Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - MOJE uzależnienie od kosmetyków :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-21, 12:27   #1
Michunka
Wtajemniczenie

Talking

MOJE uzależnienie od kosmetyków :)

Witam i pozdrawiam wszystkich którzy postanowili zajrzeć do mojego wątku, by dowiedzieć się , bez jakich kosmetyków ja nie potrafię żyć
Na początku wspomnę o kosmetykach pielęgnacyjnych.
Moje kosmetyki, które są zawsze ze mną(pielęgnacyjne):

-tonik Nivea Visage expert lift-dlaczego? a to dlatego,że wspaniale odświeża moją skórę i usuwa sebum nagromadzone na buźce.

- woda termalna La roche-posay- dlaczego? a to dlatego,że rewelacyjnie nawilża moją skórę. Czuję różnicę natychmiast. Jest boska

-krem masło kakaowe Ziai- dlaczego? a to dlatego, że pięknie pachnie i nadaje ładny koloryt mojej cerze.

A teraz kosmetyki tak zwana kolorówka ))
Oto moja top lista najukochańszych kosmetyków bez których nawet nie wyjdę wyrzucić śmieci do kosza na dworze

- podkład Super stay 24h Maybelline. Jest to najwspanialszy podkład na świecie-oczywiście według mnie
Za co go kocham? za to,że wspaniale zakrywa wszystkie niedoskonałości nie robiąc maski na buźce. Utrzymuję się na skórze naprawdę cały dzień, matowi skórę.

- korektor Dermacol
Za co go kocham? Za to,że zakrywa wszystkie mankamenty mojej cery. Te z którymi nie poradził sobie podkład. Tu rozjaśni, tam ukryje. Ot mały ideał

-puder w kamieniu L'oreal true match
Za co go kocham? Za to,że matuję cerę na calutki dzień. Nie muszę robić żadnych poprawek. Rano nałożę i już-jest ze mną cały czas

-eyeliner Bell.
Za co go kocham? Za to,że po prostu jest Ten kto mnie zna, wie,że moją miłością są kreski na oku nie wyobrażam sobie swojego makijażu bez kreski-no czuję się goła bez niej I co tu człowieku zrobisz? nic! Maluj ją byle dobrym kosmetykiem i taki jest ten eyeliner. Świetnie się rozprowadza, szybko wysycha i daję piękny czarny kolor. Co najważniejsze utrzymuję się na powiece calutki dzień, nie odbija się na powiece.

-tusz do rzęs Deborah definitive volume
Za co go kocham? za to,że robi z moich rzęsorek super mega pogrubione rzęsory XXL. Przepięknie kryję na kruczo czarny kolor. Pogrubia i lekko podkręca-efekt idealny.

-róż do policzków wypiekany Kobo
Za co go kocham? Za to,że pięknie podkreśla kości u osób takich jak ja czyli takich którym się te kości zapodziały ;D Stwarza iluzję,że jednak są uwydatnione

-pomadka do ust Nivea
Za co je kocham? Za to,że chronią moje usta, nadają super kolorek i obłędnie pachną

tak umalowana mogę założyć na siebie perfumy-jedne z moich ulubionych Gucci eau de perfum i iść, wiedząc że wyglądam naturalnie, promiennie, elegancko. Zostawiając za sobą spojrzenia zazdrosnych kobiet i oczarowanych mężczyzn.

oto mój dzienny makijaż-efekt końcowy
(przepraszam za jakość zdjęć)

Już wyprzedzę czepiania się co niektórych. Przepraszam za efekt, ale niestety nie lubuję się w Photoshopie...

nie przedłużając już chcę wam zaprezentować moje minimum. Przedstawia je zdjęcie poniżej. Naprawdę to jest już wyselekcjonowana ilość moich kosmetyków.

jeżeli musiała bym wybrać coś z tych kosmetyków to będzie to:

Jakie kosmetyki są niezbędne w mojej kosmetyczce?
Są to kosmetyki dzięki którym czuję się ładna, atrakcyjna zadbana. Minimum pielęgnacji mojej skóry to tonik, woda termalna i krem. Do poprawy urody potrzebny jest dobry podkład, który wyrówna koloryt cery. Korektor, który zamaskuję mankamenty urody. Eyeliner, który sprawia,że moje oko się wydłuża. Tusz do rzęs, bym mogła nimi trzepotać tam i ówdzie Pomadka ochronna by usta były zawsze gładkie i dobrze nawilżone. I oczywiście perfumy, które otulają mnie i sprawiają,że czuję się seksownie i pewnie

Edytowane przez Michunka
Czas edycji: 2012-03-25 o 16:08
Michunka jest offline Zgłoś do moderatora