Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-27, 08:41   #2354
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Kasiu cieszę się że na wizycie dobrze i synuś super się rozwija
dzieki
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kasiu super, że z małym wszystko dobrze.

Wczoraj byłam na wizycie. Wzięłam już zwolnienie do pracy. Powiedziałam o skurczach, ale gin powiedział, ze to normalne bo to te skurcze Braxa jakiegoś tam i to norma bo macica to mięsień i ma pracować. Więc kilka dziennie nie bolących (to ważne) to ok. Ale jakby bolało, to nospa. (nawet w karcie ciąży mi to zapisał). Sprawdzał mi szyjkę baaardzo dokładnie. I to nie na fotelu, to powiedział, że tak dokładnie sprawdzić nie można, bo czasami kobieta ma jakąś lejkowatą budową i niby jest ok, a z drugiej strony się rozwarcie robi. Więc miałam usg wewnętrzne (bo jest dokładniejsze). Szyjka mi sie skróciła niestety. I mam teraz bardzo dużo odpoczywać. Nic nie sprzątać, nie dźwigać itp. Bo inaczej mogę mieć poród przedwczesny. Co prawda nie jest jakaś krótka abym się bała, ale na wszelkie co mam się oszczędzać. Rozwarcia na szczęście nie mam. Następną wizytę mam dlatego za 3 tyg a nie za 4 tyg. Potem miałam usg normalne. Mała dalej jest dziewczynką Patrzył serduszko, nerki itp. Ilość wód płodowych, ale wszystko jest dobrze. Dostałam liste badań jakie mam zrobić na następną wizytę i to tyle aa i mała dalej głowkowo ułożona
dzieki
i ciesze sie,ze Twoja wizyta udana
to teraz nie przemeczaj sie
a co to za dodatkowe badania masz zrobic?

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ależ dokładne badanie! Nie sądziłam, że tyle rzeczy można w tak wczesnym stadium zobaczyć!
Ile ja się od Was uczę
Najważniejsze, że wszystko w porządku
Ja tez nie wiedzialam, ze dzidzius bedzie tak dokladnie badany. Myslalam, ze lekarz sprawdzi, cz wszystkie organy sa i to wszystko. A badanie trwalo gdzies ponad 30 min. Jestem teraz duzo spokojniejsza, ponoc te badanie cechuje wysoki poziom wykrywalności chorób
U nas normalnie jest ono tez platne, chyba ok.100€ kosztuje, ale moj gin. kieruje wszystkie ciezarne na te badanie, dlatego za darmo
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
xxKasiax - super, że wizyta się udała a co do sąsiadki, to ma geeest ale wzruszające, szkoda, że nie ma wnuków...
dzieki
a sasiadka, to bedzie teraz pewnie czesciej przychodzic do nas jak dzidzius sie urodzi
Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Kasiunia, to bardzo się cieszę że z Twoim smerfikiem wszystko dobrze, fajne te badanie miałaś, możesz spać spokojnie i położnej gratuluję
.
Dzieki
A jak tam twoj maluszek ?
Kiedy bedziesz szukala poloznej, bo ja nie wiem za bardzo jak u was to wyglada i chcesz isc na szkole rodzenia???