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
ok , ok staram sie jakos to ogarniać - ale ile ludzi tyle racji...co nie zmienia faktu ze smieszy mnie ta zbiorowa panika zwłaszcza u dzieci ponizej 15 lat które na stronach protestów lamentuja ze zabija sie jesli zablokuja kwejka,demoty,youtube :)
Bo dzieciaki widza tylko ten aspekt ACTA i co sie im dziwic
Mi sie nie podoba w jakim kierunku to zmierza, do jakich naduzyc moze prowadzic... (czemu by czegos nie usunac w pretekscie o prawa autorkie itp) I co jeszcze wejdzie po cichu pozniej nie daj Boze?

Dla mnie net to wazne medium informacji, gdzie sama wybieram co czytam i obiektywnie to oceniam. Traktuje to jak niezbywalne prawo
Stary 2012-01-22, 19:45   #460
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

za tyle skopiowanych i rozpowszechnionych plików oraz wstawionych filmików - nie wiem, jaka kara Cię czeka za naruszenie aż tylu praw autorskich
Stary 2012-01-22, 19:47   #461
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jestem dzieckiem, ale nie wyobrażam sobie również sytuacji, gdy youtube.com będzie najzwyczajniej niedostępne. Nie wiem, jak to zdzierżę
Stary 2012-01-22, 19:56   #462
emelie
Wtajemniczenie

Swoją drogą, zastanawiam się jakby to było z muzyką, gdyby wprowadzono ACTA? Youtube, wrzuta? Brak. Ściąganie? Nielegalne.
Czyli co, zostaje chłam z radia i TV albo kupowanie płyt na chybił, trafił? Nie wyobrażam sobie tego.

Tak naprawdę ACTA zaszkodzi WSZYSTKIM. Internautom, wydawcom książek, wytwórniom muzycznym czy filmowym (jak ktoś wyżej wspominał - bez obejrzenia jednego odcina danego serialu nie kupię całego sezonu itd.), dostawcom Internetu... A rząd czy Unia już w ogóle oberwą, ludzie im tego nie darują.
Nigdy nie wierzyłam tak do końca w to, co mówią w TV (rzadko w ogóle oglądam), ale po tej akcji, kiedy Internet wrze, a oni budzą się parę dni później... Moje zaufanie spadło do zera.
Stary 2012-01-22, 19:57   #463
qeres
Zadomowienie

Cytat:
za tyle skopiowanych i rozpowszechnionych plików oraz wstawionych filmików - nie wiem, jaka kara Cię czeka za naruszenie aż tylu praw autorskich
dożywocie jak nic

wymianka ciuchowa
qeres jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:00   #464
natkaa
Zadomowienie

Jak zwykle chodzi o władzę i pieniądze. Internet, przemysł rozrywkowy, czy obrona praw autorskich, to tylko malutki wycinek i margines ACTA. Głównie chodzi o powstanie światowego rządu ekonomicznego pod ścisłym nadzorem koncernów, czyli struktur ponadpaństwowych, od których decyzji nie będzie możliwości odwołania.

To mnie przeraża, bo czuję się niczym u Orwella lub w świecie korporacji Umbrella! Grupy kapitałowe stają się ważniejsze od praw obywateli.

Edytowane przez natkaa
Czas edycji: 2012-01-22 o 20:03 Powód: błąd
natkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:01   #465
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter

Cytat:
Napisane przez Nieoficjalnie Pokaż wiadomość
Nie jestem dzieckiem, ale nie wyobrażam sobie również sytuacji, gdy youtube.com będzie najzwyczajniej niedostępne. Nie wiem, jak to zdzierżę
Ja się zastanawiam jak to zdzierżą moi wykładowcy, którzy korzystają z youtube'a na zajęciach. Swoją drogą nie wyobrażam sobie studiowania anglistyki z ocenzurowanym internetem. Pal licho filmy i seriale w oryginale, ale niektóre książki są po prostu w Polsce niedostępne/bardzo drogie. W ogóle tak przycięty dostęp do pomocy naukowych skutecznie obniży poziom wiedzy
LyraPotter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:07   #466
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LyraPotter Pokaż wiadomość
Pal licho filmy i seriale w oryginale, ale niektóre książki są po prostu w Polsce niedostępne/bardzo drogie. W ogóle tak przycięty dostęp do pomocy naukowych skutecznie obniży poziom wiedzy
Owszem, moze to doprowadzic do zubozenia kultury...wiedze bedzie mial ten kogo stac na oryginały, a nie ten z talentem i potencjałem .

Cytat:
Napisane przez natkaa Pokaż wiadomość
Jak zwykle chodzi o władzę i pieniądze. Internet, przemysł rozrywkowy, czy obrona praw autorskich, to tylko malutki wycinek i margines ACTA. Głównie chodzi o powstanie światowego rządu ekonomicznego pod ścisłym nadzorem koncernów, czyli struktur ponadpaństwowych, od których decyzji nie będzie możliwości odwołania.

To mnie przeraża, bo czuję się niczym u Orwella lub w świecie korporacji Umbrella! Grupy kapitałowe stają się ważniejsze od praw obywateli.
Wiadomo, ze władza jest tam gdzie kasa. Instytucje finansowe nie siedza sobie po prostu po cichu i nie daja rzadzic soba UE, Obamie czy komukolwiek. Raczej odwrotnie.
Jak juz mowilam, swiecie Orwella witaj...
Stary 2012-01-22, 20:12   #467
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter

Cytat:
Owszem, moze to doprowadzic do zubozenia kultury...wiedze bedzie mial ten kogo stac na oryginały, a nie ten z talentem i potencjałem .

Wiadomo, ze władza jest tam gdzie kasa. Instytucje finansowe nie siedza sobie po prostu po cichu i nie daja rzadzic soba UE, Obamie czy komukolwiek. Raczej odwrotnie.
Jak juz mowilam, swiecie Orwella witaj...
Cofniemy się w ten sposób o kilkadziesiąt lat. Książki i tak są wystarczająco drogie, nie wspominając o tych popularnonaukowych. Biblioteki, nawet jeśli mają je w swoich zbiorach, to najczęściej w bardzo małej licznie egzemplarzy, w dodatku przetrzymywanych przez wykładowców (miałam taki przypadek). Chętnie korzystałabym z normalnych książek,bo nie lubię czytać na kompie,ale czasami to jest po prostu niemożliwe. Internet i pdf-y to jedyny ratunek, żeby coś zdać lub zaliczyć.

Swoją drogą, czytałam wiele horrorów, thrillerów itp.,ale jedyną książką, która naprawdę mnie przeraziła był właśnie "1984"
LyraPotter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:13   #468
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=blf6I...ayer_embedded#!
Stary 2012-01-22, 20:14   #469
_Nikki_
Zakorzenienie

Dożywocie albo i krzesło elektryczne
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/at...wiadomosc.html

Pięknie, tak ma być!

_Nikki_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:17   #470
ourlastsummer
Przyczajenie

Wizja internetu po podpisaniu ACTA mnie przeraża i czuję się bardzo niepewnie. Obecnie nawet głupie odrobienie pracy domowej w większości przypadków zmusza mnie do szukania innych źródeł niż podręcznik, w którym jest mało napisane, a nauczyciel wymaga więcej. Tak samo jak wyżej wspomniany problem z serialami - nie stać mnie, aby kupić sezon serialu, którego nie oglądałam i nie wiem czy mi się spodoba.

Z góry przepraszam za głupie pytania, ale po prostu nie znam się na takich sprawach. Do rzeczy - jak wyglądałaby sprawa z vevo na youtube? To chyba są oficjalne profile muzyków, więc czy też zostałyby zablokowane? Albo jakieś filmiki beauty typu step by step?

Jedyne co mi teraz na myśl przychodzi to to, że nie wyobrażam sobie życia bez internetu. Taka prawda.
ourlastsummer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:18   #471
Koan
Wtajemniczenie

http://anonymouswiki.forumotion.com/

@AnonymousWiki
Anonymous ✔

We have dox files and leaked documentations on many Poland officials, if ACTA is passed, we will release these documents.

1 godzina temu przez web

Edytowane przez Koan
Czas edycji: 2012-01-22 o 20:20
Koan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:21   #472
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LyraPotter Pokaż wiadomość
\
Swoją drogą, czytałam wiele horrorów, thrillerów itp.,ale jedyną książką, która naprawdę mnie przeraziła był właśnie "1984"
Dokładnie, ja sie niczego nie boje tak jak zniewolenia mnie jako jednostki

Cytat:
Otoz to... stawka jest znacznie wyzsza niż sciaganie filmow i seriali z neta... Chodzi o nasza wolnosc i prywatnosc
Stary 2012-01-22, 20:24   #473
Ekstazaa
Rozeznanie

ACTA pokazało jak wielką parodią jest demokracja w naszym kraju. Władza ludu, szkoda, że decyzje są podejmowane w ukryciu przed nią.
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 20:32   #474
Shee'naz
Wtajemniczenie

Swoja droga hasło "władza ludu" kojarzy mi sie sami wiecie z czym... tak z komuną.
I dochodze do wniosku, ze to rozwiazanie jeszcze sprytniejsze niz komuna w dawnej postaci. Dac ludziom iluzje ze maja władze... Zawładnac umyslami przynajmniej tych 51% ktorzy znaja swiat tylko z tv, bo nie maja czasu, bo im sie nie chce ( w miedzyczasie zajac ich skutecznie tylko praca i informacjami bez wartosci) A potem mozna robic co sie chce
Stary 2012-01-22, 20:41   #475
yousuck
Rozeznanie

Mnie również niepokoi zarówno kwestia prywatności, jak i dostępu do wiedzy. Pozorna dbałość o prawa autorskie to żałosna przykrywka szczególnie, że sami twórcy dostrzegają wielką szansę, jaka płynie (płynęła?) z nieskrępowanej wymiany informacji w sieci. Zamykanie popularnych stron nie załatwi problemu, a jak ourlastsummer wspomniała - bardzo ograniczy dostęp do materiałów przydatnych do nauki i pracy. Wreszcie to, jak lekceważąco potraktowano obywateli - i właściwie jak nadal się ich traktuje, w sytuacji gdy każdy internauta wie mniej więcej o co chodzi, a inne środki masowego przekazu ignorują skalę, jaką przybrała akcja.
Stary 2012-01-22, 20:42   #476
sweet_chocolate
Zakorzenienie

Szok, za chwilę będzie u nas druga Korea. Jak umrze jakiś władca to będziemy musieli płakać na zawołanie - inaczej nas zamkną... paranoja, cofamy się
Stary 2012-01-22, 20:42   #477
yellowjelly
Wtajemniczenie

możliwe,ze znów dubluje, jednak..

To trzeba zobaczyć!

http://www.youtube.com/watch?v=VEbSsJ1eekg

zapraszam do wymiany -
kosmetycznie -https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1091741
Ciuchowo - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post52676396
PROSZĘ, ZAWSZE ODPISUJ U MNIE..
yellowjelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 20:46   #478
wesna
Wtajemniczenie

Kurczę, tak sobie myślę: gdzie oni znajdą tyle więzień, żeby pozamykać wszystkie osoby słuchające nielegalnych mp3?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:48   #479
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Otoz to... stawka jest znacznie wyzsza niż sciaganie filmow i seriali z neta... Chodzi o nasza wolnosc i prywatnosc
dokładnie. Odzierając nas z tego - nie pozostawiają nic.

Cytat:
Napisane przez sweet_chocolate Pokaż wiadomość
Szok, za chwilę będzie u nas druga Korea. Jak umrze jakiś władca to będziemy musieli płakać na zawołanie - inaczej nas zamkną... paranoja, cofamy się
O to właśnie tym na górze chodzi. Ciemnym, zniewolonym ludem łatwiej się "steruje"
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:52   #480
Madziulek_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Kurczę, tak sobie myślę: gdzie oni znajdą tyle więzień, żeby pozamykać wszystkie osoby słuchające nielegalnych mp3?
Będą woleli wyciągać od ludzi ostatnie grosze
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości