Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-30, 21:54   #106
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj właśnie na odrostach, a że mam jasne włosy to fryzjerka używa rozjaśniacza właśnie. To moje trzecie farbowanie w ciąży i ginka nie widziała przeciwwskazań w żadnym trymestrze

A tak w ogóle, to witam się i ja w nowej części. Patrząc po tym ile dziś naskrobałyście, to może uda nam się nie zacząć rozpakowywać jednak w tej części ja mam jakieś ciche dni ostatnio, w takim sensie, że czytam, zaznaczam co chcę zacytować, ale koniec końców się nie odzywam postaram się poprawić. Wczoraj byłam zrobić wymaz (rinco ja miałam chyba inne badanie, bo płaciłam 32 zł na Mostowej ), glukozę, morfo i mocz, później fryzjer i wyszło, że byłam poza domem prawie 10 h!! Po powrocie jak zobaczyłam swoje stopy to myślałam, że się rozpłaczę! Nie dość, że wyglądały jak 2 pontony to skarpetki miałam odciśnięte na głębokość co najmniej pół cm... Nawet mąż się przestraszył jak to zobaczył. A dzisiaj byłam na wycieczce w drugim szpitalu, który biorę pod uwagę (Roztoka) i teraz widząc listę rinco dociera do mnie o ile rzeczy nie zapytałam , ale co raz bardziej przekonuje mnie rodzenie tam - o ile zdążę dojechać, bo dzisiaj w korkach staliśmy z pół godziny...

Poza tym z tego co pamiętam - spanie z malcem ja zakładam, że spać tak nie będziemy, po to dzieciak ma swoje łóżeczko, żeby w nim spać, a przytulać się możemy cały dzień, te kilka godzin nie zuboży go w pieszczoty. Po drugie we wszystkich trzech książkach jakie mam () jest napisane, że jeśli już spać z dzieckiem to nigdy pomiędzy rodzicami i zawsze pod swoim własnym kocykiem.
Druga sprawa to czytałam o badaniach o pieluchach wielorazowych i tej ich "ekologiczności".
A poza tym mam pytanie, czy ten druk rmua, o którym mówicie wygląda tak => klik ?? Bo ja byłam przekonana, że wystarczy w przychodni np. tylko pasek pensji...
a zwiedzałaś też stary szpital?mnie lekarka powiedziała że jak mi odejdą wody moge spokojnie jechać na roztoke ale jak będą skurcze to żebym nie ryzykowała tylk tam gdzie mam bliżej.mnie najbardziej przeraza trasa jak juzż sie zaczyna hotel dunajec tam sa zawsze mega korki kolo 14 do wieczora nie daj boże jakbyśmy zaczeły o tej porze rodzic