|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Gaabbi, skąd więc te skurcze na ktg u lekarki? Czyżby jakaś pomyłka?
Mnie by to nie dało spokoju. U niej takie skurcze, a później w szpitalu wszystko wzorowo...
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
ja dzisiaj obudziłam się z takimi bolesnymi skurczami, że masakra
i to 0o 5 rano. Na szczęście przeszły i nic już nie pobolewa, ale gdyby trwały dłużej byłabym intensywnie zaniepokojona....
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Gaabi, dobrze, że już w domu i dobrze, że wszystko jest ok. Teraz leż sobie i niczym się nie przejmuj _agata, gratulacje wyprawki!! kism, gratuluje porządków ubrankowych ![]() Co do moskitiery, mi też się nawet podobają takie przy łożeczku, ale raczej sobie odpuścimy. Dla mnie najbardziej praktyczne są takie moskitiery w oknach. U nas w każdym coś takiego jest i w ogóle nie mamy problemów z komarami. Jutro idziemy do gina, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z tym brzuszkiem Małego. |
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
)gabbiii super, ze juz w domciu lez i odpoczywaj )agata- wyprawka zrobiona bardzo na szybko, super ) ja bym tak nie potrafila,, musze wsyztko przemyslec, pospprawdzac ceny i dopiero zakupic![]() wczoraj wylicytowalam karuzele fp rainforest takze brakuje mi tylko ewentualnie nowego materaca no i moze rozekdzis niebardzo pogoda, prania robie w lazience, trudno... Nie bede czekala niewiadomo na ile na ladna pogode.
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,
Gaabi witaj z powrotem Dziś mam jakiś humor nie taki, a wczoraj miałam nerwa, nie wiedzieć z jakiego powodu, że aż musiałam sobie poleżeć i popłakać. Miałam robić wczoraj na obiad schabowe i mięsko przygotowałam już do smażenia i patelnia mi się rozwaliła, rzuciłam tym wszystkim i powiedziałam, że obiadu nie robię, walnęłam się na łóżko i tak leżałam, leżałam... biedny mój mąż, który wrócił głodny z pracy a tu nic nie ma do jedzenia... w końcu wygłodniali wieczorem zamówiliśmy pizzę, przez którą w nocy spać nie mogliśmy, ja nadal czuję się jak na kacu i wszystko mnie swędzi... Wczoraj byłam na wizycie ale nic konkretnego się nie dowiedziałam, co więcej powiem - jestem całkiem zdezorientowana co do płci... dzidziuś się rozkraczył i gin powiedział, że on nadal widziałby tu dziewczynkę ale potem dziecko się obróciło jakoś i widziałam tam jakby siusiaka... ja nie wiem już... poza tym wszystko w porządku, serduszko bije jak dzwon, maleństwo sobie brykało podczas wizyty i puszczało bąbelki, nawet nie wiem ile waży bo gin zmierzył tylko średnicę główki i nogę ale na obrazie z usg jest już taaakie duże. Powiedziałam mu, że mnie kłuje jakby w pochwie, czy to w szyjce, zbadał mnie no i wszystko jest niby ok, szyjka twarda i zamknięta, mówił, że to może " napierać część przodująca". Tyle się dowiedziałam w tym temacie. Najlepsze było jak mnie badał ( a ja się zawsze spinam przy badaniu gin. i on też chyba nie jest jakiś delikatny i mnie boli) i wpycha mi te paluchy i pyta: czy to tutaj boli? a tu? a może tutaj? ... jak ja mam mu powiedzieć, gdzie mnie boli skoro mnie wszystko boli jak on mnie bada... i wczoraj po wizycie już wieczorem zauważyłam, że to kłucie przekształciło się w lekki ból i już jakby po prawej stronie bardziej było...pytałam o ktg, to powiedział, że robi się je przy porodzie już a wcześniej raczej nie ( taaa jasne). to ja się na to spytałam, czy zawsze skurcze są odczuwalne i on odp, że nie i że może być tzw. ciche rozwieranie... kurde to skąd wiadomo, że ma się te skurcze, a jeśli trzeba by było jechać z tego względu do szpitala i rodzić, ja się nie znam ale coś mi tu nie pasuje... na koniec spytałam, czy jest jakaś waga dziecka u pierworódki, która jest wskazaniem do cc, on coś tam zaczął pod nosem mówić, że 6 kg...ja spytałam o takie ponad 4 kg dziecko, no i ponoć to nie tylko od wagi dziecka zależy ale też jest mierzona miednica i średnica główki dziecka. no i tyle się dowiedziałam, następna wizyta za 3 tygodnie, 19.04. Powiedzcie mi, to jak to jest z tym ktg? Wy wszystkie będziecie miały lub miałyście już robione ktg? Jeśli tak, to gdzie ono jest robione, u gina w przychodni czy w szpitalu? Dzisiaj zaczynamy 33 tc ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- U nas też, odkąd montujemy moskitiery w oknach to nie ma żadnego robaczka w domu. |
|
|
|
#4867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tym ktg moja gin mówiła, że ona woli nie przesadzać z tym. Że się podobno na zachodzie już odchodzi od tego podłączania co chwilę, bo dzieci się potem rodzą ze straszną żółtaczką (bo się wali w wątrobę podczas tego badania)... I że ona wyczyta wszystko z usg (chociaż nie miała na myśli skurczów, tylko mówiła, że na podstawie przepływów). Nie wiem, ja się nie znam, ale jej ufam. |
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Gaabbi, witamy !!! 20 skurczów dziennie jest ok??? Czyli jeśli w ciągu jednego dnia złapie mnie 20 twardnień brzucha tzn. że to normalne??? A pochwalę się Tylko nie wiem o którą karuzele Ci chodzi bo mam karuzele do łóżeczka i lampe karuzele więc pokaże Ci dwie![]() http://www.youtube.com/watch?v=uFfkUVlCwxk http://www.youtube.com/watch?v=5A8uJM2NDcg ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Co do KTG ja mam robione od 28tc i robię je przy każdej wizycie u lekarza, a teraz chodzę co 2 tygodnie Robi mi je położna przed wizytą u lekarza. Te skurcze są nieodczuwalne bo ja np. miałam ostatnio robione ktg i wyszły mi skurcze, których w ogóle nie czułam.Dziewczyny, jakie znacie skutki uboczne CC oprócz blizny? Ja już zaczynam pękać.Mam koleżanki, które robiły CC i bardzo sobie chwalą, że jest szybko, ból tylko przez 2 doby(czyli tyle co bym cierpiała przy porodzie) , że nie są na dole zmasakrowane, a cięcie na brzuchu robią teraz małe. Kiedys miałam robioną laparoskopie i niby tez miałam cierpieć , a ja po powrocie ze szpitala tak dobrze sie czułam, że podłogi w domu myłam. Gdybym mogła sie jeszcze prygotowac do porodu np. mam balonik epino, którego nie mogę używać, nie moge masazu krocza robić, ani mięśni kegla ćwiczyc. Nic, a nic! |
|
|
|
|
#4869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za miłe powitanie
![]() _agata, mnie też to nie daje spokoju. Czułam podczas badania u ginki jak brzuch mi się stawia, także o błędzie nie ma mowy. Zastanawia mnie tylko, dlaczego tak się działo. Przed wizytą i po już takich akcji nie było. Jeden lekarz w szpitalu powiedział, że to mogło być spowodowane emocjami, jakie towarzyszą wizycie i badaniu ogólnie. Cytat:
Po prostu, jak któryś gin nie ma sprzętu do robienia ktg, to coś powiedzieć musi... Ja tam się cieszę, że wyszło tak jak wyszło, bo przynajmniej wiem na czym stoję. Przy następnej wizycie będę miała znowu robione ktg i moim zdaniem, to dobrze ![]() Cytat:
Świetne te karuzele A tak z innej beczki, to podczas wizyty w szpitalu bardzo mnie zaskoczyła mega niewiedza dziewczyn, które tam czekały na poród One nie miały zielonego pojęcia o sprawach, które my tu poruszamy na porządku dziennym Tak dziwnie...
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-30 o 09:43 |
||
|
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, Gabi, nie dopytywałam jakoś szczególnie, wspominała o tym w kontekście szpitala (chodziło o codzienne podłączanie na długo, więc na pewno nie miałą na myśli żeby nie robić w ogóle), więc nie mówiła o swoim gabinecie
|
|
|
|
|
#4873 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh wlasne zle to ujelam, bardziej niz kopniaki wyczuwa sie takie przeciaganie i wypychanie czasem co innego mysle, a co innego pisze ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- wspolczuje |
|||
|
|
|
#4874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz tylko zamówiłam i po sprawie ![]() Cytat:
Być może jakieś emocje i stało się jak się stało. Szkoda tylko, że trafiłaś do szpitala. Oby to był pierwszy o ostatni raz. No, poza porodem
|
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wybieram właśnie mebelki do pokoju Hani. Mnie podobają się te http://www.pinio.com.pl/kolekcja/barcelona/3 a mojemu P te http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli-baby/pook-pook/
|
||
|
|
|
#4877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() te drugie wlasnie takie troche w meskim stylu, przekabac go na swoje |
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stać mnie na to żeby meble dziecku za 5 lat wymieniać
|
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4881 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
Wczoraj pół dnia byłam po za domem spakowałam torbę do szpitala i kupiłam pieluchy paczkę huggies newborn z wycięciem na pępek i 2 paczki pampers newborn )Lecę nadrabiać ![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeee no, za 5 lat, to może przesada
Ale faktycznie, te kolorowe nie są uniwersalne On teraz jest dla mnie taki dobry Jeszcze z tych mebelków PINIO podoba mi się fotel bujany, który też by mi się przydał
|
|
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
Ja też...
a dzisiaj jestem nie do życia, a pogoda nie napawa dobrym nastrojem ... cały czas pada deszcz
|
|
|
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa wlasnie, nie wiem co zrobic z karuzela, chcialabym kupic malej jakas , wczoraj widzialam z Canpolu w sklepie za okolo 70-100zl , na allegro te same ceny wiec nie wiem czy jest sens zamawiac i placic za przesylke.
Ale ogolnie ceny karuzeli mnie zmiotly :ekk: pod 200zl
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
A ja muszę tu posprzątać,bo nie cierpię wracać do syfu.
|
#4887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To tak samo jak z usg. Było kilka głosów, że szkodzi itd. A badania mówią, że jedyne co "złego" może robić usg dla dziecka, to jego wolniejszy przyrost wagi. I to też tylko w razie robienia usg nad wymiar często np w ciąży zagrożonej (co tydzień, albo częściej). Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-30 o 10:16 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
drogie, ale jak sa drewniane to gdybym miala tyle kasy na zbyciu, to pewnie bym kupila ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
agata_ ten przepis na chlebek rewelacja właśnie wcinam ze smażoną cebulką, muszę tylko nad kształtem popracować
|
|
|
|
#4890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepsze to niż wycięcie ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
A roboty przy nim tyle co nic, prawda?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

i to 0o 5 rano. 

i dopiero zakupic
takze brakuje mi tylko ewentualnie nowego materaca
i wczoraj po wizycie już wieczorem zauważyłam, że to kłucie przekształciło się w lekki ból i już jakby po prawej stronie bardziej było...

Robi mi je położna przed wizytą u lekarza. Te skurcze są nieodczuwalne bo ja np. miałam ostatnio robione ktg i wyszły mi skurcze, których w ogóle nie czułam.

Może akurat te moje dzieci takie ruchliwe, nie chcę nikogo martwić! Ale ja te rozciągania odczuwam o wieeeele mocniej niż wcześniejsze kopniaki. Nieraz mam nagły przymusowy wyprost, jak jestem jakoś skulona czy pochylona i dostanę nogą gdzieś w okolice żeber.
A teraz tylko zamówiłam i po sprawie
)
a dzisiaj jestem nie do życia, a pogoda nie napawa dobrym nastrojem ... cały czas pada deszcz