Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-07, 11:06   #154
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Muszę leżeć szyjka mi się skróciła jutro mam usg czuje skurcze.... dostałam luteinę i magnez 2x dziennie po 2sztuki wszystkiego i za 2 tyg kontrola... boję się, troszkę się dziś popłakałam ale wszyscy mnie pocieszają... wiem, że stres nie pomaga...
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Boję się, że też skończę na Fenoterolu czy innym świństwie... w zeszłym tygodniu twardniał mi strasznie brzuch, dostałam no-spę forte i guzik...do tego jeszcze piję melisę, biore magnez i jest coraz gorzej... jutro dzwonię do pani doktor, muszę iść do niej w czwartek...ale się boję... dziwne, że ta no-spa nie działa... w pierwszej ciąży dokłądnie w tym samym czasie miałam skurcze, ale pięknie wytrzymałam do porodu właśnie na no-spie...a tu d....a, w ogóle nie działa na mnie teraz
Trzymajcie się tam cało i zdrowo w dwupakach!
Mam nadzieję, że ja nie powiększę gromadki z problemami z twardnieniami... Przedwczoraj też mi sporo brzuch twardniał, ale jeszcze nie przywiązywałam do tego uwagi. Wczoraj też co jakiś czas bardzo twardy mi się robił, a wieczorem pod koniec moich porządków choć były w żółwim tempie, to już taki koncert dał, że się poważnie zmartwiłam, choć zwykle nie mam zwyczaju panikować
Zobaczymy, co będzie dziś...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja muszę opracować strategię które tabletki brać kiedy, bo trochę się tego uzbierało
Ja sobie kupiłam taki pojemniczek babciny z podziałem na dni tyg, bo mi się myliło, co już brałam danego dnia, a co jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
bede trzymac kciuki zeby to byly same dobre wiesci, na pewno tak bedzie ale warto sprawdzic
dziewczyny czy wy tez kupujecie taki bujaczek? zastanawialam sie nad nim, podobno najlepszy taki co rozklada sie do pozycji poziomej, tylko niby ktory ma taka funkcje?? bo z tego co sie rozgladalam to wszystkie sa takie polezace
Dzięki
Gdybym kupowała, to pewnie leżaczek-bujaczek FP ten do 18 kg. Ma on moim zdaniem najwięcej dobrych opinii i na długo wystarcza Ale nie kupuję, bo mi pożycza ta sama koleżanka, od której mam kołyskę.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Aspargin to chyba magnez? O ile dobrze kojarzę.
Tak magnez z potasem, jak już ktoś napisał. Biorę go już długo z zalecenia zarówno gin i endo. Miałam już brać 4 lub więcej tabletek dziennie i gin zmieniła mi na Asmag forte (magnez) i Kalipoz (potas) - mocniejsze.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupujecie sterylizator do butelek??? Podobno to naprawdę zbędny wydatek. W takim razie jak wyparzać odpowiednio butelki???
Nie.
Wygotować 5 min w garnku.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj straszny dzień... Wczoraj wieczorem pokłóciłam się z mężem... Do teraz się do niego nie odzywam. Antoś kopie jak szalony, chyba wyczuwa emocje. Eh, masakra.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
No u mnie na szczęście w sr nie ma takich facetów. Ale wszyscy jakoś tak mocno zaangażowani w te ciąże, a my tak normalnie, wiecie bez szczególnego zachwytu i strasznie wkurza mnie takie gadanie: jesteśmy w ciąży, będziemy rodzić - kurna chata to ja jestem w ciąży i to ja będę rodzić mój M mi towarzyszy. Jakaś taka z d.py nowomowa odnośnie tego tematu. też tak macie, że Was to wkurza??
Jakoś mnie to nie wkurza, niech sobie ludzie gadają jak chcą. Niemniej jednak ja mówię, że "jestem w ciąży" i "będę rodzić", a mąż będzie ze mną

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
ja znowu leze plackiem:/ w pt ide do szpitala na badania, moze sie dowiem co sie znowu dzieje:/ powracaja bole ze stycznia:/
Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, po ostatniej SR, napaliliśmy się na zakup worka sako. Czy któraś z Was posiada takie cudo?
Ja na 100% kupuję do pokoju małego. Mam już obczajony

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w nowym wątku trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyczy któraś z Was kupowała legginsy na allegro i może polecić sprzedawcę?
Tak, zdecydowanie "wmoichprogach" polecany też na innych wątkach - http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...101951627.html
Kupiłam też drugie, bo był większy wybór kolorów - http://allegro.pl/dlugie-bawelniane-...072562690.html, niestety są fatalne, zjeżdżają mi co chwilę z brzucha i w kroku Może jakbym wzięła M, to byłyby lepsze, bo ogólnie materiał i całość jest w porządku, ale bałam się (patrząc na opis wymiarów), że mogą być za ciasne w łydkach lub udach

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Co to za cudeńko?
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxl-na...109843899.html

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku, dzisiaj na 18/-tą mam wizytę u gina, czuję się fatalnie ciągłe twardnienia brzucha, no i to białko w moczu, ale ciśnienie mam prawidłowe więc to chyba nie zatrucie ciążowe, a jakiś stan zapalny ze strony układu moczowego.
Trzymajcie kciuki za wizytę, jutro zaczynamy 33 tc. na plusie mam 12kg, obwód brzucha na wysokości pępka to 107 cm.
Powodzenia! Ładne wymiary

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Nic tylko zakladac firmy,bo takie sa przepisy,tzn mozna je tak ladnie nagiac,ze to pracodawca bedzie mial racje,a nie szarak pracownik, nie odpuszcze tylko musze sie przeprowadzic
No naprawdę, jak się to czyta, to samemu by się chciało mieć taką firmę. Szkoda, że ja nie potrafię tak manewrować i lawirować między przepisami i zawsze robię od A do Z wszystko jak należy...
kism jest offline Zgłoś do moderatora