|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Gaabbi, skąd więc te skurcze na ktg u lekarki? Czyżby jakaś pomyłka?
Mnie by to nie dało spokoju. U niej takie skurcze, a później w szpitalu wszystko wzorowo... ![]()
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
ja dzisiaj obudziłam się z takimi bolesnymi skurczami, że masakra
![]() Na szczęście przeszły i nic już nie pobolewa, ale gdyby trwały dłużej byłabym intensywnie zaniepokojona....
#4864 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Gaabi, dobrze, że już w domu i dobrze, że wszystko jest ok. Teraz leż sobie i niczym się nie przejmuj ![]() _agata, gratulacje wyprawki!! kism, gratuluje porządków ubrankowych ![]() Co do moskitiery, mi też się nawet podobają takie przy łożeczku, ale raczej sobie odpuścimy. Dla mnie najbardziej praktyczne są takie moskitiery w oknach. U nas w każdym coś takiego jest i w ogóle nie mamy problemów z komarami. Jutro idziemy do gina, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z tym brzuszkiem Małego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() gabbiii super, ze juz w domciu ![]() ![]() agata- wyprawka zrobiona bardzo na szybko, super ![]() ![]() ![]() wczoraj wylicytowalam karuzele fp rainforest ![]() ![]() dzis niebardzo pogoda, prania robie w lazience, trudno... Nie bede czekala niewiadomo na ile na ladna pogode.
#4866 |
Zadomowienie
|
Cześć,
Gaabi witaj z powrotem ![]() ![]() Dziś mam jakiś humor nie taki, a wczoraj miałam nerwa, nie wiedzieć z jakiego powodu, że aż musiałam sobie poleżeć i popłakać. Miałam robić wczoraj na obiad schabowe i mięsko przygotowałam już do smażenia i patelnia mi się rozwaliła, rzuciłam tym wszystkim i powiedziałam, że obiadu nie robię, walnęłam się na łóżko i tak leżałam, leżałam... biedny mój mąż, który wrócił głodny z pracy a tu nic nie ma do jedzenia... w końcu wygłodniali wieczorem zamówiliśmy pizzę, przez którą w nocy spać nie mogliśmy, ja nadal czuję się jak na kacu i wszystko mnie swędzi... Wczoraj byłam na wizycie ale nic konkretnego się nie dowiedziałam, co więcej powiem - jestem całkiem zdezorientowana co do płci... dzidziuś się rozkraczył i gin powiedział, że on nadal widziałby tu dziewczynkę ale potem dziecko się obróciło jakoś i widziałam tam jakby siusiaka... ja nie wiem już... poza tym wszystko w porządku, serduszko bije jak dzwon, maleństwo sobie brykało podczas wizyty i puszczało bąbelki, nawet nie wiem ile waży bo gin zmierzył tylko średnicę główki i nogę ale na obrazie z usg jest już taaakie duże. Powiedziałam mu, że mnie kłuje jakby w pochwie, czy to w szyjce, zbadał mnie no i wszystko jest niby ok, szyjka twarda i zamknięta, mówił, że to może " napierać część przodująca". Tyle się dowiedziałam w tym temacie. Najlepsze było jak mnie badał ( a ja się zawsze spinam przy badaniu gin. i on też chyba nie jest jakiś delikatny i mnie boli) i wpycha mi te paluchy i pyta: czy to tutaj boli? a tu? a może tutaj? ... jak ja mam mu powiedzieć, gdzie mnie boli skoro mnie wszystko boli jak on mnie bada... ![]() pytałam o ktg, to powiedział, że robi się je przy porodzie już a wcześniej raczej nie ( taaa jasne). to ja się na to spytałam, czy zawsze skurcze są odczuwalne i on odp, że nie i że może być tzw. ciche rozwieranie... kurde to skąd wiadomo, że ma się te skurcze, a jeśli trzeba by było jechać z tego względu do szpitala i rodzić, ja się nie znam ale coś mi tu nie pasuje... na koniec spytałam, czy jest jakaś waga dziecka u pierworódki, która jest wskazaniem do cc, on coś tam zaczął pod nosem mówić, że 6 kg...ja spytałam o takie ponad 4 kg dziecko, no i ponoć to nie tylko od wagi dziecka zależy ale też jest mierzona miednica i średnica główki dziecka. no i tyle się dowiedziałam, następna wizyta za 3 tygodnie, 19.04. Powiedzcie mi, to jak to jest z tym ktg? Wy wszystkie będziecie miały lub miałyście już robione ktg? Jeśli tak, to gdzie ono jest robione, u gina w przychodni czy w szpitalu? Dzisiaj zaczynamy 33 tc ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- U nas też, odkąd montujemy moskitiery w oknach to nie ma żadnego robaczka w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tym ktg moja gin mówiła, że ona woli nie przesadzać z tym. Że się podobno na zachodzie już odchodzi od tego podłączania co chwilę, bo dzieci się potem rodzą ze straszną żółtaczką (bo się wali w wątrobę podczas tego badania)... I że ona wyczyta wszystko z usg (chociaż nie miała na myśli skurczów, tylko mówiła, że na podstawie przepływów). Nie wiem, ja się nie znam, ale jej ufam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4868 | |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Gaabbi, witamy !!! 20 skurczów dziennie jest ok??? Czyli jeśli w ciągu jednego dnia złapie mnie 20 twardnień brzucha tzn. że to normalne??? A pochwalę się ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=uFfkUVlCwxk http://www.youtube.com/watch?v=5A8uJM2NDcg ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Co do KTG ja mam robione od 28tc i robię je przy każdej wizycie u lekarza, a teraz chodzę co 2 tygodnie ![]() Dziewczyny, jakie znacie skutki uboczne CC oprócz blizny? Ja już zaczynam pękać.Mam koleżanki, które robiły CC i bardzo sobie chwalą, że jest szybko, ból tylko przez 2 doby(czyli tyle co bym cierpiała przy porodzie) , że nie są na dole zmasakrowane, a cięcie na brzuchu robią teraz małe. Kiedys miałam robioną laparoskopie i niby tez miałam cierpieć , a ja po powrocie ze szpitala tak dobrze sie czułam, że podłogi w domu myłam. Gdybym mogła sie jeszcze prygotowac do porodu np. mam balonik epino, którego nie mogę używać, nie moge masazu krocza robić, ani mięśni kegla ćwiczyc. Nic, a nic! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za miłe powitanie
![]() _agata, mnie też to nie daje spokoju. Czułam podczas badania u ginki jak brzuch mi się stawia, także o błędzie nie ma mowy. Zastanawia mnie tylko, dlaczego tak się działo. Przed wizytą i po już takich akcji nie było. Jeden lekarz w szpitalu powiedział, że to mogło być spowodowane emocjami, jakie towarzyszą wizycie i badaniu ogólnie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Świetne te karuzele ![]() A tak z innej beczki, to podczas wizyty w szpitalu bardzo mnie zaskoczyła mega niewiedza dziewczyn, które tam czekały na poród ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-30 o 08:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4871 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, Gabi, nie dopytywałam jakoś szczególnie, wspominała o tym w kontekście szpitala (chodziło o codzienne podłączanie na długo, więc na pewno nie miałą na myśli żeby nie robić w ogóle), więc nie mówiła o swoim gabinecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh wlasne zle to ujelam, bardziej niz kopniaki wyczuwa sie takie przeciaganie i wypychanie ![]() czasem co innego mysle, a co innego pisze ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- wspolczuje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Być może jakieś emocje i stało się jak się stało. Szkoda tylko, że trafiłaś do szpitala. Oby to był pierwszy o ostatni raz. No, poza porodem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wybieram właśnie mebelki do pokoju Hani. Mnie podobają się te http://www.pinio.com.pl/kolekcja/barcelona/3 a mojemu P te http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli-baby/pook-pook/ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() te drugie wlasnie takie troche w meskim stylu, przekabac go na swoje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie stać mnie na to żeby meble dziecku za 5 lat wymieniać ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4880 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Wczoraj pół dnia byłam po za domem ![]() ![]() ![]() Lecę nadrabiać ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Wtajemniczenie
|
Eeee no, za 5 lat, to może przesada
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze z tych mebelków PINIO podoba mi się fotel bujany, który też by mi się przydał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zadomowienie
|
Ja też...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Wtajemniczenie
|
aaa wlasnie, nie wiem co zrobic z karuzela, chcialabym kupic malej jakas , wczoraj widzialam z Canpolu w sklepie za okolo 70-100zl , na allegro te same ceny wiec nie wiem czy jest sens zamawiac i placic za przesylke.
Ale ogolnie ceny karuzeli mnie zmiotly :ekk: pod 200zl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
ja też
![]() A ja muszę tu posprzątać,bo nie cierpię wracać do syfu.
#4887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To tak samo jak z usg. Było kilka głosów, że szkodzi itd. A badania mówią, że jedyne co "złego" może robić usg dla dziecka, to jego wolniejszy przyrost wagi. I to też tylko w razie robienia usg nad wymiar często np w ciąży zagrożonej (co tydzień, albo częściej). Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-30 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Rozeznanie
|
agata_ ten przepis na chlebek rewelacja właśnie wcinam ze smażoną cebulką, muszę tylko nad kształtem popracować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.