|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984
A teraz Wam się pochwale co mi poprzychodziło. Mam już w pokoiku łóżeczko, komodę z przewijakiem i kołyskę. Wszystko firmy Troll i są super. Masywne, dobrze wykonane i ładne 
Kupiłam poduszkę do karmienia firmy POOFI i powiem, że jest super, lepsza od motherhood. Delikatna, miękka, dobrze trzyma się na brzuchu i ma dobre wypełnienie.
Przyszła lampa karuzela, która daje na ścianie i suficie efekt poruszających się gwiazdek i księżycy. Jest rewelacyjna!!! Polowałam na nią 3 miesiące.
Z rzeczy teraz niepotrzebnych przyszła mi mata edukacyjna Tiny Love Kici&Play . Kupiłam ją teraz bo przyjechał do mnie 6 miesięczny chrześniak więc stwierdziłam, że wypróbuje i był matą zachwycony. Ma pełno bajerów i piszczące i szeleszczące elementy. Jestem bardzo zadowolona. Karuzelą FP rainforest też był bardzo zainteresowany 
Kosmetyki też przyszły  Zamówiłam wszystko z Musteli. Olejek do kąpieli i płyn do mycia ciała i głowy bo nie mogłam się zdecydować co będzie lepsze. Poza tym mleczko do ciała, krem do twarzy, krem na odparzenia, chusteczki do pupy i do buzi, krem przeciwsłoneczny i dla siebie krem na zmęczone nogi, krem do pielęgnacji biustu po porodzie i balsam regeneracyjny do ciała po porodzie. Mam nadzieję, że kosmetyki sie sprawdzą bo czytałam dużo dobrych opini.
Tyle miesięcy siedzenia na necie, tyle czytania i jestem z siebie dumna 
|
Gratki wszystko dokładnie przemyślane i zaplanowane 
Cytat:
Napisane przez Gaabbi
Cześć Kochane!
Tęskniłam za Wami 
Jestem już w domu, szczęśliwa i padnięta więc idę spać. Jutro postaram się Was troszeczkę nadrobić i napisać co się działo. Generalnie okazało się, że nie było tak strasznie, jak się wydawało być  Co nie zmienia faktu, że przeżyłam koszmar...
Jutro do Was wracam z pełniejszymi informacjami.
Buziaki.
Dobranoc.
|
super że już jesteś w domku 
Cytat:
Napisane przez begie13
pytałam o ktg, to powiedział, że robi się je przy porodzie już a wcześniej raczej nie ( taaa jasne). to ja się na to spytałam, czy zawsze skurcze są odczuwalne i on odp, że nie i że może być tzw. ciche rozwieranie... kurde to skąd wiadomo, że ma się te skurcze, a jeśli trzeba by było jechać z tego względu do szpitala i rodzić, ja się nie znam ale coś mi tu nie pasuje...
na koniec spytałam, czy jest jakaś waga dziecka u pierworódki, która jest wskazaniem do cc, on coś tam zaczął pod nosem mówić, że 6 kg...ja spytałam o takie ponad 4 kg dziecko, no i ponoć to nie tylko od wagi dziecka zależy ale też jest mierzona miednica i średnica główki dziecka.
no i tyle się dowiedziałam, następna wizyta za 3 tygodnie, 19.04.
Powiedzcie mi, to jak to jest z tym ktg? Wy wszystkie będziecie miały lub miałyście już robione ktg? Jeśli tak, to gdzie ono jest robione, u gina w przychodni czy w szpitalu?
Dzisiaj zaczynamy 33 tc 
|
Pierwsze ktg będę miała robione na wizycie u gina w 37tc 
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984
A pochwalę się  Tylko nie wiem o którą karuzele Ci chodzi bo mam karuzele do łóżeczka i lampe karuzele więc pokaże Ci dwie
http://www.youtube.com/watch?v=uFfkUVlCwxk
http://www.youtube.com/watch?v=5A8uJM2NDcg
Dziewczyny, jakie znacie skutki uboczne CC oprócz blizny? Ja już zaczynam pękać.Mam koleżanki, które robiły CC i bardzo sobie chwalą, że jest szybko, ból tylko przez 2 doby(czyli tyle co bym cierpiała przy porodzie) , że nie są na dole zmasakrowane, a cięcie na brzuchu robią teraz małe.
Kiedys miałam robioną laparoskopie i niby tez miałam cierpieć , a ja po powrocie ze szpitala tak dobrze sie czułam, że podłogi w domu myłam.
Gdybym mogła sie jeszcze prygotowac do porodu np. mam balonik epino, którego nie mogę używać, nie moge masazu krocza robić, ani mięśni kegla ćwiczyc. Nic, a nic!
|
Fajne gdzie kupiłaś?? na all??
Jeżeli chodzi o cc to większość moich koleżanek miała i też sobie bardzo chwalą i namawiają. Kilka przeżyło poród sn i cc i polecają cc. Te opinie robią mi niezły mętlik w głowie 
Cytat:
Napisane przez Gaabbi
A tak z innej beczki, to podczas wizyty w szpitalu bardzo mnie zaskoczyła mega niewiedza dziewczyn, które tam czekały na poród  One nie miały zielonego pojęcia o sprawach, które my tu poruszamy na porządku dziennym  Tak dziwnie...
|
 bo nie udzielają się na żadnym forum 
Cytat:
Napisane przez _agata
Ja wszystko przemyślałam, posprawdzałam, porównałam  A teraz tylko zamówiłam i po sprawie
Potęga Internetu 
|
Też tak zrobiłam, jak siadłam na all to w 1 dzień zamówiłam większość rzeczy. Najwięcej czasu traci się na czytanie opinii, sprawdzanie cen itp. a samo zamówienie to już pikuś
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....
Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-30 o 12:49
|