|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
Cytat:
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z Nas cwaniary
![]() no wlasnie mialam pisac gdzie sie podziewasz ...
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
helou dziewczyny
melduje, ze zyje, chociaz ostatnio padam na pyszczek... troche zalatwiania roznych spraw, ostatnio byli tez u nas moi rodzice, no i niemoc wyspania sie 7-8 godzin jednym ciagiem tez daje sie we znaki ![]() mamy tez mnostwo nowych zdjec dziewczynek, musze tylko zgrac zdjecia i wrzucic A jak sie czuja obecne ciezarowki? mam nadzieje, ze ciaza nie daje sie zbyt mocno we znaki ![]()
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia czekamy na zdjęcia!
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
a co
![]() Mój maz akurat nie ejst wybredny i wszystko zje co dostanie ![]() Tyle,z e troche kreci nosem jak np. ma slodki obiad typu pierogi na słodko czy nalesniki bo to dla niego bardziej deser![]() Ja jak mam np. nalesniki to zawsze jakas zupe do tego A te nalesniki jako drugie danie, to wtedy nie sapie miCytat:
![]()
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie zegnam i ide spac, dobranoc
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, to się cieszę że u maluszka wszystko w porządku
I bardzo ładnie wyglądacie, gin ma racje![]() Przykro mi z powodu Twojej podopiecznej, pojedziesz ją odwiedzić? ![]() Madzia, dawno masz zdjęcia na kompie tylko sobie nas chcesz podrażnić Dobrze że wizyta położnej udana ![]() Bika, ja byłam w Pobierowie 3 lata pod rząd… i cały czas w „apartamentach u dzika” super okolica, apartamenty ekstra, obejście fajne, i w cichym miejscu. Today, a Ty spij jak najwięcej Maluszek potrzebuje energii![]() Tynkusia, nie wiem co znaczy ten niemiecki wyraz ale się domyślam więc składam mega gratulacje ![]() Stokrotko, pocieszam… i jeszcze trzymam kciuki.Kasiunia, to bardzo się cieszę że z Twoim smerfikiem wszystko dobrze, fajne te badanie miałaś, możesz spać spokojnie i położnej gratuluję Gucia, czekamy na te zdjęcia, i ucałuj te twoje dziewczęta. A ja czekam na mojego TŻ, bo nie chcę iść sama spać ale gdzie tam druga... już naszykowałam sałatkę na śniadanie, i posprzątałam pokój... a teraz siedzę i.. myślę... co ze mnie za myśliciel. Jeździłam dziś całe 15 min na rowerku stacjonarnym ale wątpię żeby to poprawiło moją kondycję ![]() Nie ma tu już nikogo... bardzo mi przykro z tego powodu, bo sama jeszcze dwie godziny siedzieć to lipnie trochę.
|
#2318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak malutka? Dobrze przesypia nocki? Ja sie czuje super ![]() Cytat:
No i zbyt tlustego jedzenia nie zje tez np z schabowego musze wycinac tluste To widac ze Twoj maz lubi dobrze zejsc ![]() dobranoc, milych snow Cytat:
Chyba powinnas unikac jazdy na rowerze , z tego co czytalam nie jest wskazane w ciazy.
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, dobrze, że jesteś
nie idź jeszcze proszę...ja gdzieś kiedyś czytałam, żeby lepiej na stacjonarnym niż normalnym bo nie spadniesz, no chyba że... no i bezpieczniej w domku... a pozatym to był jednorazowy wyczyn, i myślę że skoro nic nie robię, żadnej aktywności to takie 15 min, a jechałam bardzo wolniutko, to chyba niczym nie grozi
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-03-27 o 00:13 |
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myslalam ze chodzi o to ze sie pedaluj ...
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, właśnie czytałam na jakimś forum o tym... różne zdania. jedne jeździły nic się nie działo, innym odradzano.. jakaś pani napisała że sporty które się wykonywało przed ciążą powinno się w ciąży kontynuować ale się nie przemęczać a nowych nie zaczynać bo nie wiadomo jak organizm zareaguje. Myślę że to najsensowniejsza odpowiedź.
A dół, no taki mój wieczorny... chyba dalej hormony.. pozatym jak TŻ nie ma to mam takie depresyjne skłonności, może przez ciszę i samotność?
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja to się zgłaszam jak pójdziecie spać i przycichniecie, bo mogę wtedy nadrobić was hurtem ![]() PRZEDE WSZYSTKIM, TYNKUSIA - WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
A z psiakiem dziś byliśmy u weta na kontroli. Był inny wet niestety i ściągnął mu szwy (rozpuszczalne! ), dał zastrzyk sterydowy, żeby go nie swędziało. Ale po przyjeździe do domu mam wrażenie, że mu się ta rana rozeszla wkurzona jestem na siebie, że nie sprzeciwiłam się temu ściągnięciu szwów!!!Cytat:
trzeba się pocieszać tym, że jeszcze mam nadzieję nam to autko posłuży... ![]() emigra - wyrazy współczucia ![]() zaaaabcia - pięknie wyglądasz! brzusio zgrabniusi! Madzialenka - historia o szalonym dziecku - super uśmiałam się skopała położną ![]() xxKasiax - super, że wizyta się udała a co do sąsiadki, to ma geeest ale wzruszające, szkoda, że nie ma wnuków...A my mieliśmy dzisiaj szalony dzień... Pół dnia spędziliśmy w mieście, gdzie byłam u lekarza (1,5h czekania). Leżeliśmy w samochodzie i gadaliśmy o wszystkim fajnie było, taki słoneczny dzień.... Potem pojechaliśmy do weta na kontrolę, a jeszcze później byłam ze szwagierką w Biedronce Ugotowałam ryż z sosem chińskim (biedornkowym) - pycha! Potem drzemka, TŻ lunatykował wstał i zaczął gadać, że jest znowu w pierwszej planszy i mi pokazuje, że mam spojrzeć na prześcieradło
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Amani, fajnie z takim lunatykiem
ale też bym się czasem bała ![]() a ja dalej czekam...
|
#2324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
agnusek22, z okazji Urodzin życzę samych radości, mnóstwa miłości, poczucia spełnienia, czterolistnej koniczynki, duuużo $$, przyjemnych starań i szybkiego ujrzenia II, i przede wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka! ![]() ...a teraz lecę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
A na zdjęciu promieniejesz! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiem, co czujesz. 3 lata temu w podobnym wypadku zginął mój bliski kolega jeszcze z czasów licealnych. I mimo, że nie mieliśmy po liceum jakichś mega bliskich kontaktów, mijaliśmy się na uczelni, cześć-cześć, chwila rozmowy, to strasznie to przeżyłam. Jechał na motorze. Włączył kierunkowskaz w celu wyprzedzenia jakiegoś małego samochodu. Niestety w tym momencie kierowca samochodu (jakiś emeryt) zapragnął skręcić w lewo, w podporządkowaną. Bez kierunkowskazu, bez patrzenia w lusterko. Uderzył prosto w motor. Śmierć na miejscu, ciało było w takim stanie, że rodzina od razu podjęła decyzję o kremacji. Miał 22 lata ![]() Od wtedy zupełnie inaczej patrzę na motocyklistów. Owszem, wciąż niektórzy z nich są dla mnie dawcami nerek, ale niestety większość wypadków jest z winy kierowców samochodów. I mądre są hasła "Patrz w lusterka". Trzymaj się mocno Oł jeeeeee! To teraz już oficjalnie GRATULUJĘ!
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się i idę nadrobić od wczoraj
|
|
|
|
#2326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile ja się od Was uczę Najważniejsze, że wszystko w porządku To całkiem jak ja ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki! Cytat:
![]() Hormony? Cytat:
![]() Super, że z Malutką wszystko dobrze, że dajecie sobie radę ![]() Koniecznie pochwal się swoimi Szczęściami Cytat:
Dziwne, że vet zdjął rozpuszczalne szwy No ale wierzę, że wiedział, co robi... Niech się rana szybko goi
|
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnusek22 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, mnóstwo miłości, powodzenia w życiu osobistym i zawodowym i spełnienia wszystkich marzeń!
![]() Mi się udalo trochę z rana poćwiczyć (ależ jestem dumna z siebie ). Teraz mykam do pracy![]() Dziewczyny, życzę Wam miłego dnia! Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-03-27 o 07:52 |
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
ja myślę, że w ciąży raczej nie powinno się jeździć na rowerku. Lepiej zapytaj się ginekologa jak będziesz na wizycie a na razie sobie odpuść żeby dziecku krzywdy nie zrobić hej ![]() aby mam nadzieję, ze te bule u mnie to oznaczają, ciągle się łudzę bo brzuch bolał mnie całą noc, wstałam rano i byłam pewna @ jak zawsze a tu czysto i sucho. Oby się później nie rozkręciło bo brzuch dalej boli ![]() Tomalinko jestem z ciebie dumnaAgusek szystkiego najlepszego kochana, dużo zdróweczka, radości, szczęścia, spełnienia marzeń oraz samych pogodnych i słonecznych dni
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh, sprawdziłam na necie odpada to są apartamenty dla min. 4 osób a my tylkoe we 2 jedziemy, więc cenowo się nam to nie opłaca
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2012-03-27 o 08:13 |
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Pobierowo
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Tynkusia gratulacje ![]() stokrotko a może to implantacyjne?? Kasiu super, że z małym wszystko dobrze. Natalko dziękuję , że pytasz o wizytę. Zaraz opiszę. Zabcia a Tobie sprawdza szyjkę co wizyta?? strong na stacjonarnym można spokojnie jeździć (gin mi mówił). Nawet lepiej niż na zwykłym. Amani o ja.. też bym się lunatyka bała. Agnusek wszystkiego najlepszego ![]() Bika będziesz miała usg genetyczne, więc bardzo dokładne. Ja bym tylko wzięło zaświadczenie o ciąży o ile jeszcze nie wzięłaś i to w sumie tyle. Gin na bank będzie ci wszystko mówił. Wczoraj byłam na wizycie. Wzięłam już zwolnienie do pracy. Powiedziałam o skurczach, ale gin powiedział, ze to normalne bo to te skurcze Braxa jakiegoś tam i to norma bo macica to mięsień i ma pracować. Więc kilka dziennie nie bolących (to ważne) to ok. Ale jakby bolało, to nospa. (nawet w karcie ciąży mi to zapisał). Sprawdzał mi szyjkę baaardzo dokładnie. I to nie na fotelu, to powiedział, że tak dokładnie sprawdzić nie można, bo czasami kobieta ma jakąś lejkowatą budową i niby jest ok, a z drugiej strony się rozwarcie robi. Więc miałam usg wewnętrzne (bo jest dokładniejsze). Szyjka mi sie skróciła niestety. I mam teraz bardzo dużo odpoczywać. Nic nie sprzątać, nie dźwigać itp. Bo inaczej mogę mieć poród przedwczesny. Co prawda nie jest jakaś krótka abym się bała, ale na wszelkie co mam się oszczędzać. Rozwarcia na szczęście nie mam. Następną wizytę mam dlatego za 3 tyg a nie za 4 tyg. Potem miałam usg normalne. Mała dalej jest dziewczynką Patrzył serduszko, nerki itp. Ilość wód płodowych, ale wszystko jest dobrze. Dostałam liste badań jakie mam zrobić na następną wizytę i to tyle aa i mała dalej głowkowo ułożona
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-03-27 o 08:18 |
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale wiesz, że jak zaraz zdjęć nie wstawisz, to Cię tu wszystkie zlinczujemy?!
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, szyjka sie nie przejmuj i tez nie odpoczywaj az tak jak gin radzi bo jeszcze sie przeterminujesz
wiele kobiet ktorym lekarze groza wczesnym porodem bo szyjka sie ciut skraca rodzi po terminie jak nie jest mocno skrocona i sie nic nie rozwiera to mozesz zyc w miare normalnie moja klezanka chodzila od 30 tc z rozwarciem 2cm a urodzila tydzien po porodzie i to wywolywanym
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Emigruś może cos wiecej o tym Pobierowie???
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
emigruś wiem, wiem. Ale jednak dokładne sprzątanie przed świętami sobie daruję
Gin nie kazał mi tylko leżeć , tylko oszczędzać się. Bo teraz to za bardzo aktywna chyba byłam Jeszcze wczoraj przed wizytą sprzątałam mieszkanie i szorowałam meble na kolanach. Bika bzdura. Tylko naciąganie na kasę. genetyczne jest robione w 2d a 4d to tylko dodatkowa opacja, ale nic nie wnosi do badań. |
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
w dziecinstwie spedzalam tam wiele czasu z mama
juz co prawda niewiele pamietam, ale bylo fajnie
|
|
|
#2337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żabcia - słodkie foto i ślicznie wyglądasz - bardzo promiennie Madzia - super że wizyta położnej udana i z małą wszystko dobrze! A to już 50 dni Tynkusia - gratulacje!!! Kaśka 87 - ja też odczuwam przesilenie i zmianę czasu, ewidentnie chodzę do tyłu ![]() Strong - przytulam Bika, tak czytasz co do Ciebie piszę o Pobierowie ![]() Ja mogę polecić domki, jeżdzę tam już chyba 8 albo 9 lat. Kidyś na pełne 2 tygodnie a pd 3 lat staramy się chociaż na weekend ![]() Idę zaraz po kawkę
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku Sto lat kochana
![]() ![]() Tynkusia GRATULACJE!!!! Żabciu naprawdę promieniejesz kochana Stokrotko mam nadzieję, że to implantacyjne Bika Twój sposób informowania robi furorę , też tak chyba zrobię![]() Amani, jeśli chodzi o zwierzęta to mam to samo Emigra przykro mi kochana Guciu, jak ogarniasz po urlopie? ![]() Kasiu cieszę się że na wizycie dobrze i synuś super się rozwija ![]() Kochane czy coś pominęłam? Wybaczcie jeśli którejś z Was nie odpowiedziałam
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Amani właściwie to dzis zostało mi już 49 dni do terminu porodu. W weekend chcę choć częśc torby do szpitala spakować.
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Ale ciii nie mowicie mezowi mojemu nic 

i jeszcze trzymam kciuki.
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

wiec poszlam sie zapytac, ale jakas inna kobieta tez miala te badanie, dlatego tak dlugo to trwalo (chociaz mialam termin na 9.00)